HDC langdistanse (15.12.2018)
Kategori: Trening
Kart/område: Skolleborg
Arrangør: Halden SK
Land: Norge
Distanse: 9.3 km
Tid: 73:44
Gj.sn. HR: 151
Maksimum HR: 164
Planen var å løpe moderat hardt med fokus på aktiv strekkgjennomføring hele veien.

1) Grei og kontrollert start
2) Syntes det var for langt ut til veien til venstre. Rett på var nok greit, men burde helt klart lagt meg lenger til venstre, spesielt siste del av strekket. Også noen unødvendige svinger i starten, delvis fordi kompasstommelen var under oppvarming.
3) Stien til høyre så forlokkende ut, men syntes det ble for langt inn til posten igjen. Gjennomførte stort sett greit. Litt unødvendig høyresving/ned i myra ved det lille vannet.
4) Greit, nølte litt før jeg så posten
5) Slurva med retningen opp hogstfeltet. Unødvendig å legge seg inn til streken igjen, siden jeg uansett ville til høyre for stupene.
6) Vinkla unødvendig mye venstre ut fra posten, men greit da jeg kom meg over myra. Begynte å bli sliten og skikkelig lei av den halvharde snøen da jeg tok av fra stien nord for Fugletjern, og løp vel egentlig uten å gjøre noe skikkelig forsøk på å orientere. Registrerte både at jeg kryssa stor åpen myr, at kompasset pekte for langt til venstre og at jeg passerte en større kolle til høyre som ikke passa inn, men orka ikke orientere før jeg til slutt innså at jeg burde ha kommet til de små vannene snart. Brukte litt tid på å nøste opp hvor jeg var, og tapte ca 2 min.
7) Våkna heldigvis litt etter bommen og gjennomførte greit.
8) Burde holdt meg under streken første del av strekket, ellers greit.

Bra og nyttig å bli servert ei løype med skikkelig langdistansepreg, men dessverre påvirka det halvharde snølaget gjennomføringa noe fordi det var såpass seigt og delvis uforutsigbart å løpe i, at jeg etter hvert tok meg selv i å ta hensyn til dette i trasévalgene flere ganger. Likevel absolutt ei nyttig økt, selv om det ble både litt feil trasévalg og slurv med kompasset her og der. Men også partier med stabilt grei gjennomføringa - og bommen til 6.post er jo egentlig bare å glemme fortest mulig.

Vis kommentarer (0)
 
HDC langdistanse (15.12.2018) HDC langdistanse (15.12.2018)