NC jaktstart (17.09.2023)
Kategori: Konkurranse
Kart/område: Ramfjordmoen-Stuoravállas
Arrangør: BUL Tromsø
Land: Norge
Distanse: 10.14 km
Tid: 61:21
Gj.sn. HR: 159
Maksimum HR: 167
Ut på delt 2.plass m/Ingrid G, 49 sek bak Ane D. Veldig sigen på oppvarminga, og tungt å karre seg opp bakken til start. Vurderte å kjøre noen litt tøffere drag for å vekke kroppen, men bestemte meg i stedet for å spare energien til løpet.

Veldig usikker på om det gikk for sakte ut fra start, men litt beroliga av at Ingrid ble liggende bak helt til jeg var litt usikker inn mot posten fordi jeg hadde kommet littegrann lenger ned enn jeg hadde tenkt. Så Ane på vei ut fra posten da vi løp inn mot den.

Valgte litt forskjellige traséer første del av 2.strekket, men skjønte på et tidspunkt at jeg hadde begge de to andre rett bak meg igjen. Sleit skikkelig med retningsløpinga, siden jeg aldri synes kompasset fikk snurra seg på plass. Kontroll med den store myra før posten, og så kanten oppe til høyre videre opp lia, men syntes det ble diffust etter hvert, og hadde ikke registrert bekkesiget, så sveipa oppom øyekontakt med myra over posten for å ha 100% kontroll. Ble da liggende bak Ane inn mot posten.

Greit til 3. og 4., selv om jeg fortsatt sleit med å kompassløpinga, og så litt mørkt på å skulle finne fram ute på den flate moen. Men tenkte jeg bare måtte ta meg tid til å la kompasset snurre seg ferdig og ta skikkelige retninger der.

Missa den lille stien ned mot elva etter veipasseringa, og ble litt spredning da alle etter hvert innså at man måtte komme seg ned og krysse elva et annet sted. Lå først inn mot 5., og fikk litt økt selvtillit da kursen min førte fram. Men kom ned på jorda igjen på neste strekk. Ser at jeg kryssa det lange søkket mye tidligere enn jeg trodde, slik at retningen videre egentlig ikke var så gal - det var bare utgangspunktet som var feil.

Sleit litt med å lese meg inn, men det gjorde visst de andre også, og fikk ei luke da jeg var den som fant 6.posten først. Tenkte da det kunne være lurt å øke farta for å prøve å beholde luka, men hadde ikke bein til noe annet enn en jevn tralt i dag, så tror egentlig ikke det ble noen fartsøkning. Litt usikker, men rett i 7., og greit til 8.

Løp jo forsåvidt beint mot 9., men ikke helt i den retningen jeg skulle da. Men brukte de to siste stipasseringene til å få et sikkert utgangspunkt mot posten. Kunne også grovsikte mot masta bak til venstre. Fikk Ane opp i ryggen igjen i løpet av strekket.

Følte jeg hadde ok kontroll mot 10. men da jeg bare skulle svinge litt venstre inn søkket med posten, var det litt lenger til venstre enn jeg hadde trodd, og Ane smatt forbi på en mer direkte inngang. Måtte jobbe for å holde følge videre. Var ikke spesielt andpusten, men trøtt muskulært og lite futt i beina til å løpe fort.

Mente jeg hadde kontroll da jeg kryssa den siste stien inn mot 12.posten, og litt oppildna av at jeg synes Ane lå litt langt til høyre. Trodde først jeg måtte ha gjort en parallellfeil fram til stien, men ser på GPSen at jeg var der jeg trodde jeg var, men at jeg ble felt av at jeg og kompasset ikke var helt venner denne dagen, og vinkla feil fra stien. Innså jo feilen og hvor jeg var da jeg så gropa/kanten til venstre, men skjønte jo at dette var et dumt sted å bomme, og fikk det bekrefta da jeg traff Ane på vei ut fra posten da jeg var på vei inn.

Mista litt futt og fokus etter bommen, og burde løpt mer bestemt og litt nærmere gropkanten første del av strekket. Men våkna heldigvis litt da jeg ei stund forveksla de to søkkene jeg skulle krysse første del av strekket, og skjønte at jeg måtte skjerpe meg så ikke Ingrid også tok meg igjen. Greit resten.

Tja, ikke noe stort løp, men mtp hvor på felgen jeg følte meg før løpet og delvis underveis, er jeg greit fornøyd med at jeg holdt såpass bra fokus og var såpass offensiv underveis. Og nydelig terreng å løpe i da, så ble iallfall en fin opplevelse sånn sett.

Vis kommentarer (0)
 
NC jaktstart (17.09.2023) NC jaktstart (17.09.2023)