NM mellom finale (02.09.2023)
Kategori: Konkurranse
Kart/område: Vatnestrøm
Arrangør: KOK
Land: Norge
Disiplin: Mellomdistanse
Distanse: 4.56 km
Tid: 34:52
Gj.sn. HR: 167
Maksimum HR: 171
Veldig lysten på å endelig få til en godt gjennomført mellomdistanse, og syntes de siste treningene og lokale løpene hadde vært positive i så måte. Usikker på hvor mye krutt det var igjen i beina. Følte jeg var godt nede i kjelleren på slutten av langdistansen, og på kvalifiseringa føltes kroppen lite klar for å løpe fort. Men håpa det var en viss mental faktor med i spillet, og at et snaut døgn mer hvile, pluss vissheten om at det nå var «alvor» igjen, ville vekke kroppen igjen. Så hovedplanen var å orientere offensivt fra start, og aldri slurve med å ha plan og retning på plass.

1) +5 (3) Følte jeg kom raskt inn på kartet, og visste hvor posten ville dukke opp på god avstand.
2) +15 (6) Kan se ut som man bare kunne holdt seg litt til venstre for streken hele veien. Gjennomførte greit, men følte det skorta litt på fart og framdrift i bakken opp mot myra.
3) +4 (6) OK
4) +17 (9) Ble liggende litt for mye nede i einerkrattet og kave. Brukte myrene nedenfor som grovmål på avstanden, men ville treffe berg i dagen før posten for å være sikker på å ikke løpe for langt, så turte derfor ikke legge meg høyere opp. Men ble litt for defensiv her.
5) +2 (3) Retning mot kanten av ryggen, over to koller og ned.
6) -3 (1) Retning, forbi går kolle, kontroll med stein og peile seg omtrent inn i forhold til myra til høyre
7) +4 (5) Så steinen ganske tidlig, og kikka på 8.strekket. Vurderte sti til høyre, men syntes det ble for langt og kronglete å komme seg til stien i forhold til gevinsten (litt fast underlag og litt snillere stigning mot posten)
8) +23 (4) Gjennomførte som planlagt. Mulig jeg kunne lagt meg litt mer ned mot lia for å få mindre kneiker opp og ned, men samtidig fastere underlag på toppen, og tror hovedproblemet var slitne bein som gjorde at jeg ikke helt klarte å holde farta i overgangene. Men prøvde å piske meg selv det jeg orka. Nøye med retningen ned lia. Usikker og begynte å nøle da jeg ikke visste akkurat hvor jeg kryssa dalen, men tok heldigvis raskt til fornuft og innså at jeg bare måtte komme meg opp lia for å lese meg inn. Leste meg der raskt inn på kanten med berg i dagen til høyre, men sliten og mye kaving i lyngen inn mot posten.
9) +19 (7) Sleit fortsatt med framdrifta ut på neste strekk, og var også udisiplinert og litt planløs og slurva med retningen. Våkna heldigvis litt da jeg innså at jeg hadde kommet ned i myra mye lenger til høyre enn jeg burde, og skjerpa meg siste del. Tenkte imidlertid dette kunne være en post det var lett å gli ut på, så holdt meg bevisst litt høyt for å ha kontroll med skrentene midtveis mellom myra og posten, selv om det nok var litt raskere å løpe litt lenger til venstre.
10) +10 (6) Så at jeg måtte komme meg opp i myra. Litt unødvendig nøling inn mot posten – skulle jo bare holde til venstre i myra.
11) +3 (3) Retning opp i myra og vider over den grå ryggen og ned i søkket. Kom litt langt til høyre.
12) +5 (7) Retning, kikka etter kollen midtveis og så steinen over posten
13) +20 (4) Skjønte det kom et enklere strekk igjen, og prøvde å gire opp. Så Ane, som starta 2 min foran meg, på vei opp slepet da jeg var nede på myra, og skjønte at jeg nå var mindre enn 2 min bak. Føler jeg løp offensivt og pusha det jeg kunne på strekket, men at det gikk tungt og tregt opp bakken, så er vel bare det strekktida bekrefter.
14) +6 (3) Rett på og avstandkontroll med vannet. Så den diffuse myra, men ble usikker på om jeg var på riktig rygg fordi jeg ikke så noen steiner. Innså etter litt betenkning at det lureste nok var å bare løpe som om jeg var på riktig rygg, og så heller lese seg inn ute ved veien. Hadde ikke sett at posten lå ei kurve ned, så hadde begynt å tro at jeg faktisk var feil, da stein og post endelig dukka opp.
15) +13 (8) Grei gjennomføring, men ikke helt god trasé. Ser ut som det var raskere å sneie bortom sperraområdet i stedet for å tulle seg ned i det grønne søkket der jeg løp.
16) +2 (2) Løpe
M) +4 (23)

Godt fornøyd med løpet og en 3.plass i dag. Bortsett fra 4.strekket, der jeg ble liggende litt for defensivt langt nede i lia, og 9.strekket, der jeg ga litt for mye etter for slitne bein, både fysisk og o-teknisk, var det farta på de litt lengre strekkene (2., 8. og 13.) som skilte meg fra et topp løp i dag. Samtidig følte jeg at jeg klarte å få ut omtrent det beina var gode for i dag, noe pulsklokka også bekrefta. Kunne nok på en god dag pressa makspulsen 2-3 slag høyere, men ikke ofte jeg har gjennomsnittspuls så nær dagens maks i et o-løp.
Vis kommentarer (0)
 
NM mellom finale (02.09.2023) NM mellom finale (02.09.2023)