Vårspretten (14.04.2018)
Kategori: Konkurranse
Kart/område: Svinesund Øst
Arrangør: Halden SK
Land: Norge
Disiplin: Mellomdistanse
Distanse: 5.11 km
Tid: 35:59
Gj.sn. HR: 163
Maksimum HR: 175
Årets første konkurranse om man ser bort fra Nordjysk-joggen i mars. Målet var å gjennomføre offensivt og sikkert, med fokus på basisrutiner og å være bestemt inn i postene.

1) -7 (1) Fulgte slepet i starten. Deretter var hovedplanen retning mot kollen foran posten. Løp kanskje litt mye zikzak her. Runda denne til venstre og dermed bare å følge søkket til posten dukka opp.
2) +2 (2) Tenkte egentlig dra rett på, men tror det var ok å utnytte stien. Retning fra kollen og ned mot posten.
3) +9 (4) Greit ned til stien, men dro for mye høyre over kollen og fikk en sving (+10sek)
4) +2 (2) Langs venstrekanten av kollen og så steinen tidlig.
5) +4 (2) Planen var å ligge på den hvite flata bort til stien, men surra meg inn i det grønngule (+10sek?). Deretter ok opp lia, full kontroll med kollene til høyre, men så glemte jeg kompasset og løp mot det første høydepunktliknende jeg så. (+15sek?)
6) -1 (1) Prøvde å utnytte tråkk ned mot stien. Kanskje litt unødvendig å dra over kollen inn mot posten, men ville gjøre det sikkert.
7) +4 (2) Løp dårlig over flata i starten. Det var en del undervegetasjon her, og i stedet for å etablere en god retning, løfte blikket og løpe, ble jeg altfor lenge løpende med nesa ned i kompasset (+10sek?). Greit opp lia og retning mot kollen foran posten. I ferd med å vinkle mot feil kolle rett før posten, men skjønte det relativt kjapt og fikk korrigert kursen (+5sek).
8) +4 (4) Planen var egentlig å løpe til venstre for stupet. Havna imidlertid til høyre for stupet nede i dalen, og endra planen til å vinkle venstre rett etter stupet i stedet. Men endte med å fortsette opp forbi skrenten så jeg måtte ned igjen i posten (+5-10 sek).
9) -1 (1) Burde kanskje runda litt ut fra posten (+5sek?). Videre opp søkket, forbi grøntområdet, retning ned søkket og fikk de to gule kollene inn mot posten.
10) +4 (2) Hadde egentlig tenkt å dra noe mer rett på inn mot posten, men fristende å runde for å slippe stigning. Traff stupet og visste dermed hvor jeg var, men da jeg kom til søkket foran posten, valgte jeg å slippe meg ned i stedet for å få opp blikket, få oversikt og holde høyden opp mot riktig søkk (+5-10sek).
11) 0 (1) Retning og opp til venstre for kollen.
12) -3 (1) Så at jeg måtte til høyre for stupene, og valgte å følge søkket ut fra posten. Så skrentene til venstre for posten da jeg kom over kanten.
13) -1 (1) Ble dratt litt venstre etter stien fordi det var mye kvist og kvast. Fikk kolle med skrent som planlagt, og derfra så man postflagget.
14) 0 (1) Turte ikke dure på mot ryggen/kanten foran posten, men la meg bevisst litt høyt og plukka søkk, skrent, flate og skrenter til venstre før jeg så ryggen før posten og slapp meg ned og til høyre for denne for å følge under kanten til posten. Burde nok våget å være litt mer offensiv her og unngått å ta ekstra høyde (+?).
15) -1 (1) Holdt høyden ut mot stien. God oversikt over hogstfeltet. Hang meg litt for mye opp i post på stein inn mot posten, der jeg først ble forvirra over å ikke se noen stein på kartet (litt skjult i ringkanten). Fikk deretter fokus over på egen post og fikk øye på den inn mot kanten bak.
16) +2 (4) Retning. Tapte 5 sek på at jeg trodde den lå ved grøntfelthjørnet.
17) +1 (5) Tapte noen få sek på å følge søkket ut i stedet for å dra mer rett på.
M) +3 (4)

Alt i alt greit mtp utgangspunktet. Positivt at det meste av løpet var solid uten store feil, men det er helt klart en del å jobbe med o-teknisk. Må blant annet få drilla inn retningssjekk i alle knekkpunkt igjen (eks: 3 og 5). Må også bli bedre til å få opp blikket, både mtp å se hvor jeg skal og hvordan jeg best skal komme meg dit. Også litt å gå på mtp å være offensiv og forenkle best mulig. Fysisk var det også helt klart framgang, men merker det mangler en del på farta, spesielt flatt og utfor. Men altså: alt i alt godkjent pr nå.
Vis kommentarer (0)
 
Vårspretten (14.04.2018) Vårspretten (14.04.2018)