Stafettintervall Ulvedalen (19.11.2017)
Kategori: Trening
Kart/område: Ulvedalen
Arrangør: NOF/Fredrikstad SK
Land: Norge
Distanse: 7.12 km
Tid: 52:24
Gj.sn. HR: 152
Maksimum HR: 171
O-intervall med gafla fellesstart på hver sløyfe. Målet for økta var å orientere selvstendig, sikkert og offensivt, men også ha et øye til konkurrentene og prøve å utnytte eventuelle feil fra dem. Kartet viser herreløypa.

Drag 1 (1-5):
Etter planen bortsett fra litt nøling inn i 4. og 5.post. Hadde dobbelt lang gafling, men hadde likevel ryggen til Ida ut av 5.post. Nærma meg, men kom aldri helt opp i ryggen inn til mål.

Drag 2 (6-7):
Var litt treg ut fra start fordi jeg sleit med å finne starttrekanten. Men jobba meg greit opp i løpet av 6.strekket, og var i føring på gaflingen til 7.post. Gjorde imidlertid en veivalgsfeil til mål (delvis basert på at mellomgrønt hittil hadde vært ganske ok), som viste seg å bli katastrofalt dårlig pga ny tynninghogst som reduserte løpbarheten til ned mot null ut mot stien. Tok i tillegg av fra stien for tidlig og brukte noen sekunder oppe i lia på å ligge og stønne etter å ha slått kneet i en stein. Kom dermed i mål kun sekunder før fellesstarten (nå bestående av kun Ida og Marie) på neste drag.

Drag 3 (8-11):
En kjapp skolisseknyting måtte imidlertid til før jeg var klart til start (frossent teiplim?), og da lissa røyk i første knytingsforsøk, utviklet dette seg til en hektisk skjøte-træ i-knyte-prosess. Full av adrenalin la jeg endelig i vei langt bak de andre, men kort fortalt ble draget en oppvisning i hetsing, sleiver og stive bein halvveis fordi jeg åpna for hardt. Etter at jeg noen sekunder trodde den ene linsa var forsvunnet rett før 11.post, valgte jeg imidlertid å roe ned litt opp til mål.

Drag 4 (12-13):
Tross det skrale 3.draget fikk jeg nå igjen, etter noen sekunders pause, vært med på fellesstarten. Var den eneste med min gafling til 12.post, gikk mer eller mindre rett i (burde nok lagt meg mer oppå ryggen for å gjøre det max enkelt), men så ikke skjermen. Med skral selvtillit fra de foregående strekkene, begynte jeg raskt å lete etter alternative steder jeg kunne være. Jeg kom imidlertid til at jeg måtte være på rett sted og fant endelig postskjermen. Safet litt (sikkert unødvendig) med å bruke hogstfeltkanten inn mot 13.post, og fant målet greit via det åpne området midtveis.

Drag 5 (14-16):
Siste sjanse til å få til en brukbar avslutning. Med litt lengre pause var også beina litt piggere igjen. Lå kontrollert bak Ida og Marie mot 14.post. Tok eget veivalg og kom i føringa til 15., men sleit med å få øye på steinen tross intens hodevirring. Feltet var nå samla igjen. Prøvde å være offensiv mot 16.post. Kombinasjonen av egen dårlig retning og påvirkning fra de andre bragte oss imidlertid litt for langt til høyre. Vi «stempla» fortsatt mer eller mindre likt på posten, men tross godt planlagt utgang, klarte jeg ikke å forhindre at jeg var på 3.plass da vi kom ut på veien. Ut fra forventningene var det egentlig en positiv overraskelse at en spurt brakte meg opp i ryggen på Marie, men stadig på 3.plass, i mål.

Det er helt klart både ting å være godt fornøyd med og ting å være svært misfornøyd med på denne økta. Starten og avslutningen var ok, og spesielt på 1.draget var det lite som skilte fra en svært god gjennomføring. På 3.draget klarte jeg ikke helt omstillingen til å jage alene bak. Den fysiske formen må helt klart bedres de kommende månedene, spesielt det å kunne slå om litt på fast underlag. Men mtp formen den siste tida var dagens økt positiv, og forhåpentligvis et tegn på at den er på vei i riktig retning. Så i stedet for å grave meg ned i det negative og den lange veien opp til bra nivå totalt sett, velger jeg foreløpig å tro at vintertreninga generelt, og mer trening av denne typen spesielt, skal heve totalen til et brukbart nivå når vi kommer til våren.
Vis kommentarer (0)
 
Stafettintervall Ulvedalen (19.11.2017) Stafettintervall Ulvedalen (19.11.2017)