Mellomdistansetestløp Årstøl (02.09.2020)
Kategori: Trening
Kart/område: Årstøl
Arrangør: Kjell Erik R
Land: Norge
Distanse: 4.7 km
Tid: 43:47
Gj.sn. HR: 165
Maksimum HR: 174
På tide å prøve å få litt fart i beina før NM, så planen var å gjennomføre som en konkurranse.

1) Brukte kollene på toppen, og inn mot posten berg i dagen og skrent før posten.
2) Så greit ut rett på. Litt dårlig til å bruke blikket til å spotte traséer ned mot den andre myra. Holdt litt mye høyre inn mot posten, men så steinene da jeg kom på toppen.
3) Hadde hittil erfart at myrer var ganske ok, mens kanter/terreng ga mer motstand. Prøvde meg derfor på å runde kollen og skli inn søkket. Men tok litt vel hardt i... Tror ei ørlita bue kunne vært greit.
4) Fulgte myrene. Så kolle med stein før posten tidlig.
5) Kikka på å løpe venstre, men syntes det så ut som en ok trasé rett på. Men burde definitivt løpt venstre. Ble nok for mye opp og ned, og var jo ikke veldig langt over myra nord for tjern 169 da jeg passerte. I tillegg dårlig utgang fra 4.post.
6) Over myra, opp søkket og inn til venstre for kollen.
7) Huska myra mot 2.post som ganske fin, og tenkte derfor at en venstresving kunne være fint for å unngå alt av kanter og søkk som ville stjele tid rett på. Usikker på hvor smart tenkt det var. Må si myrene ikke føltes like fine nå, men antar det var beina mine som begynte å få det, og ikke myrene som hadde forandra seg. Traff greit på nedgangen mellom stupene, men brukte likevel en evighet på å stavre meg ned på stive bein, og var skikkelig kjørt i bakken opp mot posten.
8) Prøvde å gire om til en ok avslutning, og følte jeg lå bra på forskudd og hadde kontroll med koller og myrer, men gikk veldig tregt.
9) Tenkte at her gjaldt det å holde seg oppe på kanten. Knotete fram til myrsiget midtveis, men bedre løpbart derfra.
10) Syntes det så bra ut med en slak høyrevariant via stitråkket og ta posten fra myra. Men da jeg kom til det første søkket, ble jeg ramma av en akutt prokrastineringstrang mtp å klatre opp en ny bakke, samtidig som jeg tenkte at jeg ikke kom til å finne fram, og at det var enklere å bare følge myrene. Tror imidlertid dette var dumt på flere måter (gitt at jeg ikke hadde rota meg bort hvis jeg hadde fortsatt), siden jeg allerede hadde begynt på det andre veivalget, myrene ikke var spesielt godt løpbare og det hadde vært bedre å fordele stigninga istf å få alt i et jafs. Men traff iallfall posten greit.

Er litt usikker på hvordan jeg skal oppsummere denne økta. Jeg synes jevnt over flyten i orienteringa var ganske bra, men tror jo, som nevnt over, at jeg kunne tjent på å velge andre veivalg/traséer en del steder. Fysisk var det helt klart framgang fra tidligere i sommer at jeg faktisk kom opp i konkurranseintensitet i terrenget, men samtidig vitner jo km-tida om at det fortsatt er litt igjen til å være sterk nok til å løpe fort i terrenget, og beina "slokna" jo også ganske kraftig på 7.strekket, noe som gjorde framdrifta derfra til mål så som så. Men her hadde det nok litt å si at jeg var innstilt på å løpe fort i en drøy halvtime, og dermed "disponerte" løpet deretter.
Vis kommentarer (0)
 
Mellomdistansetestløp Årstøl (02.09.2020) Mellomdistansetestløp Årstøl (02.09.2020)