Pinseløp dag 1 (19.05.2018)
Kategori: Konkurranse
Kart/område: Knoffemyr
Arrangør: Kongsberg OL
Land: Norge
Disiplin: Forkorta lang
Distanse: 5.63 km
Tid: 42:31
Gj.sn. HR: 163
Maksimum HR: 172
Gleda meg til å endelig komme i gang med litt nasjonale konkurranser igjen. Selv om o-teknikken ikke har fungert så bra etter 10mila, var jeg optimistisk etter ei positiv karuselløkt tirsdag. Håpa også at løpsformen nå begynner å komme seg, selv om jeg ikke hadde lada opp til løpene og dermed visste at overskuddet ikke var helt topp.

1) +62 (18) Planla strekket og la i vei, men planen falt raskt i fisk da jeg plutselig innså at jeg befant meg på den øverste veien og ikke på den nederste. Deretter ble ting litt for planløst. Sikta meg inn på en kolle altfor langt bort på hogstfeltet, og strøyk forbi posten mens jeg prøvde å finn ut av disse skrentene som vendte mot meg som jeg ikke kunne finne på riktig sted på kartet... Leste meg realtivt kjapt inn da jeg først stoppa opp, men var jo et stykke tilbake. Tapte ca 1 min.
2) +5 (2) Tok det pent og fulgte stien. Redd for at jeg var helt feil igjen, men posten dukka heldigvis opp der den skulle.
3) +25 (3) Greit til Knoffemyr. Nølte der fordi jeg var redd for å ta opp feil søkk. Tok opp riktig søkk, men tenkte fortsatt at jeg kunne være et annet sted. Dro deretter altfor mye rett opp og knota meg fram over kolletoppene i stedet for å ligge i lia. Tapte ca 20 sek på nølinga + den elendige inngangen.
4) +13 (4) Begynte å dra ned søkket, men var redd for å ikke treffe myra og kutta i stedet ned til høyre. Grønne striper, steinbunn og skrent gir sjelden raskt terreng, og tapte 10-15 sek før jeg var nede på veien. OK resten. Prøvde å overse tankene om at jeg var på feil kurs inn mot posten.
5) +13 (2) Endelig litt på forskudd med utgangen og la meg litt til høyre ut fra posten. Hadde kikka på å runde litt for å få stigningen litt slakere, men var redd det ikke ville være noe å tjene på dette når det ikke var sti, så dura på rett på. Vanskelig å si hvor mye av det som skyldtes formen (og temperaturen), men ser ut som jeg tapte en del på å ta stigninga på det bratteste. OK inn mot posten, selv om jeg burde kikka etter skjermen allerede fra kollen før.
6) +1 (2) Var skikkelig gåen etter forrige strekk, og snubla et par ganger på vei inn og ut av posten. Gjorde det i tillegg unødvendig komplisert å bestemme meg hvor jeg skulle krysse søkket ut fra posten (+5 sek). Tapte også på at jeg ikke dro opp på veien rett etter stupet, som egentlig planlagt (+10-15sek). Greit resten. Turte holde relativt stor fart ned mot posten pga alle kollene.
7) +2.15 (12) Igjen litt knotete utgang før jeg kom meg inn på slepet. Hadde først tenkt å ta stien til venstre for streken, men var redd det var å ta for mye høyde. Men ser jeg tapte ca 1 minutt på å vase nede i den bratte lia framfor å utnytte stien. Deretter fullstendig kortslutning inn mot posten. Hadde egentlig ok kontroll med hvor jeg tok av fra den siste alpinbakken, men tok meg ikke tid til å se at jeg da var på riktig høyde allerede. Orienterte i stedet som om jeg lå et par kurver høyere opp og dermed skulle ned ei skrentrekke mot posten. Leste meg inn i den utydelige renna, men tok rundt minuttet å komme seg opp til posten derfra.
8) +16 (8) Stoppa flere ganger og sjekka retningen fordi jeg var redd for å bomme igjen. Gikk dermed altfor tregt til jeg så myra og turte løpe på litt. (+ x sek)
9) +19 (12) Litt mer offensiv teknisk her, men fikk ikke opp blikket og løp meg unødvendig fast både ved passering av utydelig myr og skrenter. (+x sek)
10) +9 (5) Så myra ved posten tidlig, men var så redd for at det var feil myr, at jeg ikke turte stole på dette før jeg også så hogstflata over myra. Nølte litt inn mot posten fordi kartet var litt rart (posten lå ikke på nivå med myra, men litt opp) (+5 sek)
11) +7 (7) Klarte ikke bestemme meg for om jeg skulle bruke myra eller slalåmbakken til å lede meg inn i posten, og endte dermed typisk opp midt i steingrunnområdet (+5 sek)
M) +6 (5) Hadde kjempa på det jeg kunne underveis i løpet, men typisk forsvant motivasjonen for en skikkelig spurt når sisteposten var i boks og løpets elendige karakter begynte å synke inn.

Tenkte jeg skulle starte med det positive, men ærlig talt ikke spesielt mye positivt å skrive om her. Tapte mellom 4.30 og 5 min på o-tekniske feil og surr. Fokus før løpet var gode strekkplaner og å få opp blikket, men det var vel nettopp disse to tingene jeg i stor grad feilet på. Riktignok lagde jeg en (ikke alltid god) plan for hvert strekk, men i gjennomføringa klarte jeg ikke å ligge nok på forskudd, og fikk dermed fokus altfor nært til å få flyt. I tillegg hadde jeg nesa helt klart for mye nede i kart og lyng, men paradoksalt nok tok jeg meg sjelden tid til å lese kartet skikkelig når jeg så på det...

Mtp løpsformen hadde jeg vel egentlig også håpa på noe litt bedre. Jeg innser jo at lite overskudd og at kroppen fortsatt er i tilvenning til varmere vær nok var faktorer som påvirka, men er helt klart avhengig av å ta et betydelig steg om jeg skal ha noen sjanse til å melde meg på i kampen om VM-plasser i Latvia om halvannen uke.
Vis kommentarer (0)
 
Pinseløp dag 1 (19.05.2018) Pinseløp dag 1 (19.05.2018)