O-intervall Ligatne (04.08.2018)
Kategori: Trening
Kart/område: Ligatne
Arrangør: NOF
Land: Latvia
Distanse: 5.58 km
Tid: 46:32
Gj.sn. HR: 141
Maksimum HR: 173
Planen for økta var sikker, konkurranselik gjennomføring i økende tempo.

Løp det første draget rolig. Fin kontroll og flyt.

Andre draget økte jeg intensiteten til moderat. Dårlig til 4.post - ble løpende ned lia uten skikkelig kontroll, og tok meg først tid til å lese kartet skikkelig da jeg stod nede ved bekken. Da var det relativt lett å se at jeg hadde passert mellom de to grøntflekkene og dermed sannsynligvis var til venstre for posten. Kontant og sikkert resten av draget.

De to siste dragene skulle løpes fort. Fokusert på å lese kartet nok etter den dårlige starten på forrige drag, men klarte ikke helt å gjennomføre i praksis. Kom egnetlig perfekt ned i myra ved 6.posten, men siden jeg hadde lest inn ei lita myr under grønnstripene i ringkanten, skulle jeg først videre til neste myr (som selvsagt ikke fantes...). Måtte dermed litt tilbake. På neste strekk ble jeg først finta ut av et tråkk som fikk meg til å tro at jeg løp rett fram på et tråkk i den første stisvingen, og dermed skulle krysse stien igjen på vei opp lia på andre siden. Så aldri noen sti på vei opp lia. Men i stedet for å lese meg skikkelig inn da jeg fikk oversikt på toppen, så jeg bare raskt på kartet at jeg skulle "til en sti i innerste hjørne av søkket". Våkna ikke før jeg traff gropene i dalbunnen. Nølte også litt inn i posten. Burde kanskje løpt til venstre for kollen til 8.post. Hørte at Olav kom bak meg litt ut på 8.strekket, og brukte dette til å skjerpe meg skikkelig resten av draget.

Siste sjanse til en god gjennomføring. Grei kontroll til 9.post, men litt knotete løping. Burde vært tøffere med å løpe rett på etter det første søkket og tatt posten litt mer fra høyre der det var mindre grønt. Dårlig første del av 10.strekket: Tenkte helt korrekt at jeg kom ut på den lille stien, men brukte noen sekunder og en ekstrasving på å overtale stemmen som sa at jeg helt sikkert tok feil. Også litt vinglene før jeg kom meg inn i det grønnstripete området, men kontant og bra løping siste del av strekket iallfall. Også greit på de siste kortstrekkene.

Ikke helt den generalprøven jeg hadde ønska meg, selv om det helt klart var brukbart innimellom. Men det føles ikke helt håpløst i og med at jeg ser klart hvilke to ting som framfor alt må forbedres. For det første var jeg rett og slett altfor slurvete med kartlesinga noen steder i dag, og feilene til 4., 6. og 7. skyldtes alle for dårlig eller for sein kartlesing. I tillegg burde jeg lest trasévalget til 9.post litt bedre. For det andre fikk jeg en påminnelse om hvor viktig selvtillit i løpinga er i disse terrengene. Man må rett og slett løpe som om man har steintro på det man driver med.
Vis kommentarer (0)
 
O-intervall Ligatne (04.08.2018) O-intervall Ligatne (04.08.2018)