KM langdistanse AOK (28.08.2021)
Kategori: Konkurranse
Kart/område: Skjulestad
Arrangør: IK Grane
Land: Norge
Disiplin: "Langdistanse"
Distanse: 7.53 km
Tid: 52:28
Gj.sn. HR: 163
Maksimum HR: 171
Planen var å få en god generalprøve på NM lang ved å gjennomføre slik jeg ønsker å gjøre der.

1) Opp til toppen og god kontroll inn i posten. Fikk kikka på 2.strekket opp bakken.
2) Tror det var et greit valg å løpe rundt, selv om det delvis var basert på å gjøre et sikkert valg før jeg fikk skikkelig oversikt over hvordan løpbarheten i terrenget var. Glei litt langt venstre inn mot posten i iver etter å spare høyde.
3) OK
4) OK. Så ikke noen gode alternativer til rett på.
5) Gjorde en feil ut av posten da jeg passerte den lille stien og satte meg fast i en bush. Skjønte at jeg passerte den, men siden den var veldig tett akkurat der, tenkte jeg et øyeblikk at det var bedre å løpe i terrenget. Det var det altså ikke, og stien var fin bare noen meter lenger ned. Så tidlig hvor jeg skulle opp inn i posten.
6) Slurvete kartlesing. Følte jeg løp mye ned ut fra posten, og trodde jeg lå lenger ned da jeg holdt høyden videre bortover lia. Skjønte ingenting, og stoppa, da jeg så noen stup "langt" nede til høyre for meg. Trodde i et fantasifullt øyeblikk at det måtte være noen stup utenfor kartkanten, og løp ned mot det som da ble "kollen over stupene". Men skjønte da at det var stupene over posten jeg så. Løp mot riktig kolle, men gjorde en ny feil inn i posten da jeg ukritisk løp mot en stein i feil ende av kollen. Tapte totalt ca 1 min.
7) Kikka på å løpe helt rundt på sti/vei, men landa på en noe mer rett-på variant. Mulig det hadde vært vel så bra å løpe langs streken i starten og ut på stien ned mot veien der. OK gjennomføring, men kunne holdt høyden/linja litt bedre inn i posten.
8) Kikka på på både venstre og høyrevarianter. Synes kanskje sti til venstre så mest aktuelle ut av disse. Men var litt skeptisk til kvaliteten på den lille stien i starten, samt at veivalget ble veldig S. Gikk derfor for en rett-på-variant hvor jeg kunne følge slep/småsti/søkk mye av strekket. Tapte nok minst minuttet på dette valget vs sti rundt. Sannsynligvis pga kombinasjonen av for tregt underlag og for mye stigning.
9) Grei post pga den store myra
10) Vurderte å bruke den hvite linja/stitråkket rett på, men gikk for den sikre løsningen å dra rett ut på den store stien.
12) Kikka lenge på å løpe rett til venstre for vannet, men ble redd det ble for knotete og ombestemte meg i siste øyeblikk. Burde kanskje holdt venstresida av vann/myr i starten, men tror iallfall rundt var et greit valg.

Særlig 6.strekket og veivalget til 8. trekker ned, men totalt sett grei gjennomføring. Føler terrengløpinga har kommet seg såpass at det nå er formen som begrenser mest i slikt terreng. Formen kjentes rimelig grei ut i dag, men hvordan farta er sammenlikna med de som kan dette, er mer uvisst.
Vis kommentarer (0)
 
KM langdistanse AOK (28.08.2021) KM langdistanse AOK (28.08.2021)