VM-testløp langdistanse (08.07.2018)
Kategori: Konkurranse
Kart/område: Ligatne
Land: Latvia
Disiplin: Langdistanse
Distanse: 12.42 km
Tid: 80:13
Gj.sn. HR: 162
Maksimum HR: 172
Følte meg klar og skjerpa før start, og planen var å gjennomføre et offensivt, men kontrollert løp, har ro i veivalgsuttakinga og gjennomføre bestemt. Men virkeligheten ble dessverre en annen. Sleit med å bestemme meg for hva jeg skulle gjøre og stole på at dette var det beste. Kom litt inn i den typen logikk der man tenker at man bør ta det veivalget man IKKE synes ser best ut, fordi det man selv tror er best sannsynligvis ikke er det.

1) +27 (12) OK nesten til posten, men kombinasjonen dårlig avstandsbedømmelse og litt mer uoversiktlig enn jeg trodde, gjorde at jeg løp for langt og la igjen ca halvminuttet. Ble imidlertid ikke altfor stressa av det, siden det tross alt var en halvering av 1.posttidstapet fra O-festivalen.
2) +62 (12) Sleit med å bestemme meg for hvor mye jeg skulle bruke stiene, og tapte en del på å løpe i terrenget ut til veien. OK inn mot posten, men tenkte at jeg sikkert burde løpt over kollen.
3) +39 (17) Fikk aldri bestemt meg for hvor jeg skulle løpe første del av strekket, så endte med at jeg bare løp et sted. Tenkte runde litt inn mot posten, men var lenger til høyre enn jeg trodde. Måtte stoppe før jeg så skjermen.
4) +2.24 (25) Dagens megablemme. Tenkte egentlig bruke sti/kutte litt gjennom det hvite ut mot veien. Missa den første stien, men tenkte jeg kunne ta neste i stedet. Missa imidlertid denne også, og var dum nok til å løpe ned skråningen før jeg så skikkelig på kartet igjen. Mye knot og klatring før jeg endelig kom meg ut på veien, for å si det sånn... (tapte ca 2 min). Greit resten av strekket.
5) +30 (17) Begynte å butte fysisk, og tok meg tid til å drikke to glass (hvert glass var svært sparsomt oppfylt) på drikkeposten.
6) +68 (11) Fikk aldri bestemt meg for om jeg skulle skrå ned til stien eller ligge i det hvite første del av strekket (= nytt tidstap). Traff iallfall den hvite renna ned skråningen, men deretter mye knot og unødvendig kartlesing før jeg kom meg over elva.
7) +35 (5) Skulle bare rett opp, men begynte å tvile på veivalget og løp litt venstre for jeg ombestemte meg igjen. Men selve veivalget var bra, ser det ut til (selvsagt med en bedre utgang fra 6.).

Gaflingsrunde: Greit nok, men veldig forsiktig og nølende. For lite bestemthet.

14) +33 (19) Planen var litt høyre opp på den hvite flata, men tok noen dårlige avgjørelser opp bakken og havna for langt venstre i lia med myr og vindfall. Dumt.
15) +23 (6) Greit bortsett fra at jeg ble totalforvirra av en "falsk sti" ut fra drikkeposten og måtte stoppe for å skjønne noe som helst.
16) +59 (10) Grønnstripene var ikke så ille, så klart raskest å løpe ryggen ut til posten. Min variant var blant de dårligste: Burde iallfall enten skrådd mer opp mot posten (da jeg så at grønnstripene ikke var så ille) eller runda mer høyre.
17) +7 (4) OK
18) +77 (26) Fikk "verdens mest demontiverende sekundering" ved passering arena ("stå på helt inn"), men tenkte at jeg ville prøve å avslutte bra selv om jeg lå dårlig an. Fikk imidlertid ikke platået med gropa da jeg dro inn i grønten (selv om det ser ut som jeg har passert rett ved). Trodde dermed jeg lå for langt opp, og dro for mye ned. Traff søkket uten å se posten, og valgte å videre ned før jeg skjønte at posten lå høyere opp.
19) +21 (16) Knota maksimalt før jeg kom meg opp på stien. Greit inn i posten.
20) +33 (6) Litt mye zikzak på stiene, men orka ikke bomme mer.
21) +11 (10) OK

Om man skal si noe positivt om dagens løp, var det at jeg aldri ga opp, men prøvde å stå på og orientere bra hele veien. Jeg tror heller ikke det er så store metale justeringen som skulle til for å få til et langt bedre løp, men siden jeg aldri klarte å rette opp dette underveis, gjorde jeg "samme feil" om og om igjen i stedet. Kjipt å ødelegge muligheten til å få løpe VM langdistanse på denne måten, men for å bli stabilt bedre på langdistansen, må jeg nok rett og slett får løpt distansen litt oftere.
Vis kommentarer (0)
 
VM-testløp langdistanse (08.07.2018) VM-testløp langdistanse (08.07.2018)