O-intervall Dikemark (14.07.2018)
Kategori: Trening
Kart/område: Dikemark
Arrangør: Asker SK
Land: Norge
Distanse: 6.19 km
Tid: 56:42
Gj.sn. HR: 146
Maksimum HR: 165
Delte opp ei postplukkløype Asker har hengende ute i intervaller, med pause på 5, 10, 15, 20 og 25. Merkebåndene var dessverre litt medtatte etter regnvær tidligere i uka, så det ble primært å kikke etter selve postdetaljene. Løp moderat hardt.

Det første draget gikk stort sett bra. På det andre hadde jeg altfor dårlig retning til 8.post og kom for langt til høyre. til 9.post hadde jeg forsåvidt grei kontroll, men tror det hadde lønt seg å dra mer over toppen enn nede i den knotete lia.

Tredjedraget ble skjemmet av en parallellfeil til 12.post (trodde jeg tok av fra stien oppe på toppen av kollen). Ellers grei gjennomføring i et området med mye vegetasjon av ulik art.

På fjerdedraget var jeg litt usikker på om jeg var rett sted på 16.post, og brukte halve 17.strekket før jeg klarte å etablere en god og sikker retning. Til 19.post ble jeg liggende for langt ned. Hadde forsåvidt grei kontroll, men kunne løpt mer offensivt om jeg hadde ligget lenger opp og fått bedre oversikt.

På 5.draget ble det litt knotete løping til 21.postene, før det gikk greit helt til sistestrekket. Til 25.post var jeg rett og slett for sløv med orienteringa og ble straffet for det. Visste at jeg lå litt langt til venstre da jeg passerte stien, men tok aldri konsekvensen av det, og dro i stedet mer venstre da jeg syntes terrenget likna mest der.

Innstilt på å avslutte bra på sistedraget, men klarte ikke helt å følge opp i praksis. Forsåvidt greit, men litt nølende til 26.post. Til 27.post hadde jeg i større grad forventa å bli fanga opp av ryggen før posten (og se kollen til venstre), men det ble jeg ikke, delvis fordi jeg lå lenger til høyre enn planlagt. Så myra bak posten, men brukte likevel tid på å lokalisere posten fordi det gikk litt tid før jeg forstod at de svarte strekene på kartet av en sti og ikke skrenter. Greit til 28., før jeg løp mot noe som likna høydepunkt uten å sjekke retningen godt nok til 29. Greit resten.

Irriterende å falle sammen teknisk slik jeg gjorde på slutten. Hadde nok litt å si at jeg begynte å bli sliten og dehydrert, og orka liksom ikke orientere skikkelig, samtidig som det ble mer og mer fristende å runde hindringene (og dermed samtidig vanskeligere å holde retningen). Må skjerpe meg på dette neste gang. Men første del er jeg stort sett greit fornøyd med. Ikke like lett å få flyten overalt i dette terrenget, men bortsett fra en parallellfeil og litt for dårlige retninger noen steder, var gjennomførringa for det meste godkjent.
Vis kommentarer (0)
 
O-intervall Dikemark (14.07.2018) O-intervall Dikemark (14.07.2018)