Distanse Torsnes (22.01.2018)
Kategori: Trening
Kart/område: Torsnes
Land: Norge
Distanse: 5.93 km
Tid: 45:21
Gj.sn. HR: 158
Maksimum HR: 167
Egentlig ei stafettøkt, men løp den som enkeltstart. Løp kontrollert hardt (dvs sånn mellom moderat og hardt et sted), Fokus var på forenkling og kompassbruk.

1) Over kollen, mot jordeenden og retning opp lia. Følte meg litt usikker, men gikk rett i.
2) Retning mot det store søkket før posten, men føltes tryggest å legge seg litt høyre for å ha kontroll med kanten bortover. Fikk grei oversikt over kurvebildet inn mot posten, og rett i.
3) Runda bevisst litt høyre ut fra posten, men var så kanskje litt treg med å komme meg opp på ryggen. Litt usikker på eksakt posisjon ved kollene i enden av ryggen, men fikk en bekreftelse vha den store steinen. Derfra god retning og speida etter kollen.
4) Retning og brukte kollepartiet øst for posten til å lokalisere den.
5) Ned til bukta, deretter opp, så skrent til venstre, retning og brukte ryggen til venstre til å lokalisere posten.
6) Retning med kolle, kolle på rygg og 2 X grøntfelt som sjekkpunkt. Usikker på hvordan jeg skulle angripe posten derfra, og vurderte å holde litt venstre for å bruke kollene. Men var usikker på hvor store og tydelige de egentlig var, så ble til at jeg at jeg tok en god kurs. Greit til den første kanten, men deretter ble det litt mye nøling.
7) Retning og opp langs søkket.
8) Vurderte rundt venstre, men syntes rett på så greit ut. Brukte kompasset i starten, men runda litt før den store dalen for å spare litt høyde. Retning og grovkontroll med kollene til venstre da jeg kom opp på andre siden av dalen. Deretter ned skrenten og så søkket jeg skulle inn derfra.
9) Ned på sletta og deretter å følge søkket til flata/stien. Knota meg litt fast i grønten siste del av søkket, så burde nok lagt meg litt mer på kanten her. Dro opp fra stien ved steinene, deretter mot hjørnet ved skrenten, opp og retning mot den lange kollen på andre siden av myra. Så tidlig kollen vest for posten, men nølte litt og måtte lese litt ekstra kart fordi jeg først trodde posten skulle ligge høyere opp mot toppen.
10) Retning og kontroll med kollene underveis. Men stoppa for tidlig inn i posten pga en kombinasjon av at jeg ikke hadde sett hjelpekurva rett innafor ringen og fordi overgangen myr/ikke myr ble ekstra utydelige pga snøen. Trodde dermed søkket med posten skulle gå inn fra myrnivået, og stoppa da jeg kom til en kant (som egentlig var hjelpekurvekanten). Fikk etter hvert øye på steinen i nord og skjønte at jeg skulle lenger.
11) Nytt strekk med retningsløping, men med to store kollepartier som gjorde orienteringa enkel. Nøyaktig kurs fra den sistek kollen, og speida etter høydepunkt, stein og/eller merkebånd da jeg kom ned på flata.
M) Retning. Eneste strekk hvor man kunne følge et entydig tråkk fra dem som løp økta i går.

Synes jeg klarte å forenkle bra og stole på kompasset på mange av strekkene, selv om jeg kanskje la meg litt mye høyre på 2.strekket. Imidlertid litt for mye nøling inn i noen av postene. Må bli enda bedre til å legge en god plan med riktig presisjonsnivå, og så, ikke minst, være bestemt og stole på denne planen inn mot posten.
Vis kommentarer (0)
 
Distanse Torsnes (22.01.2018) Distanse Torsnes (22.01.2018)