Annethverstrekkarthusk Aurebekk (16.05.2018)
Kategori: Trening
Kart/område: Øvre Torridal
Arrangør: TJ
Land: Norge
Distanse: 5.61 km
Tid: 64:31
Gj.sn. HR: 128
Maksimum HR: 142
Opplegget var stopp på partallspostene for å memorere påfølgende oddetallsstrekk + utgangen på neste partallsstrekk, og deretter fri bruk av hjelpemidler til neste partallspost. Tanken bak var å dra med seg det beste fra karthusken (konstruktivt kartblikk, blikkbruk, forenkling, stole på planen) ut på neste strekk.

1-2) Grei start
3-4) Tok med meg både det beste og verste fra karthusken inn mot 4.posten. Forenkla litt mye og løp mot noe steinliknende som viste seg å være steingjerdet. Burde lest hakket mer kart inn mot posten her.
5-6) 5.post ser stygg ut, men er egentlig ikke så gal mtp at det var et karthuskstrekk. Ble bare liggende på ryggen litt for lenge før jeg søkte ned mot søkket og posten. Hadde vært sikrere å holde mer venstre og få føling med stupet. Kom litt langt ned inn i 6.post - burde kikka etter skrenten til høyre for å styre mer rett i søkket.
7-8) Bra
9-10) Ikke bra. Orka ikke holde linjene lenger og for sløv med kompasset til 10.
11-12) Dårlig stikvalitet til 11.post. Til 12.ble jeg igjen kasta ut av linja. Leste meg egentlig inn i søkket nord for ringen ganske raskt, men ble usikker igjen pga en stein som ikke stod på kartet. Idiotisk å ikke bare sjekke ut alternativ A først, men ble i stedet en ekstra runde for å prøve å finne ut om jeg kunne være et annet sted.

Partiet fra 8.post og inn bør nok bare glemmes fortest mulig. Det bidro nok helt klart til den dårlige orienteringa at jeg begynte å bli skikkelig slapp etter å ha drukket for lite før start, samme med at terrenget generelt var ganske kronglete (løypelegger burde sett litt nærmere på stedsnavnene i dette området på norgeskart.no; Granekjerret, Firføsselkjerret og Lauløkjerret er lite lovende mtp godflytorientering), og at jeg dermed ikke lenger orka å opprettholde tilstrekkelig styringsfart.

Men tross alt en del bra første del. Synes god blikkbruk er noe av det jeg klarte å dra med meg over på de "vanlige" strekkene, mens kartlesingshyppigheten føltes som det ble mer forstyrra. Dette var innimellom negativt på kort sikt (les: økta i dag), men det kan jo forhåpentligvis være positiv på lenger sikt med bevissthet og fokus på dette.
Vis kommentarer (0)
 
Annethverstrekkarthusk Aurebekk (16.05.2018) Annethverstrekkarthusk Aurebekk (16.05.2018)