O-intervall Uglebo (10.07.2022)
Kategori: Trening
Kart/område: Uglebo
Arrangør: IK Grane
Land: Norge
Distanse: 6.57 km
Tid: 54:52
Gj.sn. HR: 143
Maksimum HR: 160
Granes sommertrening. Fokus på kompassbruk/retning. Prøvde å trøkke til litt fysisk, men litt seige bein, så ble nok ikke topp fart.

A1 (12.16)
Prøvde å ta ut en god retning ned lia, men fikk ikke retning og terreng til å stemme helt, og ble til at jeg styrte mest etter terrenget. Burde bare fortsatt rett over stien og ned på enga. Kom meg etter hvert ned dit, men ble litt forvirra av en forlengelse/utgraving i enden, og havna over kollen jeg skulle vært til venstre for. Greit inn i posten. Litt dårlig kartlesning inn i 2.post, og dro innunder noe skrentliknende ei kurve for langt ned. Litt forvirra av en ny vei jeg passerte til 3. Greit til 4. og mål.

A2 (12.22)
Greit til 5., men kom mye lenger til høyre enn planlagt mot 6. Igjen en følelse av at kompass og terreng ikke stemte overens, men kan jo ha blitt påvirka av dette til å mistro kompasset også. Stopp inn i posten, da platået over nesten så ut som en kolle, så jeg ble usikker på om jeg var for langt ned. Igjen litt høyrevridning på neste strekk, men påfølgende parallellfeilrekke som ikke ble oppklart før ved kollepartiet med posten. Inn mot 8. ville kompasset ha meg altfor langt til høyre, men stoppa og stolte på kurvebildet i stedet, så ble med en liten ekstrasving.

B1 (13.44):
Sa til meg selv at på denne sløyfa måtte jeg stole 100% på kompasset, og ta meg tid til å la nåla stabilisere seg, selv om det føltes som det tok lang tid. Tilsynelatende lite bruk for kompasset til 1.post, men brukte det til å bekrefte at jeg løp feil i et stikryss. Intensjoner om god retning ned mot stien til 2. ble alt annet enn det i praksis... Også helt feil retning da jeg tok av fra stien jeg uplanlagt hadde havna ut på. Heldigvis ledelinjer å følge til 3. og 4. Litt forvirra da jeg kom borti den tidligere omtalte nye veien igjen på vei til 3.

B2 (12.06)
Bestemte meg for å gi blaffen i kompasset og orientere etter kartet. Dette resulterte i dagens beste runde, kun med litt nøling inn mot 6.posten.

Man skal alltid være forsiktig med å skylde på utstyret, og det er klart at en stigende følelse av utstabilt kompass de siste øktene, også påvirker evnen til å stole på kompasset. Men etter litt testing på nedjoggen, tror jeg at jeg kan konkludere med at følelsen av at kompasset er tregt til å stabilisere seg, og at nåla egentlig aldri blir liggende i ro så lenge jeg er i bevegelse, stemmer iallfall til en viss grad. Har dermed gitt meg selv tillatelse til å ta i bruk et nytt kompass neste økt, så får man se hvordan det går - og hvis det funker, er det jo egentlig irrelevant om det er kompasset eller brukeren det var mest feil på i dag.
Vis kommentarer (0)
 
O-intervall Uglebo (10.07.2022) O-intervall Uglebo (10.07.2022)