Stafett-testløp (04.07.2018)
Kategori: Konkurranse
Kart/område: Ratnieki
Arrangør: NOF
Land: Latvia
Distanse: 5.36 km
Tid: 46:54
Gj.sn. HR: 157
Maksimum HR: 175
Planen for løpet var sikker stafettorientering hele veien, dvs ha kontroll over eget løp, men også utnytte de andre løperne. Hovedmålet var å "være med", men jeg ville også se etter muligheter til å komme fra og eventuelt prøve å utnytte disse best mulig.

Opplegget var styrt stafettstart med restart (og ny startrekkefølge) på start/mål midtveis. I begge startene løp jeg ut i "klynga", ett minutt etter ensom løper i tet.

1) Starta sammen med Kine, Marie og Sigrid. Kine løp fort ut fra start, men tok meg tid til å komme inn på kartet, få lagt en skikkelig plan for førstestrekket og kom så mer i siget. God kontroll inn i posten og først i min gafling.
2) Vurderte rundt venstre, men syntes det var for langt opp i starten. Visste gjennomføringa ville bli viktig, og så klarte å utnytte tråkk til å komme meg greit over de to søkkene. Sigrid i rygg.
3) Kanskje litt unødvendig å krysse tre søkk, men syntes igjen jeg klarte å finne en greit løpbart trasé og ville unngå de grønne stripene. Så posten tidlig.
4) Planen var å utnytte den hvite skogen litt til høyre for streken og ta posten litt fra høyre. Men kombinasjonen av redsel for å skli altfor langt ned til høyre og et feilvalg etter å ha kryssa det første slake søkket, gjorde at jeg havna inn i grønten. Kunne retta det delvis opp ved det neste søkket, men tenkte jeg ville bli fanga opp av stitråkket og at forlengelsen av dette kunne være fint å følge. Havna i stedet ved gropa. Vurderte å dra til venstre for grøntfeltet i stedet, men synes posten så så skummel ut at jeg likevel ville ha den planlagte inngangen fra høyre. Likevel en del nøling (og vindfallklatring ned mot posten). Tapte totalt ca 45 sekunder på strekket. Burde både utnytta den hvite skogen som planlagt og vært mer offensiv inn mot posten (ligger nesten nederst, kunne sett etter de større formasjonene (søkk) bak.
5) Tapte ca 10 sekunder på at jeg ble liggende for lenge nede ved bekken i starten av strekket. Ellers greit. Stadig Sigrid rett bak.
6) Tenkte egentlig holde med på venstresida av dalen mot stien, men på vei ned lia orienterte jeg et øyeblikk mot 1.post, og kryssa dalen altfor tidlig før jeg innså feilen. Da var det bare å gjennomføre, men hadde Andrine, som starta halvminuttet bak, foran meg da jeg kom opp på stien. Jobba meg opp i rygg på Andrine med god kontroll inn mot posten.
7) Forkasta raskt høyre, men usikker på om jeg skulle løpe venstre eller rett på. Tenkte se hva Andrine gjorde, men hun bare nølte (hadde gått i feil gafling) og bestemte meg derfor for rett på. Gjennomførte greit og klarte å finne greit løpbare traséer i de viktigste overgangene, tror jeg. Litt spent på inngangen, men fikk greit tak på både myrene og kanten bak posten. Alene nå.
M) Retning og prøvde å bruke blikket til å finne greie traséer. Løp kontrollert inn siden jeg var alene. Viste seg at jeg var først etter bomming i tet.

8) Starta nå sammen med Kamilla, Marie og Kine. Kamilla satte farta opp bakken etter bekken. Ville egentlig løpt litt mer høyre for å utnytte det hvite (noe som også var noen sekunder raskere), men fordi det grønne tross alt så greit ut, bestemte jeg meg for å bli i klynga siden jeg oppfattet at det gikk riktig vei. Passerte post i gropa før stien, og dermed fint sikkert siste sikre for min post. Rett bak Kamilla på posten med Marie rett bak.
9) Retning. Lå bak Kamilla.
10) Fortsatt bak Kamilla, men tok teten da hun nølte litt før vi løp ned. Prøvde å se avgrensningen på grøntflekken og speide etter posten. Så ingen skjerm, men fikk øye på steinen rett før jeg så Sigrid (som hadde fått øye på postenheten) på vei tilbake mot posten. Skjermen viste seg å ha falt ned.
11) Lå i rygg på Sigrid og kontrollerte at det gikk riktig vei ut mot stien. Kamilla rett bak meg igjen. Hadde tjent noen sekunder på å løpe mer rett ut mot det første gulområdet, men greit å bli med gjengen her. Så posten etter å ha runde de første buskene etter å ha tatt av fra stien.
12) Registrerte at Sigrid og Kamilla fortsatte bortover, og bestemte meg for å utnytte denne sjansen best mulig. Kom opp på stien rett før posten og lettelse da jeg ikke så noen foran meg.
M) Hadde fått ei grei luke, og kunne spurte rimelig kontrollert i mål.

Generelt fornøyd med mye av det jeg gjorde i dag. Planen var sikker stafettløping, men med øye for sjanser til å komme fra, og klarte stort sett å gjennomføre førstnevnte, samtidig som jeg også klarte å utnytte den korte gaflinga på slutten av sistedraget. 4.-6.strekk er jeg ikke helt fornøyd med. 4.posten var en nyttig påminnelse om at man trasévalg er viktig, at man ikke skal la seg forlede til å "kutte" basert på at de første meterne ser bra ut, og at man må tørre å forenkle postene.
Fysisk var økta også litt tyngre enn håpa, men følte det løsna litt etter hvert, så mulig jeg trengte en gjennomkjøring.

Vis kommentarer (0)
 
Stafett-testløp (04.07.2018) Stafett-testløp (04.07.2018)