Auduns løype (30.06.2023)
Kategori: Trening
Kart/område: Strømsåsen
Land: Norge
Distanse: 4.74 km
Tid: 31:13
Gj.sn. HR: 162
Maksimum HR: 169
Verken VM-relevant distanse eller terreng, men hadde likevel lyst til å bruke NC-mellomdistansen fra i fjor høst som siste hardøkt før avreise til Sveits og VM-precamp. Selvsagt delvis for å få ei god økt med tider å sammenlikne med, men også for å sette ting litt i perspektiv før man går inn i VM-bobla. Både som en påminnelse om alt som ikke er en selvfølge, og hvor heldig man faktisk er som er frisk og skadefri nok til å løpe orientering generelt, og attpåtil får denne sjansen på den største scenen. Men at idretten likevel ikke må bli noe gravalvorlig, men at man må huske å ha det artig på veien også.

Planen for økta var å løpe så fort jeg kunne fra start til mål, noe som på mellomdistanse betyr fokus på offensiv, men presis orientering - noe som gjerne også gir mulighet for å få brukt krefter underveis. Var imidlertid usikker på hvordan beina ville være, siden de var veldig støle/lemstre/slitne dagen før.

1) Sikker start via stien. Usikker på hvor tydelig søkket ville være, men fant det greit.
2) Langs kanten, kryssa stien og retning over myra. Hang meg litt mye opp i grøntflekken, som jeg sleit med å finne, men en kikk på omgivelsene rundt overbeviste meg om at jeg var på posten.
3) Litt dårlig retning. Skjønte at jeg var for langt til høyre da jeg passerte stien, siden jeg så myra og den gule kollen til venstre. Fikk korrigert kursen og kom meg ned i riktig søkk.
4) Starta strekket dårlig med litt slurvete utgangsretning. Ble derfor litt usikker på om jeg løp inn det første eller andre stikrysset. Skjønte etter hvert at jeg hadde tatt inn den første og fikk korrigert meg inn. Var likevel usikker opp lia, og selv om jeg nok egentlig traff riktig søkk, ble det en sjekkrunde til nabosøkket i øst.
5) Irritert på meg selv etter alt surret til 4.post, og var nøye med retningen ned lia. Burde likevel sett litt før at jeg var for langt til venstre og korrigert meg inn noen meter før.
6) Vurderte rett på, men tenkte at det neppe lønte seg, iallfall på denne årstida. Burde kanskje fulgt stien enda noen meter lenger. God kontroll opp mot posten.
7) God kontroll og fint siste sikre i enden av kollen.
8) Litt vinglete løping.
9) Greit til midtveis på strekket, men mista visst retningen helt da jeg kava meg gjennom det andre hogstfeltet, og ble overraska da jeg traff skrentene i myra. Greit resten.
10) Holdt meg oppå kanten til jeg fikk oversikt over hvor jeg skulle ned. Fin kontroll med skrent/stup til venstre og kanten jeg skulle over foran/til høyre inn mot posten.
11) Ut til veien. Retning over myra, og tenkte det var greit å vite at jeg var litt til høyre, men tok i litt mye og måtte kave meg noen meter i bushen før jeg så søkket jeg skulle opp. Grei post på toppen, og også bekreftelse av gulflekken til høyre.
12) Tenkte treffe stitråkket, men kom etter hvert ned i søkket og ut til stien uten å ha sett noen til dette. Kom meg til venstre for søkket, så kollen fra stien og platået med posten fra kollen.
13) Retning og kikka etter kollen ved posten.
14) Stopp og surr på strekket til jeg innså at jeg fortsatt orienterte til 13.post. Valgte da å dra helt ut på stien før jeg slapp meg ned i søkket for å ikke surre det til enda mer.
15) Sti
16) Sti. Virka uaktuelt å kutte gjennom grønten på slutten nå.

Dårlig 4.strekk, samt litt surr til 8., 9. og 14. Ellers solid løping, og syntes jeg klarte å pushe ganske bra fysisk, selv om jeg merka i utforløpinga på slutten at beina fortsatt var litt gåene etter intervalløkta på onsdag. Var litt bak de beste tidene fra i fjor høst, noe som selvsagt gjerne kan bety at jeg er altfor dårlig og kommer til å falle gjennom som et blylodd i Sveits. Men vet jo også at Strømsåsen i slutten av juni ikke er helt det samme som i slutten av september, og at både bregner, gress og løvkratt nok var hakket hissigere nå, samtidig som temperaturen var en god del mer sommerlig. Men dette blir selvsagt bare spekulasjoner, så nøyer meg med å konkludere med at jeg fikk ei bra økt i ei fin og intens løype, og at jeg iallfall var det nærmeste jeg har vært en god mellomdistansegjennomføring hittil i år.
Vis kommentarer (0)
 
Auduns løype (30.06.2023) Auduns løype (30.06.2023)