O-intervall MIF-hytta (17.07.2018)
Kategori: Trening
Kart/område: Nikkerud
Arrangør: Andrine B
Land: Norge
Distanse: 7.63 km
Tid: 69:37
Gj.sn. HR: 139
Maksimum HR: 163
Fokus på strekkplanegging og retning. Fellesstart med Andrine på hvert drag og noe gafla løyper. Løp moderat hardt.

Stort sett bra fornøyd med det første draget. Tok det sikkert med en høyresving over kollepartiet inn mot 1.post. Til 2.post var søkket før posten et oppfangende og sikkert "siste sikre". Litt knot de siste meterne inn mot posten til 3. Til 4.post kunne jeg kanskje dratt over til det borteste stitråkket med en gang, men grei kontroll.

På 2.draget ble det vel mye knot ned lia til 5.post. Hadde forsåvidt grei kontroll, men hadde nok vært raskere og bedre å ta posten mer ovenifra. OK til 6.post, klarte å holde en god hovedretning og samtidig prøve å se hvor det var best traséer ut til stien, og føltes både sikkert og raskt med en venstresving siste del av strekket. Litt usikker på og om jeg var på riktig sted på 7.post. Til 8. greit ut til stien. Der ble jeg imidlertid usikker på om jeg var ved myra eller gropa lenger øst da jeg skulle ta av. Fortsatte uten å ha kommet til noe sikker konklusjon. 30 meter etter stien fikk jeg en kvist i øyet og mista den ene linsa. Stoppa i håp om at den bare var forskjøvet, og var samtidig ergerlig på å ikke ha skifta ut denne linsa da det ikke føltes som den satt helt godt i øyet etter at jeg tok den på tidligere på dagen (selv om det selvsagt er umulig å si om det hadde hjulpet). Fikk famla meg i tåka bort til 8.post, og kom meg deretter ut på stien og til mål.

Litt usikker på hvordan det ville funke med ei linse videre, men tenkte at jeg måtte prøve å få mest mulig ut av økta. Heldigvis gikk det overraskende bra, iallfall på de to neste dragene, sannsynligvis "redda" av at det er fin og ganske jevn bunn i området. Greit med retning over toppen og kikka etter skrenten til venstre inn mot 9.post. Utnytta stiene, og så søkk og rygg videre til 10. Hadde nok vært bedre løpbarhetsmessig med en høyresving til 11.post, men fristende å dra rett på for lettere å holde retningen.

Bra flyt de første 2 1/2 strekken også på 4.draget. Ble litt usikker fra gulområdene og ned inn mot 15.post, men god retning (og litt flaks) hjalp meg å dumpe rett i posten.

På 5.draget var det et stort nytt hogstfelt på vei til 16.post, og manlende linse føltes med ett hakket mer problematisk. Fikk imidlertid litt hjelp av å ha ryggen til Andrine foran meg, slik at jeg i større grad kunne konsentrere meg om å se hvor jeg satte føttene. Greit til 17.post, mens 18.posten ble litt for mye knot og nøling etter at jeg aldri helt fikk bestemt meg for en god plan. Det hjalp selvsagt heller ikke med noe mer ujevn bunn og undervegetasjon i denne delen av terrenget. Tror kanskje det beste hadde vært å gjøre det enkelt og bruke søkkene til høyre. Grei kontroll også til 19.: Inn draget ved myra, så hogstfeltet til høyre og fikk også enden av kollen og så ned i posten, men også her litt knotet løpsmessig.

Alt i alt ganske mye bra på denne økta synes jeg. Stort sett bra strekkplanlegging, selv om det glapp litt noen steder, og også stort sett trygg og sikker kompassbruk. Synes også jeg takla den manglende linsa bra, men hadde jo flaks med at underlaget ikke var det verste iallfall fram til 15.post, og sannsynligvis hjalp det også at vi var flere på økta og at man dermed følte seg litt mer forplikta til å tenke positivt. Tenkte faktisk på å ha med reservelinse (og -kompass) i dag for å terpe litt på konkurranserutinene, men gjorde det ikke fordi jeg løp med o-bukse uten lomme.
Vis kommentarer (0)
 
O-intervall MIF-hytta (17.07.2018) O-intervall MIF-hytta (17.07.2018)