BuOKs KM mellomdistanse (04.09.2022)
Kategori: Konkurranse
Kart/område: Trytetjedn
Arrangør: Nesbyen IL
Land: Norge
Disiplin: Mellomdistanse
Distanse: 5.12 km
Tid: 42:08
Gj.sn. HR: 160
Maksimum HR: 173
Var veldig spent på hvordan kne og bakside lår ville fungere til konkurransefart i terrenget. Prøvde likevel å rette fokus på o-teknikken, men lyktes vel ikke allverdens godt med det....

1) Følte meg bra konsentrert fra start, men snubla i tynningshogsten rett etter jeg hadde tatt av fra stien og landa på det skada kneet. Det var ikke veldig vondt, og skjønte raskt at det neppe hadde påvirka skaden, men fokuset føyk åt skogen. Følte verken kurvebilde eller retning stemte inn mot posten, og strøyk forbi i det uoversiktlige terrenget. +40 sek.
2) Siden jeg ikke hadde følt at kompassretningen stemte til 1.post, begynte jeg å spekulere på misvisningen på kartet (rev. kart fra 1993), og om jeg ikke burde stole på kompasset i dag. Konklusjonen ble vel at jeg iallfall ikke kom riktig sted uten å bruke kompasset, og tenkte jeg fikk prøve å bruke det på neste strekk. +45 sek.
3) Prøvde å nullstille og kom litt bedre inn i ting - helt til jeg på vei opp lia plutselig så noe noe som likna en kolle, tenkte at jeg på mystisk vis allerede var oppe ved kollen over posten og begynte å lete etter posten altfor langt ned. +2.45 min.
4) Nytt forsøk på å nullstille, stole på kompasset og bare bry meg om formasjoner som var store nok til å stå på kartet.
7) Var tydeligvis ikke helt presis nok inn mot posten. Men uoversiktlig ungskog og mye som kunne likne på stein, gjorde at dette var en post jeg tror jeg kunne bomma på uansett presisjonsnivå. Burde vel imidlertid kanskje klart å treffe på forsøk nr. 2. +2min
10) Knota litt i tynningshogst inn mot posten.

Generelt altfor mye fokus på alt annet enn det jeg skulle, spesielt i starten. Klarte aldri å slappe av helt og stole på at beina var ok, selv om konklusjonen i ettertid er at kneet er mer eller mindre friskmeldt, mens bakside lår fungerte i terrenget, men dårligere på grus i oppløpet. Også uvisst om det vil funke en hel langdistanse, men kan jo håpe 4 dager til kan hjelpe.
Skjul kommentarer (3)
Tibor: Jeg brukte en del tid og gjorde flere tester både foran PC-en og ute i terrenget for å være sikker på at jeg hadde klart å eliminere misvisningen.
Jeg skjønner nå at det burde stått noe om det PM.
Andege member: Krysser fingrene for deg!
Marianne: Tibor: Nei, det å tenke på misvisning underveis i løypa, var bare helt feil fokus fra min side, så for de fleste hadde det nok vært mer forvirrende å nevne det i PM enn å la det være. Og da jeg begynte å bruke og stole på kompasset, stemte jo også retningene igjen :-)
Skriv ny kommentar
Lagre
 
BuOKs KM mellomdistanse (04.09.2022) BuOKs KM mellomdistanse (04.09.2022)