O-intervall Rørfjell (20.01.2019)
Kategori: Trening
Kart/område: Rørfjell
Arrangør: FSK
Land: Norge
Distanse: 6.08 km
Tid: 48:14
Gj.sn. HR: 155
Maksimum HR: 172
Fokus på gode retninger og opp med blikket. Prøvde å stresse farta litt, men samtidig ta meg nok tid til å orientere der det var nødvendig.

Ei veldig bra økt selv om den ikke var feilfri. Deler av økta synes jeg at jeg klarte å orientere bra, mens feilene avslørte noen konkrete ting jeg må forbedre, og som sannsynligvis er mye av årsaken til at orienteringa mi har vært hakket mer ustabil enn ønskelig de siste ukene.

1) Så steinen/posten litt seint pga opptatt av å få tak på enden av den gule kollen.
5->M) Dro høyre ut av posten nedenfor skrentene, men da jeg sikta opp i lia, tenkte jeg fortsatt at jeg befant meg langs streken. Trodde derfor jeg løp på nedsiden av høydepunktene rett til venstre for streken istf de til høyre.
8) Trodde jeg hadde løpt mer opp enn jeg hadde + ikke helt klart nok bilde av postrommet. Men burde uansett sett steinen/merkebåndet.
10) Burde kanskje runda til venstre for kollen
11) Bra retning i starten av strekket, men trodde så jeg korrigerte litt høyre, og overkompenserte litt for dette på retningen videre. Da jeg kom til søkk uten post, burde jeg også innsett at det kun var to søkk på kartet, og at jeg dermed neppe var til høyre for posten.
12) Trodde jeg løp over kanten lenger til høyre opp fra stien + fikk ikke tak på kurveformasjonene på toppen. Åpent = burde kikka meg bedre rundt etter stein/merkebånd.
15) Kanskje litt drøy høyresving, men ville unngå for mye berg i dagen (= mulig is m/snø på)
17) Da jeg ikke umiddelbart så posten, ble jeg altfor opptatt av kollene i bakkant + tok meg ikke tid til å kikke etter vekstgrensa (som var ganske tydelig).

Kort oppsummert må jeg dermed forbedre dette:

- Sikre utgangspunkt. Det hjelper ikke med en god retning hvis utgangspunktet ikke er godt. Dette gjelder både når man skal angripe diffuse poster, samt f.eks. være obs på om man pga terrenget drar litt ut fra kursen i postutgangen. Og løper man på kurs, må man stole på kompasset!

- Ikke glemme å se etter posten. Jeg kan lett bli litt for opphengt i å se etter siste sikre, samt litt for snever i hvor jeg ser etter posten. Hvis man blir usikker, er det iallfall verdt et skikkelig fyrtårnsveip med blikket etter posten, før man ev. drar et annet sted.

- Ta meg litt bedre tid hvis jeg tror jeg på feil sted eller havner i en 50/50-situasjon mtp hvilken retning posten ligger i. Både på 11. og 17.post i dag kunne bommen vært begrensa med litt mer ro i kartlesinga før jeg tok en beslutning.
Vis kommentarer (0)
 
O-intervall Rørfjell (20.01.2019) O-intervall Rørfjell (20.01.2019)