NM stafett 3.etp (13.09.2020)
Kategori: Konkurranse
Kart/område: Venna
Land: Norge
Disiplin: Stafett
Distanse: 6.06 km
Tid: 40:59
Gj.sn. HR: 167
Maksimum HR: 175
Etter litt ujevn løping på første og andre etappe, ble jeg sendt ut på sisteetappen på 5.plass, 3.27 bak ledende Nydalen 1 og 2. Bestemte meg derfor for å løpe jevnt hardt fra start, men hele tida med god kontroll teknisk.

Fikk en grei start, selv om jeg kanskje burde valgt ei tøffere linje til 3.post og nølte litt inn i 4. (syntes jeg måtte litt langt ned, men fikk øye på skjermen). Tenkte ut fra 7.post at jeg "bare" skulle ned på myra, og benytta anledningen til å lese inn noen flere koder, men myra var litt mer diffus en forutsatt, og måtte roe ned litt for å gjenvinne kontrollen. Gjorde også en liten feil inn i posten, da jeg ikke hadde lest at søkket lå over skrenten.

Greit videre innover mot passering, bortsett fra litt unødvenig nølende løping mot passeringsposten. Hørte at det var 1 minutt opp til 2.plassen da jeg passerte. Fikk ikke helt med meg hvor langt det var opp til teten, men tenkte at det uansett kunne bli gjort feil der foran, og fortsatte derfor taktikken fra start.

Tok igjen Nydalen 1 på vei opp mot 15.post, men ble liggende bak (+ tok litt forskjellige traséer ned mot 17.) fram til 18.strekket. Følte at jeg fikk et lite initiativ opp mot 19., selv om det ikke ble noen stor luke, så bestemte meg for å kjøre jevnt hardt videre, men med et gir i bakhånd hvis jeg ble angrepet bakfra.

Slapp meg for tidlig ned i myra ut fra 19. (+10-15sek), men var heldig og fikk med meg NSK, slik at jeg beholdt initiativet mot sistepost, og følte jeg hadde god kontroll på 2.plassen derfra til mål.

Vi hadde selvsagt ambisjoner om å kjempe om seieren, men på den annen side var det i forkant langt fra selvfølgelig at vi faktisk skulle klare å stable et lag på beina. Mitt eget løp er jeg greit fornøyd med. Jeg kunne selvsagt plukka noen sekunder her og der, men skulle vi hatt sjanse på seier, måtte jeg hatt en superdag.
Vis kommentarer (0)
 
NM stafett 3.etp (13.09.2020) NM stafett 3.etp (13.09.2020)