O-festivalen langdistanse (23.06.2018)
Kategori: Konkurranse
Kart/område: Bærumsmarka
Arrangør: Fossum IF
Land: Norge
Disiplin: Langdistanse
Distanse: 9.84 km
Tid: 69:37
Gj.sn. HR: 163
Maksimum HR: 173
Spent foran årets første langdistanseløp. Planen var å løpe offensivt fra start og prøve å gjøre det enkelt underveis, men samtidig alltid være nøye nok og ta meg nok tid inn i postene.

1) Ser at det er to kortstrekk før et langstrekk, og bestemmer meg for å konsentrere meg om kortstrekkene fram til jeg er på 2.post. Set at førsteposten er et strekk man heller burde ligge for langt til venstre enn høyre pga myra, men havner likevel for langt opp. Hang meg nok litt mye opp i de gule områdene, samt at jeg var litt usikker på avstanden pga uvant målestokk. Gikk drøye minuttet her.
2) -3 (1) Tenkte at det var langt igjen, og at jeg måtte prøve å få til et bra løp herfra. La meg bevisst litt venstre for å ha kontroll med toppen. Så skjermen på ganske lang avstand.
3) +65 (3) Måtte stå noen sekunder for å bestemme veivalg. Vurderte både høyre og venstre, men endte på venstre mye pga inngangen (fikk den bratteste motbakken på sti). OK gjennomføring bortsett fra kuttinga mellom de to stiene ved vannet. Burde løpt nærmere vannet i starten, og gjorde så en feil da jeg trodde jeg fortsatt lå på høyresida av bekkesiget og kom for langt til venstre. Gikk nok ca. 30 sek vs optimal utførelse her.
4) +12 (6) Stod og drakk litt før jeg forlot 3.post. Retning og så steinen på god avstand.
5) +39 (14) Hadde tenkt å runde venstre om sørenden av Blekktjern, men ombestemte meg idet jeg forlot posten. Dumt. Ekstra stigning, stein og skrenter sinka. I tillegg en stopp i myra for å få med høyrefoten som hadde satt seg fast. Nølte litt inn i posten. Totalt ca 40 sek tidstap.
6) -37 (1) Ikke i tvil om å løpe søkket ned til myra, men deretter usikker på hva som var beste trasé. Gjorde imidlertid et valg og gjennomførte bra. Kunne kanskje løpt mer rett på inn i posten, men god kontroll.
7) +20 (7) Missa drikkestasjonen på stien, men fikk bestemt meg for at jeg ville overleve uten. Dårlig trasé inn mot posten, burde blant annet ikke tatt stigninga over kollen på det bratteste, men heller runda litt. I tillegg usikker inn mot posten: Var i ferd med å løpe forbi da jeg forstod at jeg skulle ned til venstre (+15 sek)
8) -6 (1) Så ingen gode alternativer, så løp rett på. Kunne gjøre det enkelt og løpe etter kompasset pga stien på kollen man uansett ville treffe. Var nok kanskje litt unødvendig å dra venstre oppå kollen for å «være sikker på» å treffe stien. Kollen før søkket som siste sikre.
9) +3 (2) Litt svingete løping ut fra posten pga var litt desorientert etter å ha fått en kvist i øyet (+10 sek?). Deretter god kontroll og flyt først i søkk og så på rygg, og så ned mot posten med hogstfeltet bak som styring.
10) +60 (10) Greit ned bakkene via en drikkepost til myra. Deretter ikke så bra. Forveksla sti og skrent og så ikke at man kunne løpe stitråkket helt rundt, og foretok derfor en svært ulønnsom kutting mellom stiene (heller ikke veldig godt utført). Videre mye stopp og nøling fram til jeg kom til kollepartiet før posten. Stemmer nok at jeg tapte ca minuttet på strekket.
11) +14 (3) Så nesten over til posten pga hogstfeltet, men tapte noe på å ikke komme meg ned og løpe langs streken i starten (+10 sek).
12) +10 (5) For mye rundt og for mye zikzak inn mot posten. For øvrig grei kontroll (+10 sek).
13) +14 (5) Igjen usikker på bruk av sti vs løpe på kurver og retning, og valgte en ganske dårlig løsning ved å klatre for mye opp på kollen før den store stien (+10 sek)
14) Ut ryggen, runda myra og styrte inn vha kollen
15) Greit over myra, men fikk en plutselig frykt for å bomme på sisteposten og virra meg altfor langt til venstre på hogstfeltet (+15 sek)

For det første både gøy og på tide å ha fullført årets første langdistanse. Løpet mangler 3-4 minutter på å havne i kategorien bra, noe bommen på 1.post, feilene på noen av strekkene og at jeg ikke helt takla overgangen til det stirike terrenget på slutten, bidro til. Samtidig også mye ganske bra, synes jeg, og sånn sett mer eller mindre godkjent mtp at det var årets første langdistanse. Formen var grei – rikrignok ikke det store overskuddet, og merka at farta dalte litt når det ble mer orientering på slutten, men følte likevel jeg klarte å holde et mer eller mindre jevnt driv hele løpet.
Vis kommentarer (0)
 
O-festivalen langdistanse (23.06.2018) O-festivalen langdistanse (23.06.2018)