Stafettøkt Gråmannen-Straisvann (22.07.2023)
Kategori: Trening
Kart/område: Vestheiene
Land: Norge
Distanse: 6.35 km
Tid: 51:57
Gj.sn. HR: 164
Maksimum HR: 172
Stafettøkt m/tsjekkiske juniorer + Ståle. Fellesstart og flott opplegg med gafla løyper og SI air. Litt usikker på egen form etter å ha vært litt ruskete i halsen et par dager, men kroppen har kjentes grei, så tenke det var greit å starte og heller roe ned hvis det føltes dårlig. Men det føltes heldigvis helt greit og normalt underveis.

1/2) Ingen vill fart i starten, og kom meg inn i køen mot min gafling. Førsteposten lå under skrent, men har tegna inn løypa på et gammelt kart.
3) Litt mer folksomt da gaflingene samla seg mer. Ikke i tvil om å løpe opp og ta posten ovenifra.
4) Prøvde å finne en bra trasé. I ferd med å dra litt mye høyre midtveis, men fikk justert meg inn i tide. God kontroll inn mot posten og øyekontakt med teten like foran.
5) Greiere enn venta å komme seg ned fra 4.post. Så en stein jeg syntes lå litt langt oppe i lia inn mot posten, men det var den eneste steinen jeg så, så løp mot denne. Også litt usikker fordi noen av løperne foran hadde dratt mer mot høyre, men tenkte jo det kunne være gafling. Viste seg å være en liten bom og at det var steinen jeg så vi skulle til, så a jour med teten på posten.
6) Prøvde å bite meg fast i gruppa oppover lia. En del dro mer venstre før myra på toppen, så antar det var gafling her. Rett i posten med god kontroll.
7) Burde kanskje løpt til venstre for kollen i stedet for over. Rett i, men begynte å havne faretruende på halen av gruppa.
8) Tenke (og burde) egentlig holde litt mer høyre på dette strekket (ev. helt venstre?). Men ble dratt litt i feil retning ut av posten i valgets kval mellom å prøve å holde ryggen foran meg eller løpe der jeg selv trodde var best. Så litt knotete trasé første del av strekket, men bra gjennomføring siste del etter at jeg ble alene. Men så gruppa på vei ut av posten da jeg var på vei inn mot den.
9/10) Prøvde å holde god kontroll og samtidig være offensiv. Så tidvis noen løpere foran.
11) Var nær nok løperne foran til å se at de tilsynelatende dro rett på mot 11., og tenkte det kunne være en sjanse til å ta dem igjen hvis jeg gjennomførte godt til høyre, som jeg var temmelig sikker på at var litt bedre. Tok igjen 3 av tsjekkerne på vei inn mot posten.
12) La meg på halen. Måtte gi noen få meter opp de bratteste kneikene, men siden tsjekkerne tok av fra stien altfor tidlig, var jeg igjen først på posten.
13) Lå foran på stien første del av strekket, mens to av løperne igjen seig litt ifra opp mot Gråmannen. God kontroll ned mot posten med den tredje tsjekkeren i rygg.
14) Så de to andre løperne foran på vei ut fra posten. Så en annen gaflingspost på en stein, men god kontroll på hvor jeg skulle.
15) Løperne foran dro ned i myra (gafling el dårlig trase?) så kom igjen foran dem ved å holde høyden rundt.
16) I samla tropp ned mot posten, der jeg tror ingen av oss helt fikk kart og terreng til å stemme, men visste jo at vi var omtrent midt i ringen pga steinen, så ble stående og speide til én av oss fikk øye på skjermen.
M) Hadde kikka på strekket tidligere og bestemt meg for å løpe ut på stien. Syntes det virka som tsjekkerne begynte å dra rett på, og tenkte det kunne være en liten sjanse til å komme foran hvis stiveivalget var bedre. Men traff igjen et par av dem da jeg nærma meg stien, og tror dette bidro til at jeg ble litt resignert og ufokusert, og både slurva litt for mye med kartlesinga og reagerte litt for seint på at de dro i en annen retning, da jeg kom til stikrysset og begynte å løpe noen meter ned feil sti.

Litt irriterende med en dårlig avslutning på ei ellers bra økt, men igjen en påminnelse om hvor viktig det er å gjennomføre konsentrert og bestemt hele veien, og ikke la seg påvirke av liten tro på seg selv. Jeg hadde nok sannsynligvis blitt fraløpt mot mål uansett, men irriterende å finte ut seg selv på denne måten. Men med unntak av denne feilen, og litt ubesluttsomhet ut fra 7.post, synes jeg stort sett at jeg gjennomførte solid og offensivt. Og fint med ei økt der man får dratt opp tempoet litt av andre løpere.
Vis kommentarer (0)
 
Stafettøkt Gråmannen-Straisvann (22.07.2023) Stafettøkt Gråmannen-Straisvann (22.07.2023)