Kretsløp Oggevatn H21 (20.08.2023)
Kategori: Konkurranse
Kart/område: Tverrheia
Arrangør: Birkenes IL
Land: Norge
Distanse: 6.85 km
Tid: 49:22
Gj.sn. HR: 163
Maksimum HR: 171
Ble lokka over i H21 av løypelegger før start, og tenkte det kunne være en fin utfordring og bidra til å få opp tenninga et lite hakk.

1) Syntes det så tett ut rett på og la meg ut i myra, men fine berg i dagen bortover mot posten, så kunne nok bare løpt rett på.
2) Dro opp skrentrekka der stien kryssa. Litt usikker da jeg runda den siste kollen uten å se stein/post, men løp noen meter til og fikk øye på den.
3) Grei kontroll, men mulig jeg burde lagt meg opp litt tidligere siste del av strekket. Litt knotete å løpe i lia, og måtte stadig noen meter opp/ned.
4) Planen var å holde høyden, men endte med en gradvis klatring i søken etter bedre løpbarhet, og fikk iallfall en sikker inngang.
5) Litt i tvil om jeg skulle runde kollen. Valgte rett på, men kutta noen meter av den høyeste toppen. Kikka etter stein/post da jeg kom over kanten.
6) Fikk aldri helt bestemt meg om jeg skulle ligge opp på ryggen eller nede i myra, så ble en kanskje ikke helt heldig mellomvariant. Seigt opp bakken.
7) Retning og (øye-)kontakt med de store myrene. Kontroll med kollen foran posten. Hadde tenkt jeg skulle litt mer ned i posten, men fikk øye på den og styrte rett i.
8) Tenkte det var fint å runde via myrene, men tror egentlig det var en unødvendig sving.
9) Grei kontroll med retning, myrer og så tidlig steinen i ringkanten, men synes jeg løp litt småsvingete.
10) Valgte høyre for vannet for å unngå stupene. Kanskje litt unødvendig brå sving etter vannet, ellers greit.
11) Grei kontroll til jeg passert de to steinene, men ser jeg der må ha kikka mer på terrenget enn kompasset. Kom til en liten stein uten post. Syntes det så ut som et platå med myr til venstre for meg, men litt letta da steinen og posten dukka opp i bakkant av dette.
12) Holdt høyden mot den store myra. Føltes igjen knotete å løpe i lia, men vet ikke om det fantes noen bedre alternativer her.
13) Trodde jeg var lenger ned da jeg kryssa stien, og ble overraska da jeg så steinen og skjønte at jeg var nesten oppe ved den andre stien. Men visste jo iallfall da hvor jeg var og kom meg ned til posten.
14) Fulgte stien første del av strekket. Valgte bevisst en venstresving siste del av strekket for å utnytte berg i dagen, men kom meg ikke tidsnok til høyre og kom for langt til venstre ned mot posten. Hadde nok vært like greit å løpe mer rett på fra jeg tok av stien.
15) Sikta mot venstresida av kollen
16) Retning og prøvde å peile meg inn etter kurvebildet og ledningen. Liten sving inn mot posten da jeg begynte å løpe rett på gjennom noe kratt, men innså at det gikk en "motorvei" litt lenger til høyre.
17) Retning og prøvde å ha øyekontakt med myra til venstre for å se hvor langt jeg skulle. Litt nølende i frykt for å løpe for langt, men fikk etter hvert øye på posten.
18) Retning opp til myra
19) Greit

Alt i alt et greit løp. Litt småknot med traséer og unødvendig svinger her og der, samt noen sekunder tapt inn i 11. og 13. Litt seigt fysisk, men føltes bedre enn økta på onsdag, og klarte igjen å presse rimelig bra, noe som forhåpentligvis kan bidra til å dytte formen litt i riktig retning.
Vis kommentarer (0)
 
Kretsløp Oggevatn H21 (20.08.2023) Kretsløp Oggevatn H21 (20.08.2023)