O-intervall Glattetre (12.05.2018)
Kategori: Trening
Kart/område: Skråstadheia nord
Arrangør: KOK
Land: Norge
Distanse: 6.83 km
Tid: 71:04
Gj.sn. HR: 136
Maksimum HR: 154
Planen var kjøre ei konkurranselik økt. Men løp rett ut i uføret på det første draget. Gikk forsåvidt mer eller mindre rett i de 3 første postene før det ble helt krise, men løp og stressa altfor mye med løpsfarta. Har av og til dager hvor jeg forsåvidt føler meg greit pigg (gjerne bare litt seig i motbakkene), men hvor pulsen absolutt ikke vil opp. Nå er forsåvidt ikke problemet pulsen i seg selv (da kunne jeg jo løst problemet ved å ta av meg pulsklokka), men at signalene fra kroppen om hvor fort jeg egentlig løper på slike dager er veldig motstridende. Og siden man i o-løypa i stor grad styrer farta ut fra følelsen, blir det fort forvirring og mye stress med å løpe fort (siden den lave pulsen gir signaler fra kroppen om at man løper rolig), slik det også ble i dag. Innså etter hvert at det måtte en mental snuoperasjon til, og jogga derfor bare til mål fra 4.post mens jeg sa til meg selv at jeg måtte ha all fokus på den tekniske gjennomføringa, så fikk fart og følelse bli som de ble.

Jobba meg greit gjennom drag 2 og 3 (7-10 og 12-14). Litt unødvendig å runde såpass mye ut av post 7 og trodde jeg skulle innom 10.posten igjen på vei fra 14. til mål. Generelt røft terreng som i løpet av vinteren har blitt krydret med kvist og småtrær knekt av snøen i vinter, og dermed vanskelig å få den store flyten og framdriften uansett hvor "etter boka" man gjennomfører.

Etter jogg til nytt starpunkt, starta jeg med et litt halvdårlig drag (17-19). Skjønte lite og nølte inn mot 17.post, og burde nok vært flinkere til å utnytte søkkene/dragene inn mot 18. og ut fra 19. I tillegg en liten sving inn i 19.post (holdt på å dra for langt opp).

Innså at det var tid for å skjerpe meg igjen, og delvis hjulpet av mer løpbart terreng klarte jeg å avslutte med to bra runder (21-23 og 25-27). Men antar det også hjalp at jeg nå tok meg tid til å legge skikkelige strekkplaner og fokuserte på å få blikket framover for å få opp flyt og framdrift.

Generelt ei altfor ujevn økt, selv om jeg iallfall er fornøyd med at jeg klarte å snu trenden og avslutte bra. Har generelt hatt litt for mange økter i det siste som har blitt prega av stress med å løpe fort. Må prøve å legge av meg dette, da all erfaring tilsier at det egentlig går saktere når jeg tenker på å løpe fort, siden jeg da løper dårligere o-teknisk og setter meg fast i flere hindringer.
Vis kommentarer (0)
 
O-intervall Glattetre (12.05.2018) O-intervall Glattetre (12.05.2018)