Karthusk, selvtegna kart og vanlig løype v/Straisvann (02.05.2018)
Kategori: Trening
Kart/område: Vestheiene
Arrangør: TJ/Håvard
Land: Norge
Distanse: 4.5 km
Tid: 43:54
Gj.sn. HR: 131
Maksimum HR: 152
Første del karthusk, med kartlesning på start + "drikkeposter". Har lurt veldig på hvilket adjektiv jeg skulle bruke for å beskrive bommen til 1.post, men REMA1000-varianten "idiotisk" dekker vel det meste. Hadde en god utgangsretning, fikk den bekrefta da jeg kom til den første kollen, men så så jeg en kolle jeg tenkte kunne være den rett til høyre for streken... Merka jo at jeg bøyde kraftig høyre, men tenkte bare "ja, ja, så hadde jeg ikke så bra utgangsretning likevel". Litt usikker, men ok til 2 og 3.

Langt bedre på andre del av karthusken, og gjorde en interessant observasjon til 5.post. Like etter kollen og myra ble jeg usikker på om jeg holdt riktig retning, og siden kompasset ikke var lovlig hjelpemiddel, begynte jeg i stedet å kikke etter kollen foran posten - og fikk raskt øye på den. Hadde jeg kunnet bruke kompasset, er jeg temmelig sikker på at jeg heller hadde sett ned på dette først.

Selvtegningsdelen gikk fint, og også delen på vanlig kart, selv om jeg tok meg selv i å være vel ivrig med kartlesninga opp mot 14.post.

Selv om karthuskdelen var den som gikk dårligst, var det den mest lærerike delen i dag. Merka at jeg savna å kunne sjekke kompasset i knekkpunktene. Kompassavnet ble nok ekstra merkbart fordi jeg i denne terrengtypen må "sno meg fram" for å få god framdrift, fordi jeg ikke er sterk nok til å harve på gjennom hindringene. Ulempen med dette er at det er litt vanskeligere å holde retningen, og da spesielt de stedene der man ikke kan sikte langt fram med blikket (f.eks. når man bikker over koller).
Vis kommentarer (0)
 
Karthusk, selvtegna kart og vanlig løype v/Straisvann (02.05.2018) Karthusk, selvtegna kart og vanlig løype v/Straisvann (02.05.2018)