Nordjysk 2-dages nattprolog (10.03.2023)
Kategori: Konkurranse
Kart/område: Blokhus klitplantage
Land: Danmark
Distanse: 6.73 km
Tid: 48:24
Gj.sn. HR: 149
Maksimum HR: 166
Plutselig o-løp igjen. Usikker på hva jeg kunne forvente, men ville iallfall ha fokus på strekkplan og bestemte retninger.

1) Starta med å følge et tråkk i riktig retning, og etter hvert over til retning i eget spor mot jordet. Prøvde å peile inn hvor jeg passerte dette, men var nok litt lenger til høyre enn jeg trodde, og litt for dårlig retning videre også. Trodde jeg passerte 2 slep og skulle opp på kolle, men hadde i virkeligheten passert slep og sti. Fortsatte litt til, men innså ganske raskt at jeg hadde bomme. Valgte imidlertid å fortsette for å lese meg inn på noe oppfangende istf å fortsette å surre inne i grønten. Leste meg inn i stikrysset og snudde for å angripe posten på nytt. Da jeg skulle ta av fra slepet ble det imidlertid plutselig bekmørkt, og innså ganske snart at kontakten mellom lykt og batteri hadde løsna. Fester batteriet i sports-bhen, og prøvde først uten å få i kontakta uten å ta den av, men innså etter hvert at overtrekk og bh måtte av (bare rolig, hadde t-skjorte under bhen ;-)). Sleit imidlertid fortsatt med å få den i siden jeg ikke så noen ting, men kom til slutt på å ta fram reservekartlyset. Basert på lysmengden burde nok den ha nytt batteri snart, men fikk nå iallfall i kontakta igjen, og kunne kle på meg og fortsette. Huska heldigvis hvor jeg var da lyset gikk, så fant posten relativt greit nå.
2) Var veldig irritert etter bom og lykt-trøbbel, så glemte at jeg egentlig ikke er i form verken løps- eller o-messig, og pressa ganske hardt videre, samtidig som jeg klarte å holde retningen bra.
3) Litt skjevt inn mot posten, men så den gule kollen og fikk korrigert meg inn.
4-5-6) OK
7) Kanskje litt mye zikzak. Ellers ok.
8) Valgte å runde grøntfeltet, men så ut som det gikk spor inn og ut av det, så mulig jeg tapte på det.
9) Dårlig retning. Kom ut så nær stikrysset at jeg valgte å følge stien litt.
10) Retning og styre på grøntfelt. Futten begynte for alvor å gå litt ut av løping nå, men prøvde å stå på greit videre.
11) Tok ikke sjansen på gjennom grøntfeltet
12) Litt usikker inn mot posten fordi jeg ikke fikk helt tak på formen på kollen. Innså at jeg hadde bøyd av litt mot høyre, korrigerte litt venstre og fant posten.
13) Burde runda grøntfeltet (kryping og lykt som faller av hodet koster tid…), men tok sjansen på å krysse det etter erfaringa til 8. Mista litt kontroll inn mot posten, men prøvde å holde retningen, traff grøntkanten og fikk øye på posten til høyre.
14) Prøvde å ta en nøyaktig retning fra enden av slepet, men ikke nøyaktig nok og kom ut på slepet bak posten. Prøvde å peile avstanden til den store stien før jeg dro inn i grønten igjen, og fant posten etter litt søking.
15) Oppfatta det åpne området rundt posten som oppfangende, men burde vært litt mer presis med kartlesinga inn mot posten og holdt litt mer venstre for å treffe stripa med hvit skog.
16) Ble stående i et søkk rett sør for posten uten å skjønne noe, siden jeg syntes jeg var riktig i forhold til det store søkket jeg kom fra og kollen i vest. Speida rundt uten å finne noen post. Så etter hvert at det kunne se ut som et søkk/grop hakket lenger nord, og der var posten også. Kan se ut på GPSen som den faktisk hang for langt nord(?)
17) Usikker på hva som var beste trasévalg her, og om det jeg valgte var for langt rundt. Men det var iallfall stort sett lettløpt og gjennomførte etter plan.
18) Sløv og havna på feil side av det lille grøntfeltet før den store stien. Nøye med å telle slep inn mot posten, og dro så inn mellom det jeg oppfatta som to koller. Kom ut på neste slep uten å ha sett posten. Såpass tett at jeg i første omgang dro noen meter tilbake for å se om jeg hadde oversett den. Prøvde deretter andre sida av kollen, og der var den.
19) Nøye med å ikke slurve helt på tampen
20) OK

Har fått et drøyt minutt for dårlig tid vs klokka på resultatlista, men får være fornøyd med å komme inn på lista i det hele tatt. Fikk ikke lest av brikka da jeg kom i mål, og backup-lappen hang litt på halv tolv, kombinert med noen stemplinger som ikke var etter boka (synes noen steder det var litt knotete å få brikka nedi, og der jeg så lyset på brikka, var jeg ikke så nøye med å stemple helt nedi, spesielt et par steder det kom andre folk tett bak).

Visste ikke helt hva jeg kunne forvente, men er vel i ettertid nesten litt glad for tullet til 1.post, siden det fikk meg til å løpe mer offensivt, både fysisk og o-teknisk, enn jeg nok hadde kommet til å gjort ellers. Og selv om det ikke gjør formen og trøkket i steget noe bedre over natta, ga det iallfall et løft for selvtilliten å se at man ikke helt har glemt å orientere ganske bra.

Snømessig en helt annen opplevelse en fortreninga, der de fleste løypene gikk i omtrent samme trasé, og man strengt tatt bare kunne følge tråkket til posten de fleste steder. Det var jo ett og annet tråkk (og mange spor) å se nå også, men tenkte lite på det i orienteringa annet enn i valg av mikrotraséer.
Vis kommentarer (0)
 
Nordjysk 2-dages nattprolog (10.03.2023) Nordjysk 2-dages nattprolog (10.03.2023)