NM Natt (31.03.2017)
Kategori: Konkurranse
Kart/område: Frikstad
Arrangør: KOK
Land: Norge
Distanse: 6.59 km
Tid: 44:56
NM på hjemmebane, vårens store mål!

Svært mye trening i relevant terreng gjennom vinteren gjorde at jeg følte meg sikker på terreng og teknikk. Var mer spent på hvordan kroppen ville reagere når jeg skulle løpe mot gutta krutt etter litt sykdom i Februar/Mars.

Kommer meg fint fram i feltet ut fra start og ligger akkurat der jeg ønsker. Kasper setter deretter opp et hyfsat tempo som gjør at få klarer å følge. Inn i gaflingen ligger meg og Sander litt bak teten (så litt lykter foran oss). Vi var omtrent de eneste blant de fremste som hadde vår gaflingen, vi ble derfor løpende mye alene her. Klarer meg fint gjennom gaflingen selv om jeg er alene og må gjøre jobben selv. Får en litt lang høyre bue til både 8. og 10. som gjør at jeg taper nok tid til at jeg havner rett bak teten ut av gaflingen.

Videre ser meg og Sander noen lykter 30-60sek foran oss og får dette bekreftet på passering når vi får tilbakemelding om at vi er et knapt minutt bak tetklyngen vi hadde sett. Ut fra passering tenker jeg at det fortsatt er mulig å løpe seg opp. Tar igjen en god del av løperne som var i tet på passering på 17. (19. på kartet). Ned mot 18. (20. på kartet) har jeg kommandoen, men gutta begynner å løpe sørover. Blir litt usikker og dobbeltsjekker med det gule området. Oppdager feilen først og får en luke til gutta. Løper bra videre og er alene ut av gaflingen, men ser at jeg har én lykt kun et par sekund bak meg. Det viste seg å være Einar, når jeg i tillegg ble usikker og gjorde en liten inn mot 23. så kom han helt opp i ryggen min. Ble usikker på hvor vi skulle ta opp til 24. og Einar løp forbi. Til siste post ligger jeg i rygg på Einar, men ser at han løper ned til veien. Bestemmer meg for å løpe rett på for å komme forbi, men setter meg litt fast i leketau. Inn på oppløpet er jeg et par meter bak Einar og klarer dessverre ikke å ta han igjen.

Uansett utrolig fornøyd med å innfri med sølvmedalje på hjemmebane! Ekstra fornøyd med måten jeg gjorde det på. Selvstendig orientering hele veien. Herlig!
Vis kommentarer (0)
 
NM Natt (31.03.2017) NM Natt (31.03.2017)