KM stafett Akershus, Oslo og Østfold (05.09.2020)
Kategori: Konkurranse
Kart/område: Guttersrød
Arrangør: Halden SK
Land: Norge
Disiplin: Stafett
Etappe: 1
Distanse: 6.29 km
Tid: 45:33
Gj.sn. HR: 165
Maksimum HR: 172
Skulle egentlig løpe 3.etappe, men da vi fikk sykdomsforfall og med det ikke fullt lag, ble jeg flytta til 1.etappe i stedet. Målet var å gjennomføre et sikkert, men offensivt løp.

1) Var, som vanlig, ikke førstemann ut av startblokka, men fant en grei posisjon i synsavstand til teten oppover de første bakkene. Usikker på veivalget, men bestemte meg til slutt for å bruke stien til høyre. Ble etter hvert i "tet" på mitt veivalg, ettersom de foran valgte å ta av slepet før. Burde løpt mer i fartsretningen fra det grønne søkket og opp til stien, ellers grei gjennomføring.
2) Grei post hvis man traff riktig rygg. Traff igjen noen løpere fra de andre gaflingene, men var først på posten.
3) Burde holdt meg ei kurve høyere/i det hvite etter bekken, men glemte at jeg ikke var på Sørlandet der alle kanter bør rundes helt. Fant et greit tråkk innunder kanten det meste av veien.
4) OK
5) Var litt treg med å ta ned i den første dalen på tvers, men kom meg etter hvert ut på stien. Merka at løperne bak tok av fra denne tidlig, og prøvde å gire opp et hakk. Burde nok holdt høyden litt bedre da jeg kryssa det siste store søkket før posten, men traff iallfall posten greit.
6) Full kontroll på hvor jeg dro ned i lia, men ble usikker/stoppa for tidlig, da jeg ikke så noe søkk og det generlt var litt "mer" i terrenget både kurve- og vegetasjonsmessig enn jeg hadde trodd det skulle være. Fortsatte etter hvert og traff posten. Gikk nok ca. 30 sek her, og merka at jeg nå igjen hadde minst én annen løper like bak.
7/8) Bra flyt og rett i.
9) Knotete og grønt nede i dalen, men prøvde å holde retningen best mulig for så å kunne lese meg eksakt inn når skogen åpna seg igjen. Traff rett på lite søkk og kolle, og skjønte da hvor jeg var, og at det bare var å fortsette på kursen mot posten.
10) Litt usikker inn mot posten, siden jeg syntes jeg måtte litt langt bortover lia, men fortsatte og fant søkket. Merka at jeg var blitt alene igjen, og tenkte nå var det mulig å få ei luke hvis jeg holdt stimen og orienterte bra.
11) OK
12) Så ikke noen grunn til å runde siden man uansett skulle til toppen.
13) Tok et par av de første kantene på litt for bratte steder, men ellers greit første del av strekket. Men kanskje litt unødvendig å runde såpass mye høyre siste del av strekket, og burde iallfall vinkla mer ned mot stikrysset, siden jeg hadde planlagt å bruke stien inn mot posten. Men var redd for å komme ned på stien uten å vite om jeg var til høyre eller venstre for stikrysset, så ble litt defensiv her.
14) Litt knotete løpsmessig, selv om jeg forsåvidt hadde grei kontroll. Mulig det hadde vært bedre å ligge litt lenger høyre på stekket.
15) Fulgte ledningen ned.

Veksla i tet, ca. 45 sek foran Halden 3 og ca. 1 min foran Fossum. Cat løp solid og veksla i tet også etter 2.etp, men der stoppa det altså for oss i dag...

Bortsett fra bommen/nølinga til 6.post, er jeg rimelig fornøyd med egen gjennomføring. Også fornøyd med at beina svarte såpass bra etter ei elendig 1.økt i går, men merker jo at det fortsatt mangler litt på kraft og styrke for å løpe virkelig fort. Håper litt mer overskudd inn mot NM kan hjelpe, men nå er det uansett lite mer å få gjort med formen (annet enn å ødelegge den), så det blir nå som det blir.
Vis kommentarer (0)
 
KM stafett Akershus, Oslo og Østfold (05.09.2020) KM stafett Akershus, Oslo og Østfold (05.09.2020)