10mila damkavlen 1.etp (28.04.2018)
Kategori: Konkurranse
Kart/område: Fjättern
Land: Sverige
Disiplin: Stafett
Etappe: 1
Distanse: 6.45 km
Tid: 45:13
Gj.sn. HR: 154
Maksimum HR: 164
Siden jeg skulle ut og løpe 6.etappe i 10mila fikk jeg lov til å ta det litt roligere i Damkavlen for å spare litt på kruttet. Og dette ville jo sannsynligvis også gi et morsommere utgangspunkt for de andre jentene på laget enn om jeg løp for fullt. Planen var å løpe offensivt teknisk, men holde innsatsen på rolig-moderat intensitet.

Det største adrenalinkicket fikk jeg allerede før start. Vi stod ikke på den opprinnelige lista over GPS-lag, og det falt meg ikke inn å sjekke om vi likevel skulle ha GPS da jeg sjekket inn før start. Men snaut 5 minutter før starten gikk, etter at vi akkurat hadde stilt oss opp på riktig plasser i startfeltet, kom lagleder Oluf løpende og sa at speaker hadde sagt at vi skulle ha GPS og ikke hadde hentet denne. Jeg hadde lest PM nøye nok til å få med meg at lag som nekta å løpe med GPS ville blir diska. Jeg kikka meg derfor desperat rundt etter noen relevante funksjonærer i nærheten. Da jeg ikke fant dette, spurta jeg som en gal tilbake til GPS-teltet ved innsjekkinga. Der var det bare to forvirra smågutter, som etter hvert var i ferd med å finne fram en GPS til meg. Da kom det en kar som sa at dette var GPSen til 2.etp, og at GPSen til 1.etp var nede ved starten. Dermed full spurt tilbake til start, der jeg heldigvis fant riktig funksjonær ganske raskt og fikk GPSen på plass i lomma, siden verken de eller jeg hadde noen GPSvest. Siden alle andre nå stod ferdig oppstilt til starten med kart i handa, var neste bekymring om vi ville få starte hvis jeg ikke fikk tak i kartet mitt før starten gikk. Kartet ble imidlertid raskt lokalisert hos en funksjonær i enden av startrekka mi, jeg fikk det utdelt, fant plassen min i rekka, kikka på klokka og konstaterte at det fortsatt var 30sekunder til start og dermed null stress.

Stresset og spurtene før start bidro nok imidlertid til at jeg starta litt hardere enn planlagt, men etter å ha tatt et blikk på pulsklokka i bakken opp mot 1.post, fikk jeg gradvis roa tempoet til mer planlagt intensitet. Fant posten greit.

Videre gikk det stort sett greit. Den største feilen kom til 4.post, der jeg begynte å dra opp et søkk for tidlig inn mot posten. Gjennomførte heller ikke den planlagte venstresvingen til 5.post, og burde holdt ei rettere linje til 3. og 6.post i stedet for å følge med køen litt for lenge.
Vis kommentarer (0)
 
10mila damkavlen 1.etp (28.04.2018) 10mila damkavlen 1.etp (28.04.2018)