VM-testløp lang (06.06.2023)
Kategori: Konkurranse
Kart/område: Ftan
Land: Sveits
Disiplin: Langdistanse
Distanse: 11.71 km
Tid: 86:19
Gj.sn. HR: 165
Maksimum HR: 174
Hadde på forhånd tenkte at mellomdistansene var min beste sjanse til en VM-plass, men etter to mellomdistansetestløp hadde jeg fortsatt til gode å gjennomføre en skikkelig bra mellomdistanse denne sesongen, samtidig som de langdistansen jeg har løpt, har vært ganske solide. Prøvde derfor å legge til side usikkerheten rundt lite løping de siste ukene og om dette er terreng som passer meg, og i stedet gjøre et realt forsøk på å få til enda en solid langdistanse – og så se hva det eventuelt holdt til.

1) +37 (29) Gjorde den klassiske (for meg ) tabben å lese altfor mye på kommende strekk på et kort førstestrekk. Hadde neppe vært raskest på strekket uansett, men mye kartlesing og litt usikkerhet inn mot posten fordi lesinga hadde gått ut over kartkontakten, kosta meg nok rundt 20 sek.
2) -13 (1) Kikka på å løpe både opp og ned på vei, men tok, etter den lille terrengerfaringa jeg hadde fått på 1.strekket, sjansen på å løpe i lia. Tok litt høyde i starten for å unngå det aller bratteste, og siden jeg uansett skulle noen høydemeter opp. Ikke kjempefint i lia, og lite sammenhengende dyretråkk dit jeg hadde tenkt meg, men følte framdrifta var rimelig grei.
3) +13 (10) OK
4) +47 (10) Fikk kikka på langstrekkene og bestemt meg for omtrentlig veivalg. Full kontroll ved det åpne området etter gjerdet, men skjønte lite da jeg nærma meg posten. Ble først forleda til å avvike fra kursen fordi jeg mistolka avgrensninga av det åpne området. Skjønte etter hvert at jeg måtte se etter ryggen nordvest for posten, og at jeg derfor skulle lenger opp. Men nølte fortsatt veldig fordi steinen lå over en liten kant og ikke var synlig før man var rett ved den. Vanskelig å anslå hvor mye jeg tapte på dette og hvor mye på løpinga (gåinga).
5) +15 (3) Hadde først kikka på noen rett på/venstre-varianter første del av strekket, men ble ganske raskt sikker på at det var best å løpe opp. Hadde egentlig tenkt å følge veien litt lenger, men ombestemte meg fordi jeg tenkte at det kanskje var gunstig å få noe av utforløpinga på sti, og at man uansett måtte litt opp (både på veien og stien). Følte jeg gjennomførte strekket bra og etter planen, men nølte litt inn i posten, mye fordi jeg var redd for å bomme på overgangen fra strekkløping til endelig å ta en post igjen.
6) +30 (7) Var veldig usikker på om man burde løpe høyre eller rett på, så gjorde et valg. Virker som høyre var ok, så tapte nok på kombinasjonen løping og at jeg nok var litt hissig på å komme meg inn mot streken opp den bratte kneika, og dermed fikk litt unødvendig bratt klatring.
7) +2 (4) OK
8) +31 (9) Hadde først sett på å bruke det gule området til venstre for streken, men bestemte meg på stien opp mot 5. for å bruke denne i stedet. Tok av den lille stien for å få en god inngang. Burde bare kutta rett ned lia her. Gjorde ikke det fordi den store stien var litt steinete, og tenkte lia også var det, men den lille stien (og lia rundt viste det seg), var mer eller mindre steinfri.
9) +3 (6) OK
10) +43 (9) Tror veivalget egentlig var greit, men gjennomførte dårlig ned lia første del av strekket, og tror nok det kan ha gått rundt halvminuttet vs en god gjennomføring her. Klarte ikke være direkte og bestemt, men ble litt vinglete og unødvendig mye kartlesing ned lia (delvis fordi jeg var redd for å havne i de forbudte områdene)
11) +3 (4) Prøvde å være nøye, men likevel slippe på bra
12) +12 (25) Fikk ikke opp blikket godt nok ut fra posten og løp meg fast i et lite område med hogstavfall. Ellers ok.
13) +12 (3) Håpa det var greit å løpe i lia for å spare høyde. OK
14) +41 (23) Har nok tapt litt på løpinga og at jeg begynte å bli alvorlig seig i beina her, men også på at jeg ikke klarte å gjennomføre bra og fordele stigninga jevnt. Løp bl.a. noen unødvendige meter ned på veien, og fikk en bratt stigning opp i posten fordi jeg lå en del for lavt da jeg kom ut på det åpne området før posten.
15) +51 (18) Tror jeg hadde en ok plan, og gjennomførte greit til jeg kom ut på stien etter bekken. Men der kortslutta hjernen litt i ny frykt for å havne i sperraområdet, og fortsatte rett fram i stedet for å følge stien til venstre som planlagt. Burde nok da bare holdt høyrekanten av kollen for å minimere skaden noe, men dro i stedet over kollen for å komme meg inn på planlagt veivalg igjen. Greit inn mot posten.
16) +11 (9) Kunne holdt ei noe rettere linje midtre del av strekket.
17) +12 (17) Prøvde å slippe på på nå temmelig stive bein, noe jeg vel bare delvis lyktes med. Også litt redd for å ødelegge det jeg følte var et relativt bra løp på siste post, så muligens et par kartlesingsstopp for mye også (strekket er jo egentlig dønn enkelt)
M) +7 (22) Prøvde å spurte litt på fortsatt stive bein

Følte jeg fikk til et rimelig solid løp totalt sett. Ser det fortsatt er en del å hente på klatreform, samt enda mer konsistent gjennomføring hele veien. Også litt irriterende å miste det litt på slutten, med dårlig gjennomføring til, framfor alt 15., men også 14. Men holdt det iallfall brukbart sammen, og hadde frykta beina skulle få det enda tøffere etter at jeg måtte ta løpsmengden og –lengden veldig ned for å blidgjøre hælen etter Sveits-samlinga for noen uker siden. Hælen plaga meg lite i dag, men er jo litt spent på hvordan den blir i etterkant.
Vis kommentarer (0)
 
VM-testløp lang (06.06.2023) VM-testløp lang (06.06.2023)