O-festivalen mellomdistanse (25.06.2022)
Kategori: Konkurranse
Kart/område: Bjørnmoberget
Arrangør: Brandval/Kongsvinger OK / Nydalens SK
Land: Norge
Disiplin: Mellomdistanse
Distanse: 5.7 km
Tid: 41:39
Gj.sn. HR: 165
Maksimum HR: 187
Synes jeg hadde en fin formstigning de første ukene etter pinse, men ble litt mer usikker inn mot dette løpet fordi de siste hardøktene har fungert litt pluss/minus middels, samt at det var meldt temperatur høyt på 20-tallet for løpsdagen, noe som ikke alltid blir en umiddelbar suksess for min kropp i uakklimatisert tilstand. Ble ytterligere mer usikker da jeg våkna til en under pari mens-dag, med magesmerter og generelt litt uggen og slapp kropp. Dette kom seg heldigvis gradvis utover dagen, og på oppvarminga fungerte det såpass bra at jeg tenkte at varmen nok var den mest reelle bekymringen på det tidspunktet. Men tok i bruk alle triks jeg etter prøving og feiling har erfaring for at kan ha positiv effekt, og var innstilt på å gi det et realt forsøk. Dette innebar full fokus på orienteringa, og så fikk kroppen være som den var. For min del kjennes det stort sett alltid mer eller mindre dårlig å løpe i varme, men erfaring tilsier at dette ikke alltid er noen god pekepinn på hvor fort eller sakte det faktisk går.

1) Glad for et relativt enkelt startstrekk. Likevel god retning fra stikrysset og telte søkk bortover.
2) Prøvde å stole på kompasset.
3) Tenkte det var fint å runde alt av grønt og gult. Posten grei da jeg så kollen i ringkanten.
4) Kikka på venstreveivalget på sti, men synes rett på så bedre ut. Litt unødvendig sving inn på slepet midtveis. Følte jeg møtte veggen da det begynte å gå oppover, men prøvde å tenkte at det bare fikk gå i den farta det gikk. Litt usikker etter at jeg hadde forlatt den siste myra, men fikk øye på steinen og like etter også postskjermen.
5) Holdt litt venstre for å la stuprekka lede meg mot posten. Litt usikker på hvilket som var hvilket høydepunkt da jeg kom inn i ringen, men valgte rett.
6) Vurderte å holde høyden ut fra 5.post og så opp i posten, men syntes det så sikrere og enklere ut å ta posten ovenifra. Begynte ikke å skrå opp med en gang fordi det var såpass stygt i lia. Trodde jeg hadde en ok retning og rimelig kontroll med skrentrekka til høyre da jeg løp ned fra toppen, men hadde tydeligvis ikke det... Måtte tatt meg en ny tur ut for å se sikkert hva jeg gjorde feil, men tror feilen starta med at jeg så et høydepunkt jeg trodde var ett av dem ved posten, løp dit, men ikke fant noen post. Fortsatte så å søke lenger sørover i lia, før jeg innså at jeg heller måtte prøve andre veien. Klarte aldri å lese meg inn 100%, så det var nok også litt flaks at jeg til slutt fant riktig høydepunkt. Tapte rundt 2 min.
7) Vinglete og uplanmessig løping første del av strekket, men kom etter hvert litt mer inn i det igjen. Valgte å plukke med meg relativt mange detaljer ned mot posten.
8) Fint å ligge nedenfor kanten. Så posten oppe i lia tidlig.
9) Fin kontroll og skjønte hvor jeg skulle da jeg passerte de to høydepunktene rett utenfor ringen.
10) Valgte å runde den første kollen til venstre, passerte søkket, opp kanten og ned i posten.
11) Kjent første del fra 7.strekket. Følte jeg tok det veldig pent og sikkert ned mot posten, men følte meg litt tryggere da jeg traff ryggen ned mot posten.
12) Ikke i tvil om å løpe rundt.
13) Tok meg tid til en nøyaktig kurs.
14) Vurderte å løpe mer høyre (krysse ravinedalen på stien) siste del av strekket, men valgte en venstresving for å spare høyde. Litt uoversiktlig nede i myra, men bra med tråkk i riktig retning og sikker da jeg traff grøfta.
15) Dårlig utgang. Burde fortsatt rett ut av posten, men løp i stedet ut "bakveien" og snubla i tillegg i et hull på veien. Så posten på lang avstand da jeg kom opp på ryggen.
16) Valgte å følge et tråkk ut mot stien selv om det gikk litt mer til høyre enn jeg egentlig hadde tenkt.

Veldig usikker på hva dette kunne holde til da jeg nærma meg mål. O-teknisk følte jeg at gjennomføringa, med unntak av de ~2 minuttene som røyk på 6.post, samt litt nølende orientering generelt i denne delen av løypa, hadde vært OK. Følelsen fysisk var, som ofte i varmen, at det gikk veldig seigt og tregt, men følte heller ikke at jeg hadde gått på noen varmesmell med total fysisk- og mental kortslutning, og syntes jeg hadde klart å holde beina greit i gang hele veien. På bakgrunn av dette var vel egentlig en 2.plass, 49 sek bak, et helt greit resultat, og jeg sitter først og fremst igjen med en stor lettelse over at kroppen tross alt fungerte såpass bra som den gjorde, både når det gjelder generell form og mtp det å konkurrere i varme. Etter veldig mye prøving og feiling opp gjennom årene, ser det faktisk nå ut som jeg har funnet ei oppskrift som iallfall kan få meg gjennom en mellomdistanse på en plutselig varm dag på rimelig anstendig vis.
Vis kommentarer (0)
 
O-festivalen mellomdistanse (25.06.2022) O-festivalen mellomdistanse (25.06.2022)