WC stafett 1.etp (30.04.2023)
Kategori: Konkurranse
Kart/område: Torebråte
Land: Norge
Disiplin: Stafett
Distanse: 5.07 km
Tid: 34:52
Gøy å få sjansen på førstelaget, selv om det, som vanlig, ikke føltes helt sånn inn mot start. Fokus på sikker og selvstendig orientering, men selvsagt også bruke de andre løperne. Litt usikker på formen etter at jeg aldri følte jeg fikk opp farta på mellomdistansen dagen før, men håpa at andre løpere rundt ville gjøre det lettere å sette riktig fart fra start i dag.

Føltes som det gikk altfor fort ut fra start, men vet av erfaring at det for min del handler mye om å få i gang dieselmotoren, og at det derfor stort sett bare er å beine det man kan, så går det seg til etter hvert. Tenkte det så greit ut å ta posten fra hogstfeltet, og hadde god kontroll forbi kollen med A-posten, men ble litt stressa for å miste toget da jeg innså at den ene gaflinga var allerede her. Prøvde å sikte meg inn i forhold til posten foran meg, men kom litt for langt til venstre og fikk øye på B-posten. Visste at jeg skulle under skrent og ikke til søkk, men "måtte" liksom bort å sjekke koden, før jeg fulgte søkket opp til C-posten og stempla der.

Litt irritert på meg selv, men prøvde å orientere nøye og sikkert videre og samtidig jobbe meg litt framover i feltet. Trodde jeg var nøye med retningen til 3.post, men kan ikke ha vært det... Så heldigvis skrentene til høyre, og skjønte at jeg skulle til venstre.

Nytt forsøk på sikker orientering kombinert med feltklatring videre. Hadde kontroll ved skrenten etter myra til 5., og trodde jeg løp mot og over den flate kollen. Delvis panikkfølelse da det ikke dukka opp noen post bak, dro enda litt venstre og stor lettelse da posten dukka opp.

Usikker på hvor mye jeg hadde tapt på sleivene til 1., 3., og 5., samt hvor fort teten faktisk løp, men klarte iallfall nå for alvor å finne balansen mellom ro i orienteringa og fart i løpinga, og følte jeg løp offensivt og sikkert til 6., 7., 8. og 9., samtidig som jeg nærma meg en del lag foran igjen.

Ble kanskje med H-gjengen litt lenge mot 10.post, men fordelen med å komme litt ovenifra, var at jeg så postskjermen allerede fra der jeg justerte kursen. Skjønte inn mot og ved passering at jeg ikke lå katastrofalt lang bak, samtidig som jeg nå følte jeg hadde god kontroll på orienteringa og hadde fått i gang dieselmotoren. Var derfor offensiv ut på sisterunden.

Hadde en god retning som hovedtaktikk ned lia, men prøvde å være litt aktiv med blikket mens jeg løp nedover, for ev. lettere å kunne rekonstruere om ting ikke stemte. Veldig glad da jeg skjønte at jeg var ved høydepunkt/kolle/myrsig før myra, og dermed hadde et godt og sikkert utgangpunkt for 12.posten. Nøye retning videre mot 13. også, men bevisst på å heller være litt til høyre enn til venstre, så jeg visste hvilken vei jeg skulle om jeg ikke så posten. Men dumpa ganske rett i.

Tok meg tid til å være litt nøye mot 14. Litt uoversiktlig her, så glad da den første steinen dukka opp. Greit å holde seg oppå ryggen for å få oversikt mot 15.

I klatringa videre mot 16., så jeg plutselig lag som Sveits og Sveriges 2. og 3.lag foran meg, og selv om jeg antok at Sverige 1 og kanskje noe flere kunne være foran der igjen, skjønte jeg at hvis jeg beit meg fast og holdt kontroll på orienteringa opp den siste lia nå, hadde jeg sannsynligvis redda i havn en grei etappe. Hadde god kontroll inn mot både 16. og 17., samtidig som jeg, til egen overraskelse, faktisk klarte å nærme meg og komme opp mot ryggen på lagene foran. Klarte dermed å bite meg fast i halen på gruppa som viste seg å være 2. til 6.plass (ikke veldig mange sekunder ned til lagene bak heller, da), og selv om det ble litt strekk da vi kom ut på flat asfalt, kom jeg til veksling 27 sek bak tet og 13 sek bak 2.plassen.

Totalt sett en ganske bra gjennomføring. Er litt irritert på meg selv for at jeg lot meg stresse av lang gafling og usikkerhet rundt egen fart i starten, men fornøyd med at jeg begrensa tidstapene og fikk løpet inn på et veldig bra spor etter 5.post.

Tone og Andrine løp bra på de neste etappene, og det endte dermed med en fin 3.plass til slutt.

Vis kommentarer (0)
 
WC stafett 1.etp (30.04.2023) WC stafett 1.etp (30.04.2023)