NM mellom finale (11.09.2021)
Kategori: Konkurranse
Kart/område: Dalane
Arrangør: Porsgrunn OL
Land: Norge
Disiplin: Mellomdistanse
Distanse: 5.19 km
Tid: 36:17
Gj.sn. HR: 171
Maksimum HR: 180
Hadde ett stort fokus etter det dårlige løpet i går: En god teknisk gjennomføring. Og får man til det, får man jo gjerne uansett brukt opp kreftene. Skulle alltid vite hvor jeg skulle + være nøye med kompasset

1) -9 (1) Så ut som en skummel start, og vurderte å dra høyre for å få en sikker start på løpet, men tenkte at en god retning burde duge. Traff myrsiget i søkket før posten, og da ble den ganske grei.
2) +7 (14) Bala litt med noen vindfall etter slepet. Fulgte kanten av hogstfeltet opp i posten
3) +25 (5) Burde dratt litt ut fra streken midtveis for å få stigninga opp skrentene litt snillere/spare en kurve, men var opptatt av å gjøre det enklest mulig for meg selv o-teknisk. Kontroll på toppen, og god og bestemt retning inn i posten.
4) +3 (2) Retning. Kontroll med skrent/søkk/høydepunkt midtveis
5) +8 (3) Sleit med å forenkle strekket, så ble orientering fra detalj til detalj for å havne på riktig nivå.
6) +20 (8) Vurderte venstre, men misleste hvor lite man faktisk slipper seg ned ut fra posten, så avskrev det. Ikke helt god gjennomføring siste del. Tenkte å slippe meg ned i søkket med myr midtveis, men dreide høyre litt for tidlig og havna inn på en alternativ "holde-høyden-variant" i stedet. Ble litt for opptatt av å fullføre fordelene ved denne, og havna litt langt høyre i det siste søkket. Ble litt usikker på hvor jeg var, men stoppa og leste meg da kjapt inn, løfta blikket og så posten. +15 sek.
7) +12 (12) Retning. Kryssa ryggen ved posten hakket for langt til høyre, sikta meg inn på feil skrent ovenifra, ingen post, men snudde meg også flagget 30 meter bak meg. +10-15 sek.
8) -1 (1) Retning. Så tidlig kollen foran posten.
9) +3 (5) Over myra, kryssa stien, ble fanga opp av myra og inn foran kollen.
10) +7 (3) Retning, til høyre for den første kollen, opp på platået og kontroll med kollen til venstre for jeg dro litt høyre inn i posten.
11) +10 (8) Litt dårlig utgangsretning, så måtte revurdere plan A om å sikte meg inn omtrent mot slep-møtet før posten. Men fikk etter hvert oversikt over terrenget igjen, og traff søkket greit. +5 sek.
12) +5 (2) Ut på og fulgte stien litt for å få noen sekunders pause. God retning inn mot posten.
13) +7 (2) Kunne kanskje spart noen sekunder på å ligge litt lavere inn mot posten, men hadde bestemt meg for å heller ta ei ekstra kurve for å komme opp og få sikre utgangspunkt i dag. God kontroll med kolle med skrent før posten
14) +8 (20) Redd for å bomme, så ble litt nølende fra detalj til detalj. +5 sek.
15) +7 (14) For treg ned lia, og burde fulgt tråkkene som gikk mest mot venstre, siden det var den retningen jeg faktisk skulle i
16) +34 (13) Hørte at jeg leda da jeg passerte, men visste at det betydde lite siden jeg starta tidlig. Formante meg selv full konsentrasjon + gi alt på sisterunden. Fikk sett gjennom resten av løypa opp stien. Syntes det så greiest ut å følge stien lengst mulig, men ser ut som det hadde vært bedre å ta av litt tidligere og få stigninga litt jevnere/mindre klatring. Det kunne nok også gitt hakket bedre bein ut på neste strekk. God kontroll inn i posten, men tapte nok rundt 15 sek på veivalget.
17) +20 (11) La meg litt til høyre for å komme på riktig høyde. Trodde jeg skulle finne posten rett til høyre da jeg bikka ned skrenten, men var litt høyere enn jeg trodde og fant den noen meter ned til venstre.
18) +3 (4) Sikta meg opp på riktig kant. Nøye retning før jeg dro inn i grønten.
19) +1 (2) La meg til venstre over skrentene så jeg kunne holde høyden inn mot posten.
20) +44 (16) Visste at dette var et strekk som passer meg dårlig pr nå, men hadde prøve å legge en offensiv og god plan på stien opp mot 16.post. Så at det så greit ut omtrent under streken, så gjentok nå planen for meg selv: God retning, og så bare løp det du kan. Det funka brukbart ned til stien, selv om lårene var såpass møre at jeg på ingen måte klarte å løpe fort. Der syntes jeg det så veldig grapsete ut på andre siden, så ble frista til å lese kartet i stedet for å bare fortsette, og innså muligheten for å ha havna for langt til venstre inn mot det grønnstripete/kollen. Dro noen meter til venstre i forsøk på å gjøre noe smart, før jeg fikk tatt meg selv i nakken og fortsatte. Men dro da noe unødvendig mye høyre siden jeg hadde i bakhodet at jeg kunne være for langt til venstre. Anslår +15 sek i forhold til mitt beste pr nå (som må sies å være beint fram elendig) på dette strekket.
M) +6 (15) Prøvde å spurte, men dårlig respons fra beina

Alt i alt en gjennomføring jeg er bra fornøyd med pr nå. Litt smårusk, som til 6., 7 og 11., er vanskelig å unngå helt. Kunne nok turt å velge en litt "snillere" trasé til 3. og vært litt mer offensiv inn mot 13. og 14., men det er slike detaljer jeg håper å få jobba mer med framover. Siden jeg starta opp o-teknikken/terrengløpinga i slutten av juni, har fokuset vært mye på basis gjennomføring og å bli rimelig trygg på at den sitter.

Tapte generelt litt mye i motbakkene i dag, og tapte mye på sisterunden. Der ble jeg testa i de fleste av de elementene jeg er svakest i pr nå, og falt gjennom så det sang... Terrengløpinga har kommet seg gradvis siden oppstarten i juni/juli, men jeg føler fortsatt at det er en liten nøling i steget når det blir veldig ulendt/utfor, og det fikk jeg vel bekrefta i dag. Samtidig ble denne effekten forsterka av lår som var noe møre etter (foreløpig) noe uvante 3 løp på 3 dager og god teknisk gjennomføring tidligere i løpet slik at jeg hadde kunnet presse hardt fysisk. Er i denne sammenhengen mest irritert på meg selv for at jeg lot den dårlige selvtilliten på området friste meg til å prøve å gjøre noe "smart", som jeg selvsagt bare tapte mer (og gullet) på da jeg ble usikker ved stien halvveis på 20.strekket.

Motbakkeløping har bevisst blitt priortert ned de siste månedene, siden anslaget jeg gjorde i starten av juli var at det ville monne mer på sluttida i NM å prioritere terrengløping generelt enn reine motbakkeøkter. Jeg tror jo forsåvidt dette stemte, men så jo her at det mangler en del på dette området, samtidig som jeg gjorde det litt vanskeligere for meg selv ved å ta stigningene på tøffeste måte til 3., 16. og delvis 6.

Så alt i alt gir nok dette løpet et bra bilde på mellomdistanse-status pr nå. En status jeg er veldig fornøyd med utgangspunktet i juni/juli tatt i betraktning, og som det var langt fra noen selvfølge at jeg skulle nå nå i september. Selv om det fortsatt er langt opp på en del områder, føles det ikke absolutt håpløst, siden dette er ting jeg vet at jeg iallfall har en del mer å hente på hvis jeg får trent litt mer på det framover.
Vis kommentarer (0)
 
NM mellom finale (11.09.2021) NM mellom finale (11.09.2021)