O-ringen etp.5 (30.07.2022)
Kategori: Konkurranse
Kart/område: Lunsen
Land: Sverige
Disiplin: Langdistanse jaktstart
Distanse: 13.8 km
Tid: 82:57
Gj.sn. HR: 164
Maksimum HR: 173
Siste sjanse til å hindre at O-ringen 2022 ble en total fiasko (sportslig sett for undertegnede, har lite å utsette på arrangementet). Ikke allverdens tro på at det ville gå, selv om stigende form og en god avslutning i går ga litt håp. Og lot meg også motivere av en intern klatre-flest-plasser-i-jaktstarten-konkurranse med Håvard W. Planen var å prøve å løpe offensivt, men med kontroll, og hele tida ta meg den tida jeg syntes jeg trengte, til å lese kartet. Ville også prøve å tenke litt mer positivt hvis jeg skulle bomme, dvs ikke konkludere med at jeg hadde rota meg totalt bort fra første sekund. Tidsdifferansene før start var såpass store at jeg ikke regna med å se særlig flere folk enn i et individuelt løp, men var uansett bestemt på å holde full fokus på eget løp (iallfall fram til orienteringa var slutt mot mål).

1) +14 (4) Kom greit inn på kartet fra start. Vurderte å bruke stien rundt den siste myra, men fant et greit tråkk over.
2) -9 (1) Terrenget hadde hittil virka så lettløpt at jeg raskt slo fra meg venstreveivalget på sti, men tenkte jeg måtte unngå å løpe for langt i den store myra før stien. Prøvde å holde retningen og se etter gode traséer/tråkk, samtidig som jeg holdt grei kontroll med koller og større myrer jeg passerte. Bein og fart føltes bedre enn tidligere i uka, men var, som alltid, usikker på hvor fort det egentlig gikk. Rakk å føle meg litt usikker inn mot posten, men minna meg selv på at jeg allerede hadde øyekontakt med den gule myra og kollen til høyre for posten, og at det burde være nok til å finne den.
3) +34 (16) Grei retning og kontroll første halvdel av strekket, men mista det litt siste halvdel og stoppa en kolle for tidlig. Rakk å tenke "var det her moroa skulle ende i dag", før jeg klarte å tenke konstruktivt, kikka meg rundt og så ei myr og noe steinliknende til høyre, dro dit og skjønte at det sannsynligvis var de to steinene i myra og fortsatte til posten. Letta over å ha begrensa bommen til ca. 30 sek, men tenkte at jeg ikke kunne legge inn altfor mange sånne.
4) +3 (4) Litt usikker følelse etter bommen, men koller og myrer dukka opp der de skulle (og det samme gjorde posten)
5) -12 (1) Utelukka igjen rundt på krokete sti ganske raskt. Prøvde å holde en god retning, men turte ikke slippe kartkontakten selv om jeg skulle bli fanga opp av det store sperraområdet og stien. Traff der jeg skulle. Retning inn mot posten, men la inn en liten venstrebue fordi det var tettere ned mot myra.
6) +1 (2) Så den store kollen til høyre hele strekket, og også kollen med posten på god avstand.
7) +6 (2) Valgte venstre for å utnytte stien, selv om høyre ville vært litt kortere. Tok meg tid til dagens første gel mens jeg løp på stien. Greit inn mot posten.
8) +8 (3) Grei retning og kontroll, men ikke helt godfølelse med mikrotrasévalgene. Følte jeg stanga litt mye i kanter og myr.
9) +3 (9) Litt slurvete retning over myrområdet midtveis, og ble usikker på hvor jeg kom opp på kollepartiet. Men så at jeg skulle over de to høyeste toppene, så gjenvant kontrollen raskt da jeg kom opp og fikk oversikt.
10) +31 (2) Så venstre på sti som en mulighet her, men syntes det så såpass bra ut rett på at jeg gikk for det. Så imidlertid at det var en del grønt ut mot den første stien (formodentlig vindfall), og tenkte at jeg enten måtte holde meg strengt under streken eller dra så mye høyre at jeg kom ut på stien i myra før dette. Valgte det siste. Traff dårlig med traséen gjennom den første myra, og syntes jeg stanga litt videre også, men kom meg da ut på stien etter hvert. Prøvde å gire opp litt der. Igjen følelsen av å sette meg litt for mye fast ned mot og over den første myra etter at jeg hadde tatt av fra stien igjen, men klarte etter det å få opp blikket bedre igjen og framdriften føltes igjen noe bedre. Klarte å snuble det korte stykket jeg igjen var ut på sti før posten, men så heldigvis raskt at det var lite skade (tross en del blod). Retning og plukka koller inn mot posten.
11) +2 (2) Usikker på om jeg var i ferd med å gjøre noe dumt da jeg knapt fant et fotspor/tråkk over myra. Forsåvidt mer hjemmekoselig med litt mer motstand i løpinga, men valgte å trekke mot kollene og bedre løpbarhet siste del av strekket.
12) +71 (23) Litt utålmodig for å komme ut på stien, og løp unødvendig mye venstre siste stykket før jeg traff denne. Diffust område, men prøvde å holde en god retning og fikk kontroll med kolle på gulstripe før posten. Ble videre kanskje litt for distrahert av at jeg hadde fått noe i det ene øyet som gjorde synet såpass tåkete at jeg måtte sjekke om linsa fortsatt satt i. Det gjorde den heldigvis. Traff en stein i enden av en kolle, men så ingen post, og siden jeg var overbevist om at posten skulle ligge ved steinen, tenkte jeg at jeg kanskje var kommet til den andre steinen i ringen. Fortsatte nordover, men innså etter hvert at dette ikke stemte. En dårlig følelse kom snikende, men tenke at jeg måtte komme meg raskt tilbake til den gule stripa og ta en ny kurs. Så steinen jeg hadde passert igjen, og så plutselig at den ikke lå i sentrum av ringen. Sjekka postbeskrivelsen, og så at detaljen var kolle, løp dit og fant posten trøkt ned ved foten av kollen (som den skulle). Irritert på meg selv for å ha kasta bort et minutt på en sånn idiotfeil, og tenkte at jeg måtte skjerpe meg videre.
13) +13 (8) Vingla litt ut av posten fordi jeg konsentrerte meg om å prøve å gjenvinne fullt syn på høyre øye, som fortsatt var en smule tåkete, og det bedra seg heldigvis. Litt irritert på meg selv for å ha bevega meg såpass langt uten en skikkelig retning, men så det gule høydepunktet og fikk dermed et godt utgangspunkt likevel. Men tenkte at nå måtte jeg slutte å stole på flaksen. Fikk skrenten før posten. La inn en kanskje noe unødvendig høyresving inn mot posten, men vil likevel anslå at det "tidstapet" på strekket hovedsakelig lå i den vinglete utgangen.
14) +3 (2) Nøye med kartlesning og retning
15) +3 (3) Som 14.
16) - (1) Som 15.
17) -2 (1) Ble frista til å velge åpningen i forbudtområdet lengst til høyre fordi man her ble slusa inn i åpningen, og ikke risikerte å bomme og måtte løpe på tvers. Begynte raskt å angre fordi jeg innså at jeg egentlig bare løp lengre uten å vinne noe på det, men bestemte meg for å fortsette som planlagt, og heller prøve å optimalisere gjennomføringa. Valgte å slippe detaljkontrollen og løp på retning mens jeg så etter gode traséer, og fikk etter hvert synskontakt med sperrebåndet langs forbudtområdet. Nøye med å få med meg de kollene/myrene jeg skulle igjen etter drikkeposten.
18) +5 (2) Så både høydepunktet midtveis og de to kollene etter det på lang avstand.
19) +13 (5) Syntes ikke det var noen gode stialternativer, så dro rett på. Greit fram til den siste stien før posten, og hadde hatt synskontakt med kolletoppen til venstre, men ble litt usikker på hvor jeg passerte stien, og stoppa for å gjenvinne kontrollen. Peila inn det jeg antok var steinene ved posten, men likevel en viss lettelse da det var riktig.
20) +6 (22) Ned stien
21) +11 (16) Prøvde å gire opp i merkaløypa, men såpass mør i beina at det ikke ble allverdens far tav det.
M) +12 (24) Kunne vel knepet noen få sekunder om det stod om noe stort, men ser jo at det tross fire tilvenningsøkter + sprinten på onsdag fortsatt er store hull i evnen til å få beina til å bevege seg fort. Samtidig spilte det sannsynligvis også inn at jeg hadde løpt såpass bra at jeg hadde fått brukt opp godt med krefter underveis, og tror jo at jeg tjente på den fordelinga totalt sett.

Veldig deilig å endelig få til et (nesten) bra løp igjen, og samtidig se at man da fortsatt er med resultatmessig. Må si tvilen har steget dag for dag, både på om det bare var forkjølelsen som gjorde at jeg ble grusa løpsmessig mandag og tirsdag, og om jeg fortsatt har evnen til å sette sammen et helt brukbart o-løp.
Jeg synes jeg klarte å holde en jevnt over bra framdrift i dette løpet, og synes jeg fant en god balanse mellom å jage på og å ha kontroll. Det virker også som jeg stort sett valgte fornuftige veivalg og traséer. Jeg er også fornøyd med hvordan jeg klarte å begrense bommen på 3.post, men det svært unødvendige minuttet jeg tapte på 12., trekker ned totalen noe. Man bør jo generelt ikke legge altfor mye i jaktstarttider, men i et såpass langt løp, med såpass store avstander før start, velger jeg å tro at tidene er relativt sammenliknbare, og sammenlikna med tidligere i uka, var jo dette uansett en stor opptur for min del, og gjorde hjemreisa en god del lettere enn om jeg hadde fortsatt den dårlige trenden.
Vis kommentarer (2)
 
O-ringen etp.5 (30.07.2022) O-ringen etp.5 (30.07.2022)