NM stafett 1.etp (16.09.2018)
Kategori: Konkurranse
Kart/område: Takserås
Arrangør: Vegårshei IL
Land: Norge
Disiplin: Stafett
Distanse: 4.98 km
Tid: 31:03
Gj.sn. HR: 169
Maksimum HR: 182
Siden lagets totalmål var å ha det gøy og fullføre, kunne jeg sette meg som personlig mål å komme først til veksling. Jeg ville derfor løpe offensivt og prøve å gripe muligheter som kunne oppstå. Det skulle imidlertid ikke gå på bekostning av grunnprinsippene for stafettorientering, som jeg mener er sikker løping der man heller tar seg et sekund ekstra de gangene man blir usikker.

1) Ble tatt litt på senga av startskuddet og kom litt bak i starten (i tillegg til at jeg starta i en av de bakre rekkene). Men stressa ikke, og tok meg tid til å sjekke de første kodene og få oversikt over førstestrekket før jeg begynte å klatre i feltet. Tok kommandoen mot min gafling da vi tok av fra veien. Trodde egentlig jeg var litt lenger til venstre, men leste meg greit inn og fullførte høyresvingen. Først på posten med Ragne fra Nydalen i hælene.
2) Greit og kontrollert. Så ingen andre foran, og ser jo at jeg hadde ei gunstig gafling (kanskje lengst, men minst grønn). Bestemte meg for bare å kjøre jevnt videre.
3) OK. Stadig Ragne i ryggen. Kikka meg aldri bakover, så visste ikke om det var flere like bak.
4) (6 på kartet) Vurderte venstre via slepet, men syntes det så stygt ut ned mot stien.
5) (7) Traff riktig søkk opp i posten. Registrerte at jeg ikke lenger hadde noe like bak.
6) (8) Tenkte runde litt, men bomma på søkket. Men ble iallfall sikker å ta posten ovenifra.
7) (9) Kolle, kolle, ned i søkk
8) (10) Ny inngangsretning, men kjent post
9) (11) Fikk bekrefta det jeg antok: At jeg var i ledelsen. Vurderte venstre, men opp måtte man okke som, om man ville uansett få det meste av den gjenværende stigningen i terrenget. Øyekontakt med 6.post, langs platået og ned i søkket.
10) (20) Prøvde å holde brukbar retning og flyt selv om strekket gikk litt på tvers av terrenget. Kontroll med kollen før jeg dro ned i posten.
11) (-) Retning til veien og kontroll med kollene inn mot posten.
12) (14) La meg såpass høyt at jeg hadde kontroll med myrene til høyre. Fulgte ryggen ut til posten.
13) (15) Økte farta litt ut mot jordet og hørte at kameramannen bak meg tryna. Vurderte om jeg burde spørre om det gikk bra, men kom til at han sannsynligvis ville få hjelp om nødvendig.

Alt i alt et trygt og sikkert løp. Fikk hjelp av en gunstig gafling og en feil fra Ragne til å få ryggen fri uten å måtte gjøre noen ekstra manøvre, og løp kontrollert og sikkert etter det. En bra avslutning på ei resultatmessig strålende og prestasjonsmessig absolutt godkjent NM-uke. For første gang i min tid i KOK hadde vi fullt klubblag i NM, og juniorjentene loste oss sikkert i mål til en 42.plass (37.beste klubblag). Og siden 2/3 av laget har alderen på sin side, satser vi på å slå den plasseringa til neste år.
Vis kommentarer (0)
 
NM stafett 1.etp (16.09.2018) NM stafett 1.etp (16.09.2018)