NM sprint (03.09.2021)
Kategori: Konkurranse
Kart/område: Hovseter
Arrangør: Heming orientering
Land: Norge
Disiplin: Sprint
Distanse: 3.4 km
Tid: 14:15
Gj.sn. HR: 170
Maksimum HR: 179
Årets første test på hvordan man står seg mot eliten. Følte meg passe spent og tent før start, og prøvde å holde fokus på å få til en god gjennomføring.

1) +14 (24) Tok kartet, orienterte det, og begynte å lete etter starttrekant og førstepost - men det viste seg lettere sagt enn gjort. Sikkert mye rein udugelighet, men hadde også glemt litt hvordan de mørkere fargene i trykt kart og løype med overtrykkseffekt på begge, gjør at løypetrykken ikke lyser mot en på samme måte som ofte på skjerm og hjemmeutskrift. Måtte til slutt nærmest stoppe helt ved startpost, og da jeg fant starten, måtte kartet orienteres på nytt, og gjorde et kjapt valg av det sannsynligvis noe tregere, men langt fra katastrofale høyreveivalget. Dårlig start, men fikk heldigvis ikke helt følelsen av hvor mye jeg faktisk tapte på det ute i løypa.
2) - (1) OK
3) +2 (6) OK. Løp til høyre for bygningen med en gang delvis i frykt for å passere noe ulovlig vegetasjon på andre sida av bygningen.
4) - (1) Tok det korteste selv om det var trapp
5) +4 (6) Altfor mye zikzak. Løp noen meter på asfaltstien før jeg kom på at jeg hadde tenkt å løpe til venstre for den første bygningen. Deretter idiotisk å ikke løpe i rett linje mot neste bygningshjørne, men ble igjen redd for å krysse noe ulovlig vegetasjon opp mot bygningen.
6) +2 (2) Så akkurat i det jeg begynte å løpe mot høyre etter den første bygningen, at jeg hadde oversett veivalget opp trappa der man holder seg til venstre for streken. Løp og tenkte at dette tapte jeg på, men ser ikke ut som jeg tapte så veldig mye.
7) +4 (13) Hadde tenkt å løpe til venstre, men virka så kort bort til bygningsenden til høyre da jeg kom til 6.post. Sleit litt med å se hvor løypa gikk videre etter 7., siden streken mot 8. "drukna" litt i bygningene den går langs.
8) +12 (18) Tok sjansen på å holde meg til høyre for bygningene hele veien, selv om det innebar et lite parti med skog. Usikker på hvor mye jeg tapte på veivalget, for gjennomføringa var ikke helt god. Gikk først et par sekunder på at jeg løp opp mot parkeringsplassen bak det første bygget i stedet for å holde meg nede langs bygningskanten. Ved den siste bygningen tenkte jeg å passere inne under overbygget langs husveggen. Dette viste seg å være en ganske lav veranda med steiner under, og da jeg kom dit, ble jeg usikker på om dette kunne være lov. Dobbeltsjekka kartet, men stolte ikke på det jeg så og løp i stedet rundt hele den grønne flekken.
9) - (1) OK, vurderte knapt kuttingsen under verandaen langs husveggen denne gangen.
10) -1 (1) OK
11) +2 (10) OK
12) +5 (2) OK
13) +6 (10) Greit nok, bare for dårlig til å løpe fort utfor. Føltes dårlig, og det stemte visst.
14) +3 (3) Gjorde det enkelt og løp helt rundt
15) +2 (2) OK
16) +3 (4) Vet ikke om det er så stor forskjell i lengde, men muligens litt bedre å løpe venstre fordi man unngikk å snu i 15.post + litt trapp. Følte jeg hadde stivna litt i bakken opp fra passering, og sleit med å få opp farta igjen nå.
17) +3 (7) For treg
18) +2 (10) For treg
M) +2 (8) For treg

Sitter igjen med en litt dårlig følelse av at jeg burde være rimelig fornøyd mtp forberedelsene, men at jeg ikke er det i praksis. Positivt å se at marsjfarta virker grei fram til avslutningen, men de siste strekkene, og spesielt utfor, gikk det rett og slett litt for sakte. Men antar man ikke kan forvente mirakler etter kun ei skikkelig spesifikk økt på å løpe fort på fast underlag, så fikk vel sånn sett som fortjent. Gjennomføringa var også litt for ujevn til at jeg kan gi meg selv helt godkjent. Problemene med å finne starten på kartet var selvsagt for dårlig, og burde også unngått feilene i ubegrunna frykt for å gjøre noe forbudt til 5. og 8. Ingen av feilene var enormt store, men i ei så enkel løype, har man ikke råd til sånt.

Så alt i alt fikk jeg vel omtrent som fortjent, selv om jeg ikke klarer å slå meg helt til ro med det. Så får vi se neste helg om prioriteringa av å få terrengløpinga opp på ok nivå igjen betaler seg, eller om fasiten blir en jevnt medioker NM-høst. Men er uansett før det klar for å øve litt mer sprint igjen på søndag.
Vis kommentarer (0)
 
NM sprint (03.09.2021) NM sprint (03.09.2021)