VM stafett 2.etp (09.08.2018)
Kategori: Konkurranse
Kart/område: Turaida
Land: Latvia
Disiplin: Stafett
Distanse: 5.62 km
Tid: 36:08
Gj.sn. HR: 170
Maksimum HR: 181
Dagens taktikk var framfor alt å bringe stafettpinnen trygt og sikkert videre, men jeg ville også se etter muligheter til å utnytte eventuelle feil fra de andre lagene. Etter å ha løpt på meg brukbart med selvtillit siste del av mellomdistansen to dager før, følte jeg meg brukbart trygg på det tekniske, men var litt usikker på om jeg ville kunne matche alle de andre løperne på etappen fysisk. Men jeg visste jo at en god teknisk gjennomføring uansett ville være viktigst.

Jeg fikk med meg at Kamilla på 1.etappe passerte arena på 2.plass, og forberedte meg dermed på å løpe ut langt framme. Da vi så plutselig lå 5 minutter bak, måtte jeg stille om litt: I en mer jagende posisjon ville det bli et mer individuelt løp, der jeg i mindre grad ville ta hensyn til løperne rundt meg. Jeg sa til meg selv at det nå var mitt ansvar å få laget inn i en positivt trend og gi Andrine et best mulig utgangspunkt ut på sisteetappen. Heldigvis løp Kamilla mesterlig etter feilen, og da jeg løp ut, lå vi på 8.plass, bare 3.12 bak Sveits i tet.

1-2-3) -2 (sammenlikna med alle etapper, men ikke tatt hensyn til gaflinger). Begynte først å orientere til 2.post, men så heldigvis at det stod et 2-tall og at strekket ikke starta i en starttrekant. Fant førsteposten greit, og så var det å holde rimelig styr på retning og vann mot 2.posten. Valgte å bruke de åpne områdene helt fram til posten. Til 3.post gjaldt det å komme seg opp på den lysegrønne ryggen, deretter retning forbi de to gule flekkene mot posten.
4) +6 Ut på det åpne området og tråkk inn mellom vannene. Burde kanskje dratt litt mer direkte ut på jordet.
5-6) +28 Langs jordet og retning inn til 5.post. Til 6.post var planen retning ut til stien. Men fikk ikke etablert en skikkelig retning, fikk dermed nesa for mye ned i kompasset og kjørte meg fast i vindfall etc i det mellomgrønne. Tapte ca 20 sek her. Da jeg så havna ute ved den åpne myra i stedet for på stien, kom jeg igjen på etterskudd, og tapte nye 10 sek på en tur ned i myra i stedet for å ligge på kanten. Greit inn i posten.
7) +10 Opp på jordet, gjennom noen uforutsette sandhauger og sikte seg inn bak riktig grøntfelt.
8-9-10) +18 Hørte at jeg hadde tatt inn en del ved passering, og det ga selvsagt inspirasjon. Syntes det så best ut å løpe rundt til 8.post. Kunne kanskje dratt litt mer over den siste kollen. Men iallfall kontroll med nesa i skrålia før jeg dro ned, kryssa søkket og opp i posten. Til 9.post var det å holde høyden mot det tydelige søkket før posten. Retning videre mot 10.post, kom meg til høyre for stupet, opp søkket og retning over flata.
11) +2 Retning over kanten og ned på platået.
12) +20 Kryssa søkket. Ble løpende litt for mye ned og opp i starten av strekket. Tenkte jeg uansett ville bli leda inn i dalen i enden, men fikk en ektra bekreftelse da jeg passerte søkk med stein før posten.
13) +1.34 Bestemte meg for en rett på-høyre-variant, men gjennomføringa var dessverre under enhver kritikk. Skulle først "bare" opp på det gule området, men var litt uoppmerksom, løp ikke nok opp i starten og befant meg plutselig kavende i et vindfallområde i lia. Tapte drøye halvminuttet på den dårlige utgangen. Jeg ble nå liggende for langt til venstre, og tapte ytterligere 15-20 sekunder på å da måtte krysse den neste dalen lenger ned i det grønne. Videre var planen å krysse neste dal og komme meg bort til stien som ender i to steiner, men glei igjen for langt til venstre etter den andre dalen, og da jeg først befant meg nede i grønten tenkte jeg at jeg bare måtte komme meg opp til gressletta derfra. Igjen rundt 20 sekunder tapt i forhold til å få utnytta sti og ta stigningen litt mer gradvis. Kom meg omsider opp, og så Sverige på vei til sin nest siste post. På vei inn mot 13.post traff jeg så Russland, og tenkte at her var det bare å kjøre på det man kunne til mål.
14) +6 Hadde sett posten da jeg passerte
15-16) +10 Greit til 15.post. Ble usikker på veivalget til 16.post, men kom til at det umulig kunne skille så altfor mye og løp rett på.

Veksla på 4.plass, 2.58 bak, men bare 37 sekunder bak Russland på 3.plass. Andrine løp et stabilt løp på sisteetappen, og når ingen av tetlagene gjorde betydelige feil, ble det 4.plass på oss også i mål.

Når det gjelder min egen etappe, er det helt klart mye som var trygt og solid etter planen. Samtidig er det igjen veldig irriterende å ødelegge totalinntrykket med den dårlige gjennomføringa til 13.post, der jeg uten å overprestere burde løpt rundt 1.10 min raskere. Det er selvsagt også litt irriterende med det dårlige 6.strekket. Med en formsterk Natalia Gemperle på sisteetappe for Russland, er det kanskje tvilsomt om sluttresultatet hadde blitt et annet selv om jeg ikke hadde gjort disse feilene, men jeg skulle veldig gjerne (og burde) sendt ut Andrine halvminuttet foran russerne i stedet for bak.
Vis kommentarer (0)
 
VM stafett 2.etp (09.08.2018) VM stafett 2.etp (09.08.2018)