NM stafett 3.etp (11.09.2022)
Kategori: Konkurranse
Kart/område: Bøåsen
Arrangør: Tyrving/Asker
Land: Norge
Disiplin: Stafett
Distanse: 5.93 km
Tid: 38:49
Gj.sn. HR: 169
Maksimum HR: 188
Etter en fin innledning av Fanny og Sandy, ble jeg sendt ut som nr. 23. Håpa at det vonde beinet var omtrent som i går, og prøvde å rette fokus mot sikker orientering.

1) Prøvde å holde meg sånn omtrent på riktig side av smertegrensa ut fra start, dvs. holdt igjen litt. Men visste samtidig at herrestarten kom til å gå ut noen få sekunder bak meg, så prøvde å skynde på litt også. Ble tatt igjen av feltet omtrent ved startpost. Kollen ved posten kom litt brått på, så svingte inn i posten fra baksida, noe som normalt sett ville vært en få sekunders feil, men brukte nå noen sekunder ekstra på å albue meg motstrøms gjennom herrefeltet.
2) Bestemte meg raskt for en høyrevariant. Bare å følge strømmen i starten, men etter hvert seig en del i fra og de aller fleste fortsatte på en mer nordlig kurs enn meg, så ble alene. Grei kontroll inn mot posten.
3) Fikk et innfall om at kanten ned fra kollen burde forseres litt på skrå, men oppdaga heldigvis i tide at jeg var på feil kurs og fikk korrigert ned mot posten.
4) God kontroll gjennom søkkene og ned
5) Retning og kontroll med kollene på toppen.
6) Litt tråkling mellom trefall i starten. Valgte å runde det siste søkket litt. I ferd med å ta igjen noen løpere.
7) Så posten på lang avstand.
8) Litt for optimistisk mtp å tråkle meg gjennom trefallene. Burde runda helt i utgangspunktet.
9) Antok at rett på ville være raskest hvis jeg fant et tråkk, men valgte den sikre varianten og dro rundt. Holdt igjen litt for å ikke få altfor vondt i beinet. Trengte likevel et par hundre meters løping inne i skogen før beinet var sånn nogenslunde i gjenge igjen. Syntes i utgangspunktet posten så litt vanskelig ut, men god sikt i den hvite skogen gjorde at man så både formasjonene, samt myra til høyre, godt.
10) Valgte å holde meg i det hvite for bedre løpbarhet. Passerte en annen gaflingspost. Nølte litt da jeg kom ned i myra uten å se skrenten.
11) Så flere lag et stykke foran meg da jeg kom ut på det åpne området. Prøvde å presse hardt opp bakken fordi jeg visste at jeg, pga skaden, måtte ha et forsprang før sisteposten om jeg skulle ha sjanse til å slå noen av dem.
12) Rakk akkurat opp i halen på gruppa på posten, men innså at jeg var i ferd med å slippe opp for motbakker.
13) Jaga ut bakerst i den relativt langstrakte "gruppa" på 5 lag, men visste at det i slike situasjoner fort kan gjøres feil, så prøvde å være nøye med orienteringa samtidig. Mistolka imidlertid kurva mellom skrentene før posten til å være ei kurve opp i stedet for ned, og gjorde derfor den taktiske bommerten å løpe rett på og ta posten ovenifra. Traff forsåvidt posten bra i full fart, men en potensiell 2.plass i gruppa ble med trasévalget degradert til en 4.plass. Men tror vel nå i ettertid at dette uansett spilte liten rolle, siden det var så tett at jeg nok uansett hadde blitt løpt fra på oppløpet (savna oppløpet fra NM-stafetten i 2000...)
14) Holdt plassen ned lia
M) Hadde det stått om medalje, hadde jeg nok vurdert å simulere bjørneangrep og spurta det jeg klarte. Men å prøve å løpe fort på fast underlag er rett og slett veldig vondt med skaden jeg har (og forblir det ei stund, etter erfaring fra gårsdagens spurtforsøk), så konsentrerte meg om å løpe fort nok til at ikke laget bak lukta såra gnu og gjorde et angrepsforsøk.

Det ble til slutt en 15.plass, noe vi må si oss bra fornøyd med siden alle gjorde solide etapper. Jeg tapte nok litt på å holde igjen litt ut fra start og ned til 9.post, men til gjengjeld bidro dette til at jeg i dag følte meg mindre plaga av skaden enn de foregående dagene mens jeg løp i terrenget. Her bidro nok også terrenget i seg selv litt i forhold til f.eks. lørdagens løp. Håper nå å finne et svar på hva som faktisk feiler beinet, og krysser fingrene for at det er noe som ikke tar altfor lang tid å lege.
Vis kommentarer (0)
 
NM stafett 3.etp (11.09.2022) NM stafett 3.etp (11.09.2022)