NC mellomdistanse (16.09.2023)
Kategori: Konkurranse
Kart/område: Ramfjordmoen-Stuoravállas
Arrangør: BUL Tromsø
Land: Norge
Disiplin: Mellomdistanse
Distanse: 5.15 km
Tid: 29:38
1) +6 (6) Mulig man har blitt litt fartsblind av for mye sprinting, for føltes ut som det var umulig å komme opp i noe mer enn joggefart ut fra start. Også litt for mye asfaltsubbesteg, tror jeg, for snubla i den omtrent ikkeeksisterende undervegetasjonen ut fra start, og slo handa ganske kraftig i kompasset. Men kom meg opp, fikk stilt inn retningen, og hadde øyekontakt med begge gropene og den grønne kanten underveis.
2) +2 (2) Runda dalen, mot kanten, opp og bort til posten.
3) -1 (1) Retning. Passerte myra og over nesa.
4) +7 (3) Greit første del. Tok av slepet ved steinen. Veldig uoversiktlig område. Prøvde å holde retningen og holde brukbar kontroll med hovedformasjonene underveis. Skjønte at jeg var for langt til venstre da jeg om ned i søkket pga kanten til venstre, men litt diffust, så glad da kolle og post dukka opp
5) +2 (5) Retning, kontroll med søkket og retning/skrått ned mot neste søkk
6) +48 (34) Greit ut til stien, men deretter lite greit… Trodde først jeg løp inn langs gropa, men gjorde ikke det, og ble også litt usikker der og da fordi gropa kanskje var i overkant diffus... Retning videre, men prøvde også å lese på kurvene, og siden jeg leste kurva jeg skulle krysse feil vei, ble jo det meste feil… Var heldig og så gjerdet, og derfra bare å følge kanten til posten.
7) +11 (5) Retning, passerte gropa og opp på kollen. Ble løpende altfor mye inne i grønten første del av strekket…
8) -4 (1) Retning. Fikk øyekontakt med det lange søkket til høyre og fulgte det til posten.
9) +7 (6) Retning fram til slep nr. 2. Prøvde å peile inn posten i forhold til detaljene rundt, men stoppa litt for tidlig.
10) -1 (1) Retning mellom vann og myr. Så kollen foran posten tidlig.
11) +52 (18) Tenkte først å løpe ut på stien, og begynte på det. Og burde jo selvsagt fortsatt, men så plutselig da at jeg måtte krysse et grønt søkk (som jeg overvurderte kraftig), og ombestemte meg og løp rett på. Tror ikke det hadde vært så dumt (men dummere enn rundt) hvis jeg faktisk hadde løpt rett på, men fikk for meg å løpe i det grønnstripete søkket. Og i et så raskt terreng taper man jo selvsagt mye når man må klatre i steiner og busker...
12) -1 (1) OK
13) +5 (2) Til enden av kollerekka, opp kanten, men litt usikker på om jeg skulle rett fram eller til høyre da jeg kom opp, så tok en liten kikk ned i feil grop først.
14) – (1) Retning og satsa på å bli fanga opp av myrputten
15) -3 (1) Retning mot den åpne myra. Den hvite stripa sørover var tydelig, men glad da steinen dukka opp, siden det var uoversiktlig inne i grønten.
16) -1 (1) Fulgte myrene, deretter den lille stien og til venstre for kollen
17) +2 (2) Fulgte søkket
18) +4 (2) Sikta over myra, men la meg litt til høyre for å unngå den upasserbare delen. Over kanten, og styrte i forhold til myr og diffus myr før jeg dro gjennom grøntfeltet til posten.
19) +1 (3) Ut på stien
M) Slokna helt i spurten, men løp meg visst likevel opp til en delt 2.plass

Altfor dårlig til 6. og 11., men ganske bra ellers. Totalt sett likevel greit fornøyd med å klare å samle meg om et såpass greit løp. Har ofte tidligere slitt med konsentrasjon og fokus i etterkant av konkurransebolker der man har fått ut mye og lyktes bra (les: NM-uka), men man lærer heldigvis innimellom litt av erfaring, og har innsett at det dummeste jeg kan gjøre er å prøve for hardt, og at det er bedre å godta at fokuset ikke er helt på høyden og senke forventningene til å klare å være "i bobla" hele løpet.
Vis kommentarer (0)
 
NC mellomdistanse (16.09.2023) NC mellomdistanse (16.09.2023)