Lang mellomdistanse Nikkerud (23.06.2023)
Kategori: Trening
Kart/område: Damåsen
Land: Norge
Distanse: 6.01 km
Tid: 60:52
Gj.sn. HR: 144
Maksimum HR: 162
Løype signert Håvard W. Forhåpentligvis noe VM-relevant økt, men uansett ei fin og krevende økt i et spennende, men stedvis noe røft område.

Planen var å løpe kontrollert hardt. Hadde fokus på å la o-teknikken styre farta fra start, og var forberedt på at beina ikka var helt topp, som jo er normalen på økter man ikke lader opp til. Men ble likevel tatt på senga av at kroppen var i typisk lavpulsmodus, kanskje fordi det er ei stund siden sist nå, og ble derfor likevel løpende å stresse litt for mye med å løpe framfor å orientere i starten.

Rimelig grei kontroll mot 1.post, og stempla ved en skrent jeg tenkte kanskje var litt for liten. Skjønte at jeg hadde vært feil da jeg kom altfor fort ut mot stien, og vurderte å løpe videre siden det hadde vært en bona fide-stempling bare litt for langt opp i riktig søkk, men valgte å snu og fant den riktige skrenten greit.

Greit til 2.post, men fryktelig rotete og ubesluttsomt til 3., selv om kontrollen inn i posten var ok. Gjorde en håpløs løpe-rundt-grønten-på-måfå-manøver til 4. og mista kontrollen. Hadde ikke lyst til å ødelegge denne økta helt med håpløs løping, så selv om man ideelt sett sikkert burde trent på å omstille underveis, valgte jeg å stoppe klokka, jogge ut på stien og kjøre en restart inn mot 3.post (for å komme inn på kartet igjen før 4.strekket)

4) Tok meg tid til en god retning og følge med på kartet nå, og fant gropa greit.
5) Satte meg litt fast i grønt og stup ned fra posten. Tror det var greit å runde den verste grønten for bedre løpbarhet. Smæla imidlertid kneet i en stokk rett etter stien, og var noen sekunder redd økta var over, men fikk halta meg i gang igjen. Hadde kontroll med kolleenden etter bekken, og retning derfra mot kollekanten.
6) Vurderte å dra ut på stien, men syntes den hvite skogen så såpass fin ut av jeg dro rett på. Så det åpne området midtveis. I ferd med å dra ei kurve for høyt inn mot posten, men fikk øye på myra foran posten.
7) Retning. Prøvde å peile inn sikker posisjon i bunnen av søkket. Dro opp, fant et høydepunkt, og fikk bekrefta at det var rett da myra dukka opp på vei ut fra posten.
8) Retning opp mot og over kollen. Kryssa bekken. Veldig diffust etter bekken, men fikk kontakt med bekken igjen nord for posten, og skjønte dermed hva som var kollen jeg skulle til.
9) Vurderte sti rundt, men syntes det så ut som et greit drag å følge rett på, selv om det var grønt etter stien. Kom opp poå stien akkurat ved søkket, og grei kontroll opp mot posten.
10) Retning, og grei sikt til å lese kurvebildet, men en del trefall å tråkle seg rundt.
11) Valgte å dra innom stien for å få et sikkert utgangspunkt. Veldig grapsete inn mot posten.
12) Opp på stien. Litt diffust hvor man skulle ta av fra stien, men kom ned ved høydepunktet som planlagt.
13) Litt usikker da jeg tok av fra stien, og fulgte feil søkk så jeg så kollen til venstre. Fikk da et sikkert utgangspunkt, men bratt og kronglete, så tok litt tid å klatre seg opp i riktig søkk.
14) Vurderte å dra ut på stien igjen, men syntes det hadde vært så kronglete opp lia, at jeg tenkte det var bedre å dra rett på, og syntes også det ga en bedre inngang. Greit ned søkket, over flata og traff skrenten.
15) Klatre, klatre. Vurderte også en venstresving, men syntes det så minst kronglete ut der jeg løp.
16) Fint med en høyresving her, men tapte litt på et forsøk på å skrå ned den lysegrønne lia for tidlig. Grei post siden man skulle treffe et stort søkk på tvers.
17) Traff stitråkket, kom meg ned på flata og retning mot posten via de to små kollene.
18) Opp, ut søkket og skrått ned lia. Fikk kontakt med steinområdet i lia, og hadde dermed ei "ledelinje" mot posten, men mye trefall og annet grums å tråkle seg gjennom.
19) Vurderte rett på, men syntes det så potensielt veldig grapsete ut. Og tror høyresvingen i starten var grei, men ble nok litt langt å løpe helt rundt inn mot posten. Hadde en slags plan om å løpe rett på, men da det så litt tettere ut enn forventa, ga jeg etter for makeligheten og fortsatte på stien.
20) Retning, opp kanten og ble fanga opp av kollepartien foran posten. Dro opp over kanten av den borteste kollen på dette og ned i posten.
21) Egentlig en tanke om å ligge mer oppå ryggen ned mot stien, men satte meg litt fast og havna ned i lia, og da jeg kom ned var det både fint og enkelt å løpe ut søkket. Sti til stisvingen og ned i posten.
22) Retning gjennom det flate, grønne området, opp lia, skjønte at jeg kom opp på ryggen litt langt til venstre og fikk korrigert meg inn. Allerede litt på overtid ifht dagens løpekvote, så valgte å stoppe her.

Irritert på meg selv for den dårlige starten, men det er jo dessverre en gjenganger når kroppen har en lavpulsdag. Tror det er fordi man tross alt føler seg relativt pigg, og at den mer eller mindre ubevisste fartsreguleringa man foretar når man "lar orienteringa styre farta" (og som, iallfall for min del, vanligvis er en suksessoppskrift på mellomdistanse) hele tida gir signaler om å løpe fortere fordi puls og opplevd intensitet er lav. Konsekvensen av dette er da litt for mye fokus på å løpe fortere og litt for lite tid til å gjøre o-arbeidet (kartlesing, planlegging, orientere kartet, kurstagning osv) skikkelig.

Men iallfall fornøyd med at jeg stoppa og nullstilte, og følte jeg gjennomførte stort sett greit etter det, selv om det ble en sving inn i 13. og noen steder jeg burde brukt kart/blikk til å finne bedre traséer (f.eks. 5. (ut av 4.), 10., 16., 18.). Vanskelig å si hvor fort det gikk, men alt i alt ei bra økt utbyttemessig. Fin, variert og intensiv løype, og veldig bra med ekstern løypelegger, som forholder seg uhilda til de mer grapsete og røffe partiene av terrenget.
Vis kommentarer (0)
 
Lang mellomdistanse Nikkerud (23.06.2023) Lang mellomdistanse Nikkerud (23.06.2023)