Selvtegna kart Tinntjønn (15.10.2017)
Kategori: Trening
Kart/område: Tinntjønn
Arrangør: TJ
Land: Norge
Distanse: 6.1 km
Tid: 71:53
Gj.sn. HR: 138
Maksimum HR: 155
Dagens oppgave var å tegne kartet man trodde man trengte for å finne fram gjennom løypa - og så sjekke om dette stemte i praksis. Prøvde selvsagt å forenkle en del, men fordi det ikke var postmarkeringer ute i skauen, var man bl.a. avhengig av å tegne postrommet ganske detaljert. Klikk på kartet for å se det originale kartet.

Følte jeg hadde bra kontroll på førstestrekket, fant et fint tråkk som snodde seg til høyre for kollene midtveis, men trodde så jeg justerte mer venstre igjen enn jeg faktisk gjorde mot den siste ryggen før posten. Var litt usikker på selve posten, men fortsatte så i den tro at jeg hadde gått rett i. Så feil kan man ta.

Stort sett bra flyt videre også, selv om jeg satte meg litt fast i et stup på 3.strekket. Til 6.post var jeg på vei mot kollen bak posten, men så myra til høyre (som jeg hadde vært pessimistisk nok til å tegne inn) og fikk korrigert meg inn. Inn mot 7.posten forveksla jeg to av kollene før posten, men leste meg inn igjen på kollen med stup nord for posten.

Hadde grei kontroll, men stampa en del mot terrenget til 11.post. Til 12.post gjorde jeg en parallellfeil som jeg begynte å mistenke ut på 13.strekket, siden lite stemte før jeg kom til ledningen. Greit resten, bortsett fra en litt drøy høyresving til 15.post (trodde jeg runda det jeg hadde tegna inn som toppen av kollen på mitt kart).

Synes dette var ei bra og nyttig økt, der man i tillegg til å trene på planlegging og strukturering av strekk også fikk trent på å stole på sin egen plan i gjennomføringa. I tillegg var det interessant å evaluere i etterkant hvilke detaljer man faktisk brukte og hvilke man kunne klart seg uten. Merka også at man hadde bedre tid til å se framover når det ikke var så mye kart å fordype seg i. Ser at jeg burde vært litt hardere meg kompasset noen steder, men dette er jo også et terreng hvor det å ligge dønn under streken sjelden lønner seg tids- og kraftforbruksmessig.
Vis kommentarer (0)
 
Selvtegna kart Tinntjønn (15.10.2017) Selvtegna kart Tinntjønn (15.10.2017)