Pinseløp dag 3 (21.05.2018)
Kategori: Konkurranse
Kart/område: Storåsen
Arrangør: Kongsberg OL
Land: Norge
Disiplin: Kortdistanse
Distanse: 3.83 km
Tid: 24:54
Gj.sn. HR: 159
Maksimum HR: 171
Målet for dagen var først og fremst å snu den dårlige trenden fra de siste ukene generelt, og lørdagens løp spesielt. Ville gjøre dette ved å prøve å løpe med selvtillit, dvs ikke la usikkerheten påvirke meg så mye, men handle som om jeg hadde lagt en smart plan og var på rett vei (unntatt selvsagt hvis jeg opplagt var på feil sted). Kort sagt ville jeg prøve å få mest mulig fokus og energi til å gå framover, og ikke henge meg opp i småting underveis.

1) - (1) Prøvde å løpe offensivt uten å stressa. Greit nok, men hadde tjent noen sekunder på å holde en rettere linje ned mot posten, dvs nøyd meg med å se, ikke løpe bortom, kollen til høyre.
2) +13 (3) Raskt og greit ned til kollen, men litt mye knot siste del. Burde både sett posten fra toppen av skrenten og sett nok framover til å unngå den verste steinrøysa. Ble i stedet både unødvendig steinklatring og en stopp i bunnen for å lokalisere posten (+10 sek)
3) - (1) Kom meg opp på stien. Så først etter den skrå skrenten til høyre og prøvde deretter søke med blikket mot posten.
4) -8 (1) Retning forbi kollen og kom opp på stien i steingjerdekrysset. Så imidlertid ikke stien vestover som jeg hadde tenkt å bruke, men fortsatte i stedet på den andre stien og over myra og kollen inn i posten. Tapte nok noe på dette (+10 sek?)
5) +4 (2) Planen var egentlig sti til venstre, men fikk ikke helt oversikt over hva som var sti og hva som var steingjerde, og innså etter hvert at jeg var på vei opp på kollen. Retning fra bygningen og løp til jeg fikk øye på posten. Gikk nok igjen noen sekunder på veivalgsbyttet.
6) -2 (1) Litt treg utgang (burde sett meg ut en trasé på vei inn mot 5.post), men ellers lett post. Fornøyd med at jeg ikke ble frista til en venstresving inn i posten, men nøyde meg med øyekontakt med søkket.
7) -1 (1) Sti til kollen og så derfra høydepunktet foran posten.
8) +5 (3) Raskt opp på stien, ned og bort lia. Men falt litt tilbake til gårsdagens synder og brukte altfor mye energi på små, kortsiktige trasévalg bortover lia. Fikk dermed liten flyt og framdrift i løpinga. I tillegg sliten og snubla i lyngen. Men kom meg greit ned og fant posten (+x sek).
9) -2 (2) Bare å løpe til høydepunkt med skrent. Mistenkelig enkelt strekk, og måtte tenke etter om jeg virkelig hadde sjekka at det var D21-løypa jeg tok.
10) +2 (2) OK.
11) +6 (3) Hadde først ikke sett stien under streken, og nølte litt både i bytte av veivalg og fordi jeg syntes det drøyde før stikrysset kom. Deretter OK (+5 sek)
12) -3 (1) Så raskt at man burde runde høyre. OK.
13) +10 (6) Skulle bare ut på stien, men trodde noen sekunder det gule området var stien og begynte å følge dette. Da jeg så innså at jeg skulle videre, fikk jeg ikke retta opp kursen igjen, og fortsatte parallelt med stien. Løfta blikket for å se etter kollen med posten, men så bare rett ned i en stor dal. Fikk øye på kollen til høyre for meg og fikk endelig korrigert retningen. (+10 sek)
14) -4 (1) Sikta mot kollen foran posten. Tapte et par sekunder inn mot skjerme på å dra litt mye høyre.
M) +4 (3)

Stadig småting å plukke på, spesielt i ei såpass enkel løype, men generelt mye bedre flyt og framdrift enn lørdag. Så mtp den siste tidas orientering, må jeg vel egentlig si meg greit fornøyd med dagen. Seigt fysisk og sleit med å få opp den store farta, men såpass kort at det likevel gikk greit å holde et visst trøkk.
Vis kommentarer (0)
 
Pinseløp dag 3 (21.05.2018) Pinseløp dag 3 (21.05.2018)