NM langdistanse (09.09.2021)
Kategori: Konkurranse
Kart/område: Rognsbru-Fjell
Arrangør: Porsgrunn OL
Land: Norge
Disiplin: Langdistanse
Distanse: 10.46 km
Tid: 70:17
Gj.sn. HR: 168
Maksimum HR: 178
Det er ikke så ofte jeg har vært bekymra for varmen før NM langdistanse, men prøvde å si til meg selv at det bare var å gjennomføre som planlagt, og at jo fortere jeg løp, jo kortere tid ville jeg være ute i terrenget, og mindre sjanse ville det være for å gå på en smell (eller?). Planen var å være offensiv fysisk fra start, men ta meg nok tid til å orientere hele veien.

1) +10 (4) Vurderte å følge stien et stykke, men valgte å dra rett inn i terrenget for å få litt føling med det før jeg skulle bestemme veivalg til neste post. God kontroll over kollene og i posten.
2) +15 (3) Synes det var mye omvei for lite sti til høyre, så dro rett på. Kunne truffet ørlite bedre ved den første skrentrekka, men ellers god gjennomføring.
3) +14 (3) OK. La meg litt (for?) høyt inn mot posten for å ha oversikt
4) +12 (3) Litt usikker, men landa på rundt høyre. Veiløpinga ga også mulighet til å få litt oversikt over resten av løypa. Grei kontroll opp i posten.
5) +50 (2) Bestemte meg ganske raskt for høyre, men viste seg nok hakket for raskt. Hadde ikke helt fått med meg høydemeterne opp til veien og opp lia fra drikkestasjonen. Innså allerede underveis at venstre sannsynligvis var en del bedre, men prøvde å minimere tapet ved en god gjennomføring.
6) +7 (2) Grei kontroll, men burde holdt meg nærmere streken.
7) -13 (1) OK
8) +8 (3) Vurderte flere alternativer, men landa på en høyrevariant og så holde høyden fra enden av skrentrekka mot posten. Grei gjennomføring
9) -12 (1) Synes igjen jeg fant en bra balanse mellom retningløping og kontroll første del av strekket. Tok det rolig inn mot posten, og leste såpass mye at jeg hadde god kontroll.
10) +3 (3) Forvilla meg litt for mye inn i grøntfeltet ut fra 9.post.
11) +10 (3) Hørte at jeg var med i medaljekampen. Hadde hittil løpt med en svært uklar formening om eget tempo, så det var en vitamininnsprøytning. Bevisst på å holde meg høyt lenge nok til å ha kontroll før jeg dro ned mot posten, men ble likevel frista til å dra ned litt tidlig og ble litt usikker. Fikk skrent og stup før posten, og burde sånn sett hatt et utgangspunkt til å gå rett i, men slurva litt med retningen og var på vei for langt til venstre. Men innså etter hvert at det var kollen foran posten jeg så til høyre for meg.
12) +9 (2) Tenkte jeg måtte komme meg til høyre for skrentene. God kontroll med koller og retning inn mot posten.
13) +11 (2) Holdt kanskje litt mye høyre på vei bort mot den store myra. Tror jeg traff flekken med upasserbar myr, for lå plutselig å svømte. Tok en par sekunder å dra seg opp igjen, men også forfriskende med et bad. Bevisst på å lese nok detaljer til å få utgangpunkt for en god retning ned mot posten.
14) +7 (2) Greit fram til hogstfeltet. Innså der at jeg hadde slått hull i kartet akkurat på posten, men hadde heldigvis lest på strekket før, og huska at jeg skulle til enden av en hvit kolle. Litt nølende og usikker da skogen åpna seg og jeg antok jeg var på kollen, men glad da posten dukka opp.
15) +4 (2) Bra valg å dra ut på hogstfeltet
M) +5 (2)

Jevnt over stabil og sikker gjennomføring. Følte jeg tok meg nok tid til å orientere hele veien, kanskje litt for mye et par steder, men følte også jeg klarte å forenkle bra med kompasset på de litt lengre strekkene. Kunne nok løpt noe mer beint enkelte steder, men følte iallfall at jeg stort sett klarte å unngå å løpe på tvers. Veivalget til 5.post var det største enkelttidstapet i løypa, så påminnelse til meg selv om å sjekke såpass lange veivalgsstrekk litt bedre før jeg bestemmer meg.

Fysisk følte jeg at jeg jobba jevnt hele veien. Var veldig usikker på farta underveis, tenkte den kunne være alt fra "bra nok" til altfor treg. Varmen bidro nok til at det var vanskelig å få noen god følelse.

Selvsagt litt irriterende å være 20 sek bak gullet - kan helt sikkert finne steder å plukke inn det (i tillegg til det noe dårlige veivalget). Men er bra fornøyd med løpet som helhet, og veldig glad og letta over å være med i gullkampen.
Vis kommentarer (0)
 
NM langdistanse (09.09.2021) NM langdistanse (09.09.2021)