Mellomdistanse Føreid (20.10.2018)
Kategori: Trening
Kart/område: Føreid
Arrangør: Håvard
Land: Norge
Disiplin: Mellomdistanse
Distanse: 4.78 km
Tid: 46:01
Gj.sn. HR: 150
Maksimum HR: 163
Planen var å løpe moderat hardt med fokus på effektiv gjennomføring av strekkplanene, ved å være flink til å bruke kompass og blikk aktivt til å jage etter neste sjekkpunkt. Dessverre en elendig dag løpsmessig, sannsynligvis en kombinasjon av dårlig dagsform og alternativ-sirup i beina. Resultater var i allfall elendig framdrift, null løpsfølelse og utprega snublefot.

1) Prøvde å sette en offensiv tone o-teknisk fra start, men var litt for hissig på grøten og løp for langt. Tok derfor en restart, noe jeg egentlig tenker er dumt fordi man bør lære seg å restarte underveis, men som jeg følte var på sin plass også for å mane meg selv til fullt fokus teknisk, ettersom mistanken om dårlige bein fra oppvarminga hadde blitt styrket. I 2.forsøk tok jeg meg tid til å sjekke at jeg tok av fra stien på rett sted, og traff greit.
2) Synes jeg brukte kompasset til å forenkle bra, men sleit med mikrotrasévalg og framdrift
3) Så litt for seint at jeg burde løpt ut samme vei jeg kom inn fra 2.post, greit resten, så skrenten tidlig.
4) Greit til ringen vha stup, myrer og den store kollen til venstre, men brukte litt tid på å plassere høydepunktet/posten ekstakt i terrenget.
5) Begynte å følge noe som tydeligvis bare var et tråkk, da jeg trodde jeg hadde kommet opp på stien. Greit resten, men unødvendig å runde så mye høyre.
6) Brukte myrene og den tydelige ryggen før posten. Grei kontroll, men gjorde et korttenkt mikroveivalg i den første myra, og havna unødvendig mye ned i myrer og søkk.
7) Enkelt via myrene. Men igjen et dårlig mikroveivalg på slutten da ville over den grå kollen. Men var kanskje vel så mye beina som veivalget som var tregt.
8) Kikka på å løpe sti rundt, men syntes det så ut som en fin trasé rett på. Greit, men burde nok lagt meg litt tidligere opp på ryggen inn mot posten.
9) Dro opp for å utnytte berg i dagen, men overdreiv høyresvingen en smule. Greit inn mot posten, men litt nølende. Var tydligere detaljer og enklere enn jeg trodde.
10) Så kollen omtrent fra 9.post
11) Syntes jeg fant en bra trasé, men gikk sakte uansett.
12) Som 11.strekk
13) Vurderte høyre på sti, men syntes det så for knotete ut ned til stien. Lot meg lede av søkket. Kanskje litt unødvendig høyresving siste del av strekket, men ville utnytte et fint stråk ut mot stien og tenkte myra uansett var dårlig løpbar.
14-M) Greit teknisk gjennomføring. Lå på forskudd, visste hvor jeg skulle og prøvde å bruke blikket aktivt i trasévalgene. Men dårlig framdrift og følelse pga beina.

Skikkelig dårlig følelse rett etter økta, men da jeg fikk sett igjennom den, ser jeg jo at bortsett fra noen strekk (5, 6, 9) var det mye som var greit gjennomført, og hvor det egentlig bare var mer futt og mindre snublefot i beina som skilte fra ei helt grei økt. Alltid kjedelig å få sånne økter, men så lenge de er unntaket, og ikke regelen, er de vel egentlig bare å legge kjappest mulig bak seg.
Vis kommentarer (0)
 
Mellomdistanse Føreid (20.10.2018) Mellomdistanse Føreid (20.10.2018)