NM mellomdistanse finale (15.09.2018)
Kategori: Konkurranse
Kart/område: Takserås
Arrangør: Vegårshei IL
Land: Norge
Disiplin: Mellomdistanse
Distanse: 4.8 km
Tid: 35:02
Gj.sn. HR: 169
Maksimum HR: 178
Planen var å prøve å gjenta den solide tekniske gjennomføringa fra kvalifiseringa, men uten å holde igjen på løpsfarta.

1) +7 (3) Prøvde å åpne offensivt, men var ikke veldig imponert over trøkket i beina opp bakken til startpost. Likevel bra offensivt på retning og plukka detaljer over kollen, men litt nølende ned ryggen til posten.
2) +1 (2) Opp i sadelen og ned i søkket.
3) +7 (8) Mot ryggen midtveis. Slapp meg der litt langt ned i forvirringa over hvor det var blitt av steinen (= egentlig det lille man så av streken mellom postene på løpskartet) og måtte klatre noen meter opp igjen i posten. +5 sek.
4) +3 (2) Ned på myra, traff stitråkket, over brua, retning langs kanten av grøntfeltet til kollen og ned myrsiget.
5) +8 (5) Retning mot kollen. Litt usikker fordi jeg ikke så den store steinen og stoppa opp, men bestemte meg for at jeg var rett og fortsatte forbi høydepunktet til posten. +5 sek.
6) +14 (11) Tryna like etter 5.post og fikk tråkka på kartet så det lå igjen i en vase. Ved rebrettinga ble en annen del av kartet liggende synlig, og orienterte først kartet etter meridianene på denne kartdelen. Reagerte heldigvis ganske raskt på at det gikk mye mer til venstre enn jeg hadde løpt før fallet, men brukte litt tid på å komme skikkelig på rett kurs igjen og kom for langt til venstre. Så steinene på vei opp lia, og visste dermed at jeg skulle litt til høyre på toppen. +10 sek.
7) - (1) Bra første del av strekket, men litt for dårlig retning over den siste kollen før ledningen og kom for langt til venstre. Så søkket jeg skulle ned til høyre, men det var så langt bort at jeg valgte å kutte mot det - dessverre uten tanke på at det var tette grønne striper der. Stoppa også ei kurve for tidlig og kikka etter posten før jeg skjønte at jeg ennå ikke var helt nede i myra. Totalt +15 sek.
8) +1 (3) Valgte å løpe i det hvite med øyekontakt med myrdraget
9) +3 (5) Spente bein på meg selv ut av posten, men kom meg raskt i gang igjen denne gangen. Over kollen og så ledningsstolpen tidlig.
10) +6 (4) Tenkte dra ut på stien, men så aldri starten på den og holdt meg til kompasskursen
11) +15 (11) Hørte at jeg lå på 2.plass, 7 sek bak Andrine og med Kamilla 1 sek bak. Men begynte allerde å bli skikkelig mør i beina. Vurderte å dra opp til snuplassen og søkket opp, men valgte å dra lenger bortover jordet for å få kortere vei i terrenget totalt sett. Tapte rundt 15 sek på dette, sannsynligvis som en kombinasjon av mer grønt, brattere stigning og at det sannsynligvis var mer tråkk der "alle" løp. Så skrentkollen i ringkanten og runda nesa inn i posten.
12) +20 (19) Holdt høyden mot skrentene, men tenkte feil/mistolka kartet og tenkte at jeg var under streken etter å ha passert søkket og dermed skulle ei kurve ned. Ble litt i stuss da jeg først ikke så noe søkk. Så et langt nedenfor meg, men da jeg kom dit så jeg rett ned på den store stien. Snudde, dro oppover og så skjermen et godt stykke over meg. +15-20 sek.
13) +5 (5) Tenkte egentlig holde meg rett til høyre for streken (opp, via åpen myr, under stupet og opp). Men var skikkelig sliten og sleit med å tenkte klart, og bare snubla avgårde til jeg plutselig leste meg inn ved skrentene over høydepunkta. Valgte da å fullføre venstresvingen.
14) -5 (1) Retning via myra, til kollen og videre med kontroll med kanten til venstre over myra og litt høyre mot kollen. Sleit med å få skikkelig framdrift, men prøvde å jobbe aktivt med å se meg ut de beste mikrotraséene. Unødvendig venstresving siste del av strekket.
15) +17 (27) Skulle bare ta retning rett til høyre for de to kollene. Men ble veldig usikker på om kvisthaugen jeg så foran meg kunne være den gule kollen, og tenkt den måtte være i det åpne jeg så bak der igjen. Løp dit, men befant meg da ute på stien. Bestemte meg da for å følge stien forbi kollene og ned i myra. I myra fant jeg imidlertid ikke noe høydepunkt der jeg ville ha det. Fikk til slutt øye på skjermen bak noe høydepunktliknende litt nedenfor meg. +15 sek.
16) +15 (21) Forbanna på meg selv, stressa, sliten og sleit med å komme på forskudd og få blikket over kartkanten. Fikk tatt en slags retning og la meg på oversida av myra for løpbarhetens skyld. Sleit med å se avgrensningen på myra, kikka etter den lille gule myra, men var usikker på om det var den jeg så nedenfor meg. Prøvde å få tak på kurvene i stedet, kom til at jeg kanskje lå litt høyt, begynte å kikke aktivt nedover i lia, så noe søkkliknende og ganske snart en skjerm da jeg løp mot dette. Men letta da posten også hadde riktig kode. +10-15 sek.
17) +8 (3) Så kanten på kollen midtveis på strekket straks jeg kom opp fra 16.post, og fikk dermed tilbake litt ro og kontroll. Lå kanskje litt høyt inn mot posten, men fikk iallfall oversikt mot søkkene og nesa under.
18) -19 (1) Hadde bestemt meg på forhånd for å ta meg nok tid til å vurdere veivalg der dette var aktuelt, og stoppa et par sekunder før jeg tok et valg. Vurderte høyre på sti, rett på og rett på/til venstre for toppen. Så at det var minimalt med høyde å spare på å dra rundt, og syntes det ble for langt i forhold til det man ev. sparte på slakere stigning/stigning på sti. Ned til enden av vannet. Prøvde å stå på det jeg kunne opp lia. Var stygt redd feilene til 12., 15. og 16. hadde ødelagt vinnermulighetene mine, men var bestemt på å gi alt til mål likevel. Traff søkket på toppen etter planen, ut på den gule stripa og retning mot kolleplatået før posten. Derfra ned i søkket.
19) -3 (1) Syntes 19.posten så litt skummel ut, men tenkte at jeg bare måtte prøve å være offensiv. Slapp meg litt ned ut av posten, og prøvde å komme meg litt opp igjen (for å unngå å havne nede i grønten) på vei mot søkket. Kikka etter vekstgrensa, og syntes jeg fikk tak på denne. Føltes også litt betryggende at jeg hadde Ingjerd rett foran meg på samme kurs inn mot posten.
20) +2 (2) Så at jeg skulle rett til høyre for husene. I rygg på Ingjerd ut fra posten, men kom meg forbi i siste kneika ned på veien og løp det jeg kunne ned mot sisteposten.
M) +3 (8) Hørte det stod om sekunder og spurta det jeg kunne, men var rett og slett ikke veldig mye futt igjen i beina. Men det holdt, men 5 sekunder ned til Andrine.

Synes jeg fikk akkurat den trygge, men offensive starten jeg hadde planlagt. Tidstapet etter fallet til 6.post er sånt som kan skje i kampens hete, men feilene inn mot 7.post burde vært unngått. Likevel godkjent fram til passering mtp at det var ei løype og et terreng hvor det var vanskelig å unngå tidstap helt. Sisterunden ble en tung affære, der jeg sleit med å holde framdriften oppe og blikket over kartkanten. Heldigvis fikk jeg ikke med meg hvor mye jeg tapte på veivalgsfeilen til 11.post, men feilene til 12., 15. og 16., samt usikkerheten på om jeg hadde valgt rett veivalg til 13., var mer enn nok til at jeg tenkte seierssjansene mest sannsynlig var spolert. Men det jeg er veldig fornøyd med, i tillegg til at jeg tross alt klarte å begrense tidstapene sånn nogenlunde, er at jeg likevel valgte å gi alt helt til mål, samt tok meg et par sekunder ekstra til å vurdere 18.strekket. Det føles litt feil å vinne på en dag hvor jeg ikke helt hadde farta inne og gjorde såpass mange feil, men når jeg tross alt hadde dagens beste totalttid, var det slik det ble. Samtidig ser jeg på strekktider og GPS at det faktisk gikk hakket fortere enn det føltes som underveis. Så det kan jo være verdt å merke seg til en annen gang at det lønner seg å stå på helt til mål.
Vis kommentarer (0)
 
NM mellomdistanse finale (15.09.2018) NM mellomdistanse finale (15.09.2018)