Sørløp dag 1 (21.04.2018)
Kategori: Konkurranse
Kart/område: Frikstad
Arrangør: OK Sør
Land: Norge
Disiplin: Mellomdistanse
Distanse: 4.01 km
Tid: 29:39
Gj.sn. HR: 160
Maksimum HR: 170
Fokus for løpet var å ta meg tid til å lese nok kart hele veien, dvs legge en plan for hvert strekk og danne meg et klart nok bilde av område rundt posten til at jeg kunne holde bra fart helt fram. Også fokus på å løfte blikket + fokusere på eget løp om jeg traff andre løpere.

1) +35 vs H21. Fikk oversikt over strekket på vei til startpost, og gjennomførte som planlagt med god fart inn i posten, men innser i ettertid at jeg allerede her starta en negativ indre dialog mtp egne trasévalg. Tenkte hele tiden "huff, det var dumt" og "uff, jeg skulle heller løpt der" for hvert lille valg jeg tok.
2) +19 Så raskt passasjen mellom kollene ut fra 1.posten og kom beg greit videre opp neste søkk. Fra ryggen etterpå så man kollen bak posten.
3) +49 Kikka både til høyre og venstre, men syntes det så ut som en grei trasé slak venstre + rett på. Traff passasjene greit første del, men løp stadig og gremma meg over egne valg og lot meg stresse opp enda mer av en løper jeg sleit med å komme forbi. Ble litt for opphengt i å ikke forstyrre motorsagerne da jeg passerte stien. Grei kontroll på retning og formasjoner inn mot posten.
4) +8 Hadde tenkt å følge søkket i starten og så dra over ryggen og ned i posten. Ble liggende i søkket helt til stien, og selv om jeg nok egentlig ikke tapte så mye på det, tenkte jeg at jeg gjorde det.
5) +2.20 Så startet "moroa". Orienterte nå ut fra 5.post i stedet for 4.post. Skulle først bare "ned i søkket". Syntes ikke det stemte helt med vannet til høyre da jeg kom ned dit, men var mest opptatt av at jeg hadde tapt tid på å komme ned i søkket for langt til høyre, og hadde dermed selvsagt ikke tid til å stoppe opp. Videre opp søkket registrerte jeg at retningen ikke syntes å stemme helt, at det var mer åpent enn på kartet og at ting generelt ikke stemte helt, men jeg skulle jo bare til "øverst i søkket" og ville bli stoppa av jordet hvis jeg kom for langt. Jeg fikk selvsagt heller ikke søkkene opp til høyre til å stemme, men tenkte at det viktigste var å komme seg opp et søkk. Dro opp et stort søkk med sti, og tenkte at jeg kunne ha havnet i søkket med sti og to steiner. Så ikke de to steinene, men da jeg så stup og stein til venstre, tenkte jeg at jeg kunne befinne meg ca under streken 100m før 6.posten. Etter å ha klatret opp her, stemte iallfall ikke kartet med terrenget, men siden jeg fortsatt ikke hadde tid til å stoppe, fortsatte jeg i antatt riktig retning et stykke til. Da jeg så kom til ei flate og så en diger stein på en kolle foran meg, kunne jeg imidlertid ikke late som jeg var rett lenger, siden det overhodet ikke fantes noe slikt i nærheten av 6.posten. Etter å ha stått og stussa litt, gikk det så opp for meg at jeg skulle til 5.post, ikke 6.post. Og etter litt mer kartstudier innså jeg at jeg kunne befinne meg ved den store steinen ved 5.post. Da jeg så snudde meg og så en stein med post og kode 59, tenkte jeg bare: "DET var flaks". Tapte ca 1.45 på strekket.
6) +33 I stedet for å stoppe opp og ro meg ned, beina jeg i stedet på nytt mot det store søkket (selvsagt egentlig for første gang), mens det var såpass kaos i hodet at jeg tenkte mest på om jeg nå faktisk hadde vært på alle poster eller hoppa over noen. Denne gangen stemte det bedre nede i søkket, og etter å ha tapt litt på å dra opp litt tidlig så jeg måtte noen meter ned igjen, hadde jeg grei kontroll inn søkket og ned forbi stupet og opp i posten.
7) +51 Så ingen bedre alternativer enn søkket rett på. Hadde stadig en negativ indre dialog mtp trasévalg, men hadde nå uansett dumma meg skikkelig ut, så tenkte at det ikke var så farlig med noen nye tabber. Traff riktig søkk inn mot posten og rett i.
8) +9 Runda litt høyre. Så kollen i ringkanten og visste dermed hvor jeg skulle ned.
9) +16 Retning mot kollen med leirsted/bygning. Så derfra kollen foran posten. Følte meg litt usikker inn mot posten fordi jeg så skjermen seint, men fornøyd med at jeg fortsatte uten å stoppe helt.
10) +16 Runda kollen og retning
11) +16 La meg litt oppå kollen foran posten for å få oversikt, men burde kanskje bare holdt meg i søkket.
12) +22 Burde løfta blikket bedre og sett tidsnok at det lå masse nyhogd kvist nede på flata.
13) OK

Generelt for mye stress og negativ indre dialog i dette løpet. Gjorde jo egentlig mye som var helt greit, men siden vei-, trasé og mikroveivalg er momenter jeg vet jeg er svak på, er disse ofte kilde til negativ tenkning. Det går ofte best om jeg klarer å tenke at dette "er som det er, og at jeg bare får tape det jeg taper", men hvis jeg ikke minner meg selv på dette innimellom, kan det ende som i dag. Kanskje kunne det hjulpet om jeg hadde klart å bli oppmerksom på hva som var i ferd med å skje allerede fra start, men det gjorde jeg ikke i dag.

Ellers synes jeg jo faktisk det var en liten prestasjon å orientere på et feil strekk på over 300m og i noe gal retning - og ende opp på riktig post. Men vet ikke om det bør kalles en god eller dårlig prestasjon...
Vis kommentarer (0)
 
Sørløp dag 1 (21.04.2018) Sørløp dag 1 (21.04.2018)