KOK sommercup #2 (05.07.2022)
Kategori: Trening
Kart/område: Bragdøya
Arrangør: KOK
Land: Norge
Distanse: 4.95 km
Tid: 33:06
Gj.sn. HR: 149
Maksimum HR: 166
Mitt første møte med Bragdøya. Hadde hørt at terrenget er lettløpt etter sørlandsk målestokk pga villsauene som beiter der, men hadde også sett på oppvarminga langs stien nord på øya at det kunne være bratt og ulendt nok. Tenkte at terreng og målestokk (1:5000) innbød til fin og intensiv orientering, selv om planen var å holde igjen litt på farta (~moderat hardt).

Dårlig start. Var først og fremst ikke helt klar verken i kropp eller hode, og sleit både med å forstå kartet og stille inn målestokken på førstestrekket. Ombestemte meg i tillegg veivalgsmessig fordi terrenget var finere og mindre bratt enn jeg hadde trodd. Tapte ca. 30 sek til 1.posten. Gjennomførte greit til 2., men burde holdt meg på høyresiden av streken hele strekket. 3.strekket gjennomførte jeg rett og slett veldig dårlig. Hadde en plan, men glemte at jeg hadde med kompass, og peila meg stadig inn på feil detaljer med blikket. Tror nok det gikk minst 45 sek vs en mer optimal gjennomføring her. Litt bedre mot 4., men kom litt langt venstre inn mot posten, og ble distrahert av et søkk til venstre for meg, som jeg oppfatta som mye tydeligere enn noe jeg kunne lese ut av kartet.

Fant flyten noe bedre videre, samtidig som også kroppen hadde våkna litt mer. I overkant drøye svinger til 6. og 8., mens jeg inn mot 12. gjorde et dårlig valg å løpe i høyrekanten av kollen før posten, siden det her var noe ny hogst, kvist og kvast.

Tror en synfarer hadde dratt kurvene litt annerledes inn mot 13.posten, men fant den rimelig greit. Til 15. burde jeg bare løpt nede i søkket første del av strekket, i stedet for å prøve å holde meg oppe på ryggen der løpbarheten var dårligere. Så ikke skjermen på 16. med en gang, og rakk å sjekke postbeskrivelsen før jeg fikk øye på den bak ei busk. Greit resten.

Skuffa over at jeg ikke klarte å være mer på fra start, men fornøyd med at jeg iallfall klarte å snu trenden etter hvert. Artig terreng og fin løype, men pga størrelsen kan man jo ikke ta turen hit altfor ofte uten å bli for kjent.
Vis kommentarer (0)
 
KOK sommercup #2 (05.07.2022) KOK sommercup #2 (05.07.2022)