Lang mellomdistanse Bringsvær (03.07.2022)
Kategori: Trening
Kart/område: Bringsvær
Arrangør: KOK
Land: Norge
Distanse: 6.38 km
Tid: 55:50
Gj.sn. HR: 151
Maksimum HR: 165
Planen var å trøkke på litt i dag, men terreng og årstid, samt min (manglende) terrengløpingsevne generelt, og tilliten til at såle og sko gir nok beskyttelse om en lumsk stein eller stokk åpenbarer seg på feil sted under vegetasjonen spesielt, gjorde at intensiteten i praksis ble noe varierende. Men om hjertet fikk hakket mindre mosjon enn tiltenkt, fikk bein (og hode) iallfall ei såpass god dose med både trim og utfordring, at jeg totalt sett vil kalle det ei god økt også fysisk.

Planen for gjennomføringa var fokus på strekkplanlegging/vite hvor jeg skal, pluss være nøye med (utgangs-) retningene.

(Postringene er ikke alltid sentrert på kartet)
1/2) OK start
3) Stygg parallell-/retningsfeil. Men burde uansett vinkla mot posten etter det lille vannet.
4) OK
5) Litt sløv med kartlesninga, og tok av fra myra for tidlig. Løp dermed både unødvendig opp og også litt nølende ned lia (helt til jeg innså at jeg skulle (nesten) helt til bunns)
6) OK
7) Mye graps opp lia, så ble dratt litt ut fra streken
8) OK
9) Vurderte venstre, men synes det så ut som en bra trasé rett til høyre for streken. Elendig utgang, skulle skrå ned lia, men havna altfor langt til høyre. Mye knot videre, til jeg snubla i en stokk ved den åpne myra midtveis og fikk et relativt ublidt møte med et annet eksemplar av samme art. Ble liggende noen sekunder for å sjekke om alle kroppsdeler var intakte, og innså heldigvis ganske snart at svaret var ja, selv om høyrearmen hadde fått seg en real trøkk. Kom meg på beina igjen og brukte anledningen til å nullstille, så bra løping derfra til posten.
10) Tror traséen om myrene var bra. Nøyaktig retning ned mot posten, og traff den rimelig greit.
11) Elendig utgang igjen. Mest opptatt av at jeg var dårlig til å løpe utfor. Fikk skjerpa meg da jeg kom ned på myra og ok derfra. Traff søkket som skulle lede ned i posten, men så verken stein eller post. Snudde meg, og fikk øye på skjermen under en skrent(?) litt ovenfor.
12) Sleit med å finne en god trasé første del av strekket. Så posten tidlig.
13) Litt det samme som forrige strekk.
14) Burde tatt av fra stien litt før.
15) OK, visste søkket rundt posten var ganske tydelig
16) Holdt høyden. Tett rundt selve posten. Kom til steinen rett over, men brukte noen sekunder på å få lokalisert både den store steinen og posten likevel.
17) I overkant mye zikzak...
18/19/20) OK
21) Fant en grei trasé og dumpa rett i posten, faktisk så bokstavelig at jeg sleit med komme meg opp av hullet jeg hadde dumpa i, så utgangen videre ble ikke spesielt rask.
22) Synes posten så litt skummel ut. Men la meg bevisst litt høyt for å få skrenten som sjekkpunkt, og hadde grei kontroll da jeg slapp meg ned i posten.
M) Litt sløvhet ned lia: Så veisvingen, men gjorde et dårlig mikrotrasévalg og havna på feil side av stupet.

Fin økt. Merka det var lett å bli kasta litt hit og dit av terrenget, samtidig som det var lett å slurve litt med kartlesninga når løpinga var såpass krevende. Strøyk på sistnevnte til 3. og 5.post, og også stryk på utgangsretninger. Men selv om det ble noen feil, synes jeg også at jeg gjorde en god del bra, og at terrengløpinga, til meg å være, også må anses som godkjent.
Vis kommentarer (0)
 
Lang mellomdistanse Bringsvær (03.07.2022) Lang mellomdistanse Bringsvær (03.07.2022)