Juletentamen i kompassløping (21.12.2017)
Kategori: Trening
Kart/område: Åmland
Arrangør: TJ/Julenissen
Land: Norge
Distanse: 5.46 km
Tid: 42:06
Gj.sn. HR: 144
Maksimum HR: 164
Har stort sett løpt kompassøktene den siste måneden i rolig tempo, men i dag var det tid for å teste om teknikken også hang med i litt høyere tempo. Fokus på utgangsretning, blikkbruk og å være bestemt/løpe med selvtillit. Klikk på kartet for å se hele kartet.

1) Kikka etter kollen til venstre. Følte jeg nølte litt, men ikke verre enn det som er tillatt til 1.post hvor man ikke er helt inne i målestokk etc.
2) Prøvde å bruke kompass og blikk til å få lange, gode siktelinjer. Bra retning lenge, men inn mot posten var jeg litt for flink til å bruke kartet i stedet for kompasset. Så ei stor myr foran meg, men i stedet for å skjønne at det var forlengelsen av myra NV for posten, tenkte jeg at ei så stor myr måtte ligge helt i bunnen (= i søkket nedafor postskrenten). Så noe som likna en kant foran meg, og løp mot denne. Ante ugler i mosen da det ikke var noen skrent langs denne kanten, og leste meg inn på vannet bak posten, myr og kolle.
3) Greit. Hadde jorde/dalbunn til venstre som en ekstra sjekk på at jeg løp rett.
4) Egentlig bra, men litt usikker på om jeg var i riktig søkk, og tok en synfaringsrunde for å være sikker. Irritert på meg selv da jeg innså at jeg hadde vært rett første gang.
5) Dro med meg litt irritasjon, og hadde egentlig ikke den kontrollen jeg skulle selv om det først var ved myra midtveis på strekket jeg tydeligvis vinkla feil. Syntes etter hvert jeg hadde løpt langt nok, kom på at jeg hadde kryssa et steingjerde, og dette sammen med kolle og myr fikk meg etter hvert til å forstå hvor jeg var.
6) Stigende irritasjon og fortvilelse etter en ny feil, men sa til meg selv at nå måtte jeg skjerpe meg og ikke ødelegge hele økta. Runda litt venstre ut av posten, men svingte meg greit inn igjen mot kollen og skrenten bak.
7) OK. Føltes greit siden man skulle til en tydelig kant.
8) Litt grov retning i starten og satsa på å bruke kollen på hogstfeltet som sjekkpunkt. Fikk denne, mer nøyaktig retning herfra, så tidlig kollen der kartet starter igjen og greit bort til posten.
9) God utgangsretning og brukte grøfta og kollen bak som siktepunkt.
10) OK. Brukte steingjerdet til høyre til å lede meg inn mot ringen.
11) OK retning, men innså noen meter for seint at det var søkk og ikke rygg/høydepunkt som gjaldt.
12) Sikta først mot veikrysset. Deretter over til stien og tok opp da jeg var i passe avstand til det gule området.
13) OK. Stolte på at den gule stripa ville være greit å bli fanget opp av, og forstod hvor jeg skulle på andre siden av denne i god tid.
14) OK. Mye fin skog der det var greit å holde retningen, og stolte på at myra ville være en grei oppfanger.
15) Løp litt venstre rundt noe graps, men fikk ikke retta opp igjen før jeg så ruin og steingjerde.
16) OK
17) God sikt slik at man kunne løpe der det var finest med blikkontakt med kursen. Satsa på å løpe til søkk på tvers, og god følelse da det dukka opp en skrent bak kollen.
18) Over kolle og til høydepunkt. Hadde sett sånn cirka hvor jeg skulle på vei inn mot 17.posten.
19) Prøvde bare å holde retningen best mulig i starten. Håpa søkket videre inn fra starten skulle være en grei oppfanger, men følte meg ikke helt sikker og begynte etter hvert å lure på om jeg var kommet langt nok. Traff imidlertid veien og forstod at jeg skulle litt til. Så etter hvert ei myr og forstod at det var riktig myr da jeg så kollen og kanten bak.
20) OK
21) OK første del, men inn mot posten ble jeg for opptatt av å kjenne meg igjen fra 1.strekket. Endte med å løpe innom noe som så ut som høydepunkt nedenifra.
22) Greit første del, men ble så frista til å følge stien fram til steingjerdet i stedet for å løpe i hogst- og myrgraps. Hadde nok vært greit det, hvis jeg hadde vært flinkere til å merke meg hvor jeg var i forhold til kursen. Nølte inn mot posten, men catcha til slutt kombinasjonen bekk, sti og kolle.
23) Innstilt på en god avslutning etter to dårlige strekk. La meg ørlite høyre for å bli fanget opp av steingjerdet. OK.
24) OK

En oppsummering gir da en skikkelig bom (5.post) og 3 dårlige strekk (2., 21., og 22.) i tillegg til et par litt på kanten (15. og 19.), og dermed står det igjen 18 mer eller mindre godkjente strekk. Mange av disse er jeg egentlig godt fornøyd med, og da kanskje spesielt at jeg klarte å løpe såpass bestemt/med selvtillit som jeg gjorde, og stolte på at detaljene ved posten ville dukke opp i stedet for å begynne å nøle altfor tidlig. Dermed totalt sett ganske mye å være fornøyd med, selv om det irriterer litt at jeg dro irritasjonen over 4.posten med meg på 5.strekket, og at konsentrasjonen glapp litt (med et par lite veloverveide avgjørelser) til 21. og 22.post. En detalj å merke seg, er at jeg på de lengre strekkene til 2., 14. og 19. alle steder bøyde av til venstre inn mot posten. Det kan jo ha vært tilfeldig, men jeg tror fort jeg hadde i bakhodet at jeg generelt har en tendens til å gli ut til høyre, og at jeg dermed har god erfaring med å justere litt venstre inn mot posten. Men hvis jeg kan fortsette å holde retningen såpass bra som på de fleste lengre strekkene i dag, ser det ut som jeg bør legge av meg denne vanen.
Vis kommentarer (0)
 
Juletentamen i kompassløping (21.12.2017) Juletentamen i kompassløping (21.12.2017)