Solrenningen NC/WRE lang (16.04.2023)
Kategori: Konkurranse
Kart/område: Rudskogen
Arrangør: Sarpsborg OL
Land: Norge
Disiplin: Langdistanse
Distanse: 11.6 km
Tid: 77:28
Gj.sn. HR: 134
Maksimum HR: 171
Planen var å være hakket mer presis og disiplinert i orienteringa enn i går. Hadde ikke noen kjempegod følelse fysisk i går, men farta virka likevel rimelig grei, så forberedt på å stå på uansett bein og form i dag også

1) +55 (21) Så raskt at det ikke var så mye annet å gjøre enn mer eller mindre rett på. Greit til jeg tok av fra den siste stien, men sleit med å få tak på kartet og terreng ned mot posten, nølte mye, og svinsa også innom en feil kolle først. Da jeg endelig så skjermen, innså jeg at jeg med god blikkbruk kanskje kunne sett den en del før. Dårlig start, men prøvde å nullstille og tenke at jeg iallfall unngikk å tulle det helt til
2) +13 (3) Retning. Fikk litt bedre tak på kartet, men ikke helt inne i avstandsbedømmelsen ennå, og «snubla» over posten litt før jeg hadde tenkt.
3) +13 (9) Følte endelig at jeg og kartet ble venner, og god kontroll inn mot posten.
4) +25 (4) Så ikke noen god alternativer til rett på. God kontroll, men litt vinglete gjennomføring.
5) +3 (3) Retning og leste meg inn på kollene etter grøfta
6) +6 (4) Retning. Runda bevisst det siste grøntfeltet, men ser ut som man like gjerne kunne løpt gjennom
7) +2 (2) Fulgte de åpne kollene ut mot stien for god løpbarhet. Tenkte dette var en post man kunne tape mye på hvis man rota seg bort. Svingte litt venstre for å unngå det største stupet, men det var nok egentlig ikke nødvendig. Tok meg tid til å ha kontroll hele veien.
8) +5 (3) Retning, langs kollen og mot det åpne høydepunktet, som jeg tenkte ville være godt synlig. Så skjermen omtrent derfra.
9) +32 (5) Litt usikker på om man burde svinge litt ut fra streken, men endte opp med mer eller mindre rett på, men med et par unødvendige på-tvers-løpinger underveis. God kontroll inn mot posten
10) +5 (15) Tenkte jeg skulle ha en god retning og et godt bilde av hovedformasjonene og så løpe, men fikk ikke helt tak på formasjonene, og fikk en liten krok da jeg holdt på å passere posten.
11) +52 (5) Sto noen sekunder på posten før jeg endelig bestemte meg for å løpe rundt. Var usikker, men det avgjørende var vel at jeg tenkte at jeg er svak til å løpe i terrenget, og dermed fort ville tape på et sånt strekk med litt opp og ned hele veien. Var langt fra sikker på om jeg gjorde et riktig valg, men prøvde å legge valget bak meg og gjennomføre best mulig. Tapte noen sekunder inn i posten fordi jeg først trodde posten lå under skrenten, og stod på toppen og speida ned, før jeg heldigvis kikka litt nøyere på kartet, skjønte at posten lå i det lille søkket, og fant dette og posten 20-30m ned i lia. Kan se ut som en god gjennomføring rett hadde vært bedre, men heldigvis ikke katastrofalt dårlig å løpe rundt.
12) +32 (5) Hadde først tenkt å løpe på nedsiden av stupene, men ombestemte meg da det så dårlig ut å passere det grønne søkket ut fra 11.post. Ble imidlertid løpende litt ubesluttsomt langs kanten de første par hundre meterne av strekket, før jeg endelig la dette alternativet bak meg.
13) -9 (1) Så at det store søkket i starten måtte krysses uansett, men la inn en venstresving for å unngå søkket med stein og skrenter litt før posten. Grei gjennomføring fram til et par hundre meter før posten, der jeg havna i feil søkk og kom ut på den siste myra for langt til venstre.
14) +6 (5) Greit, men unødvendig å svinge venstre ved skrentene
15) +30 (11) Leda klart ved passering, men starta jo veldig tidlig, så visste ikke hvor bra løpet egentlig var. Men bestemte meg uansett for å orientere nøye og sikkert og stå på til mål. Så at man burde løpe til venstre for steinene ned fra grusplassen, men siden man da måtte krysse enden av merkaløypa ved passering, fikk jeg noen idotiske tanker om at dette kunne være ulovlig, og valgte derfor i stedet å klatre ned steinura for sikkerhetsskyld. Myra som siste sikre og fikk også med meg den gule stripa før jeg bikka ned i søkket (som også var ganske tydelig)
16) +8 (7) God retning og la meg litt mot kollen for å bli leda mot posten. Kunne vært litt mer offensiv her.
17) +11 (5) Retning mot toppen og nøyaktig ned mot posten. Burde kanskje lagt meg litt mer til venstre for å unngå vegetasjon og en kant opp lia.
18) +8 (3) Følte jeg fant en grei trasé ned i og gjennom søkkene i starten. Trodde jeg lå litt lenger til venstre da jeg nærma meg posten, og måtte svinge venstre da jeg (litt seint) så skrentene.
19) +10 (4) Retning. Kjent post fra i går.
20) +3 (4) Også kjent fra i går, men fant en bedre trasé ut mot stien nå.
M) +5 (20)

Var veldig usikker på hvor bra eller dårlig løpet var da jeg kom i mål. Hadde jo ikke gjort noen store feil, men føltes litt tregt og hakkete løpsmessig, og syntes også det hadde blitt i overkant mye nøling, småsvinger og ubesluttsom løping en del steder. Sånn sett egentlig litt overraska over at resultatet ble så bra som det gjorde. Så er veldig fornøyd med det, samtidig som det føltes som (og ble også bekrefta av strekktidene) at det er en del å hente på enda mer konsistent og bestemt gjennomføring hele veien.
Vis kommentarer (0)
 
Solrenningen NC/WRE lang (16.04.2023) Solrenningen NC/WRE lang (16.04.2023)